AcasăNewsLIBER la EUTANASIERE: Maidanezii neadoptati in 14 zile de la capturare, OMORATI!

LIBER la EUTANASIERE: Maidanezii neadoptati in 14 zile de la capturare, OMORATI!

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, amendamentul la Legea privind midanezii, care stabileste un termen de 14 zile in care cainii fara stapan sunt ţinuti in adaposturi. Dupa caest termen, cainii care nu sunt revendicati sau adoptati, vor fi eutanasiati, edilii avand posibilitatea sa amane eutanasierea.

Soarta cainilor fara stapan a fost decisa inca de luni, deputatii hotarand ca maidanezii care nu vor fi revendicati sau adoptati in termen de 14 zile lucratoare de la capturare vor putea fi eutanasiati.

Maidanezii ar mai avea o singura scapare: autoritatile locale pot decide sa ii mentina in adaposturi si dupa termenul stabilit, de 14 zile lucratoare, daca spatiul si resursele financiare le permit acest lucru. Decizia a fost luata, luni, de deputatii din comisiile juridica si de administratie dupa o sedinta care a durat sase ore, in care au discutat legea privind cainii fara stapan, intoarsa in Parlament de Curtea Constitutionala, noteaza gandul.info.

Astfel, conform aceste hotarari, cainii vagabonzi vor fi capturati de serviciile speciale locale si dusi, in prima faza, in adaposturile special amenajate in acest sens, insa cei agresivi si bolnavi vor fi eutanasiati direct. Apoi, cei care au trecut de aceasta „triere” sunt pastrati sapte zile pentru revendicare, dupa care inca sapte zile pentru adoptie si revendicare.

Daca la sfarsitul acestui interval nu si-au gasit stapan, autoritatile locale pot recurge fie la eutanasierea lor, fie ii vor pastra in adaposturi pentru o perioada mai indelungata, in functie de numarul de locuri disponibile si de bugetul alocat.

„Adoptia si revendicare va fi gratuita, dupa ce vor trece cele 14 zile, autoritatea locala, prin serviciul specializat, va lua in parte fiecare caine, a stabili daca s-au indeplinit procedurile si daca nu va avea resursele bugetare, atunci va emite o decizie de eutanasiere si termenul in care aceasta sa fie facuta, iar aceasta decizie va putea fi modificata motivat. Daca legea va fi adoptata si promulgata, va da posibilitatea unui primar, daca are capacitate de cazare si bani, sa tina cainele in padoc pana isi va consuma resursele sau sa dispuna eutanasierea”, a declarat Bogdan Ciuca, presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, la finalul sedintei.

Raportul comisiilor reunite va intra marti in plenul Camerei Deputatilor.

Foto: incomod.ph

author avatar
Alina Costache
687 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger