Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Liban scufunda tancuri pentru a atrage turisti

Liban scufunda tancuri pentru a atrage turisti

Autor:

Amatorii de scufundari pot fi atrasi si cu armele. Un ONG libanez a avut ideea sa scufunde in Mediterana tancuri si vehicule militare, in largul orasului Saida, la sud de Beirut.

 

tancuri Liban scufunda tancuri pentru a atrage turisti

Blindatele armatei libaneze au inceput o cariera navala

Astfel, tancuri AMX-13 (de fabricatie franceza) ale armatei libaneze si-au inceput o cariera navala. In Saida, localnicii au putut vedea un spectacol inedit. Unul cate unul, zece tancuri au fost scufundate in apele marii, cu ajutorul unor macarale, urmate de alte vehicule blindate oferite de armata libaneza pentru crearea unui ”parc submarin”. Ideea a fost lansata de un ONG local, ”Prietenii coastelor din Saida”, in parteneriat cu municipalitatea.

tancuri 1 Liban scufunda tancuri pentru a atrage turisti

Blindatele au fost plasate cu tevile in directia Israel

tancuri 2 Liban scufunda tancuri pentru a atrage turistiObiectivul: atragerea scufundatorilor si dezvoltarea turismului. ”Va fi un paradis pentru plonjori si un loc unde se va dezvolta o flora submarina”, s-a entuziasmat un reprezentant al ONG-ului, Kamel Kozbar, pentru ca algele se vor fixa pe aceste vehicule in scurt timp. Epavele prezinta avantajul ca formeaza recifuri artificiale si se transforma astfel in habitat pentru o intreaga varietate de specii submarine. Un detaliu al operatiunii a fost facut public. Toate tancurile au fost plasate in apa cu tevile in directia  vecinului Israel. ”Din solidaritate cu poporul palestinian”, a explicat Kamel Kozbar.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!