AcasăNewsLenin isi schimba costumul

Lenin isi schimba costumul

Mausoleul din Piata Rosie care gazduieste corpul imbalsamat al parintelui revolutiei bolsevice va fi inchis publicului pe o perioada de doua luni. Pentru mentenanta mumiei.

Relicva-star din mausoleul piramidal facut din marmura  care troneaza in proximitatea Kremlinului are nevoie de bi-anualele lucrari de improspatare, desi ar trebui, in paralel, facute si improspatari ale creierelor omenirii pentru a arata consecintele comunismului. Serviciul federal de protectie a anuntat pentru agentia Interfax ca mausoleul lui Vladimir Ilici Lenin va fi inchis in perioada 16 februarie-16 martie. Corpul liderului bolsevic trebuie iar tratat cu diverse solutii chimice pentru a se evita deshidratarea. Mentenanta presupune si schimbarea costumului lui Vladimir Ilici, mai ales ca, in noiembrie, sarbatoare mare: Rusia va sarbatori cea de-a 100-a aniversare a revolutiei bolsevice. Dar nu toti. Imbalsamat si conservat dupa moartea sa, in 1924, Lenin costa mult. Intretinerea curenta se ridica la suma de 174.000 de euro, o suma care-i irita pe multi rusi, mai ales ca mortul de la groapa nu se mai intoarce, fie si expus. Iarna extrem de severa din 1924 a permis mentinerea corpului lui Lenin in buna stare timp de doua luni dupa deces. Ceea ce a dat ideea propagandei Kremlinului sa-l conserve pana la calandele grecesti intr-un sicriu de sticla.

Frecat cu acid si vodca

De doua ori pe saptamana, fata si mainile lui Lenin sunt tratate cu un amestec de acid si vodca, pentru intretinerea tegumentelor. Contrar mumificarii, tanatopraxia (imbalsamarea profesionista) utilizeaza elemente chimice complicate si este nevoie de o munca minutioasa si costisitoare pentru a pastra corpul in stare ”buna”. Potrivit unui sondaj, 62% din populatia Rusiei este favorabila inhumarii lui Lenin, dar nu si Kremlinul, si deloc Vladimir Putin, mare admirator al lui Vladimir Ilici Ulianov , pe numele sau din buletin. Culmea ironiei, Lenin a dorit sa fie ingropat. In afara de el, si alti lideri politici au fost imbalsamati si expusi o perioada, sau deloc: Stalin, J.F. Kennedy, Mao Zedong, Ho Si Min, Kim-Ir-Sen si Kim Jong-Il. Si, evident, primul pe lista, Ramses al II-lea.

author avatar
Tudor Borcea
897 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger