AcasăNewsLegile Justitiei, adoptate. Circul continua!

Legile Justitiei, adoptate. Circul continua!

Senatul a adoptat cele 3 proiecte de lege ale Justiţiei: lovitură pentru președintele ÎCCJ și procurorul general, puteri pentru Iohannis

Deputatii au adoptat, ieri, cele trei legi ale Justitiei modificate conform deciziilor date de CCR – dupa cum sustine pesedistul Florin Iordache. Opozitia a anuntat pe loc ca va sesiza din nou CCR.

Useristii au calculat prost au intors dosul si Opozitiei nu doar Puterii

Desi CCR s-a pronuntat pe tema iar parlamentarii au schimbat textele, scandalul starnit in jurul modificarii legilor Justitiei (referitoare la Statutul magistratilor, organizarea judiciara si functionarea CSM) este departe de a se fi incheiat. Imediat dupa adoptarea legilor in Camera Deputatilor, USR si PNL au si anuntat ca le vor reclama din nou la CCR. Iar conform ”cutumei” deja instituita, adoptarea de ieri a fost marcata atat de greselile coalitiei aflate la putere cat si de circul marca USR. Concret, pesedistii au dat rasol ca de obicei si nu au respectat regulamentul (Comisia a lucrat tot pe repede-inainte, un raport a fost finalizat luni seara iar altul ieri dimineata, cu putin inainte de votul final, in raport nu figureaza toate amendamentele depuse de parlamentarii Opozitiei etc) iar useristii au dat o noua reprezentantie in plen, imbracati de aceasta data cu tricouri inscriptionate ”#FaraPenali”.

Protestele USR trebuie facute si cu capul, nu doar cu fundul

Regia circului de ieri nu a fost insa prea reusita din moment ce i-a sictirit si pe liberali si asta pentru ca useristii au protestat cu dosul la plen – gest menit sa sublinieze ca intorc spatele puterii PSD-ALDE, dar care a ignorat total faptul ca in sala se aflau si parlamentari ai PNL, PMP si UDMR. Dincolo de toate prostiile si circariile din Parlament, cert este ca drumul legilor Justitiei este in continuare lung, chiar daca adoptarea lor de catre Senat (Camera decizionala in acest caz) nu va ridica vreo problema. Nu este vorba despre faptul ca Opozitia a anuntat ca va bate din nou la usa CCR ci de intrarea in joc a presedintelui Klaus Iohannis. Care, conform atributiilor, poate face diverse: sa retrimita legile Justitiei in Parlament, sa sesizeze CCR, sa ceara un punct de vedere Comisiei de la Venetia.

author avatar
Simona Badulescu
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger