AcasăNewsLEONIDAS DA SILVA, fotbalistul care a inventat golul din foarfeca, omagiat printr-un...

LEONIDAS DA SILVA, fotbalistul care a inventat golul din foarfeca, omagiat printr-un Google Doodle

LEONIDAS DA SILVA, jucatorul brazilian de fotbal care a inventat executia numita “foarfeca”, este celebrat de Google cu un Doodle special, la 100 de ani de la nasterea sa. In Doodle-ul dedicat lui LEONIDAS DA SILVA, vineri, 6 septembrie 2013 (6.09.2013), literele O, O, G, L si E sunt inlocuite cu silueta forbalistului in timp ce executa o foarfeca.

LEONIDAS DA SILVA, nascut pe 6 septembrie 1913, cunoscut si ca „Diamantul negru” sau „Omul de cauciuc”, este primul marcator al unui gol din foarfeca la o Cupa Mondiala.

Nascut la Rio de Janeiro, LEONIDAS DA SILVA este considerat unul dintre cei mai buni jucatori de fotbal ai secolului XX. LEONIDAS DA SILVA a jucat 19 meciuri la nationala Braziliei, pentru care a inscris 21 de goluri, evoluand la doua turnee finale in tricoul Braziliei. LEONIDAS DA SILVA a reusit ca in 1938 sa fie desemnat golgeterul Cupei Mondiale, cu sapte goluri.

LEONIDAS DA SILVA a jucat pentru Sao Cristovao, Sirio e Libanes, Bonsucesso, Penarol, Vasco Da Gama, Botafogo, Flamengo si Sao Paulo, marcat in total pentru aceste echipe peste 500 de goluri.

Dupa retragerea din 1950, brazilianul a fost antrenor, apoi comentator. LEONIDAS DA SILVA a murit in 2004, fiind bolnav de Alzheimer.

[youtube]v0hp_Is-7W4#t[/youtube]

author avatar
Alina Costache
2.214 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger