Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Liber, Puigdemont da cu pietre in Madrid

Liber, Puigdemont da cu pietre in Madrid

Autor:

Presedintele guvernului catalan destituit, Carles Puigdemont, a afirmat ieri ca a plecat in Belgia pentru ca guvernul lui Mariano Rajoy ”pregatea un val de violenta” pentru care el ar fi fost facut responsabil.

 

puigdemont 5 Liber, Puigdemont da cu pietre in Madrid

Dupa ce a fentat justitia spaniola si gratiile, liderul catalan vrea unire politica a partidelor regionale in fata ” represiunii brutale” a Madridului

Intr-un interviu pentru Catalunya Radio, Puigdemont a afirmat ca guvernul sau a decis el insusi sa se imparta: el si patru consilieri (ministri) plecand in Belgia pentru a internationaliza cauza catalana, in timp ce iar ceilalti au raspuns convocarii justitiei spaniole, care i-a plasat in detentie provizorie. De unde se poate trage concluzia ca fuga-i rusinoasa dar sanatoasa pentru liderul catalan. Iar din ”internationalizarea” independentei catalane, respinsa in corpore de UE, nu va profita decat Puigdemont, care este pe cale sa atraga Belgia si Spania intr-o surda lupta juridica si, destul de probabil, in scandal diplomatic. ”Cred ca nu ne-am inselat. Sunt absolut convins ca statul spaniol pregatea un val de represiune foarte dura, de violente pentru care am fi fost facuti toti responsabili”, a declarat Puigdemont, afirmand ca reprezinta ”un guvern in exil”. Si nici nu a explicat cum plecarea sa in Belgia a evitat producerea violentei in legatura cu  care el acuza  Madridul ca a planiticat-o. Pe de alta parte, liderul catalan a cerut, ieri, formarea unui front unit pentru alegerile regionale din 21 decembrie din Catalonia. Partidul Democrat european Catalan (PDeCAT)  al lui Puigdemont si Stanga Republicana a Cataloniei (ERC) a lui Oriol Junqueras au evocat anterior ideea sa se prezinte la scrutin sub acelasi steag. ”Ideala ar fi o vasta lista regionala a partidelor(…) PDeCAT, CUP, Podemos, ERC, pentru a infrunta impreuna represiunea brutala a statului spaniol”, a spus Puigemont.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!