AcasăNewsLegendarul Ford Mustang, la 10 milioane de exemplare

Legendarul Ford Mustang, la 10 milioane de exemplare

Masina condusa de Steve McQueen in celebrul film Bullit

Modelul mitic al marcii Ford si simbol al culturii americane va fi sarbatorit cu mare fast la sediul constructorului din Michigan.

Masina condusa de Steve McQueen in celebrul film Bullit

Aniversarea producerii a zece milioane de exemplare intervine intr-un moment cheie pentru Ford: vanzarile modelului Mustang au scazut in SUA dar s-au accelerat pe piete straine, precum Germania si China. ”Nu ma pot gandi la nici o alta masina americana decat la Mustang pentru a imortaliza povestea de dragoste pe care o aveau americanii cu automobilul”, a declarat John Heitmann, istoric auto de la Universitatea din Dayton (Ohio).Primul model Ford Mustang a fost prezentat publicului in 1964, la New York. Succesul a fost instantaneu, masina devenind in ochii americanilor simbolul libertatii. Ulterior, modelul Mustang a stralucit si la Hollywood, culminand cu celebrul film ”Bullit”, in 1968, in care Steve McQueen scotea fum din cauciucuri pe strazile din San Francisco la volanul unui Ford Mustang.

Ford a scos o serie speciala Mustang Bullit

De altfel, Ford a stiut sa joace pe cartea nostalgiei si a prezentat o editie limitata ”Mustang Bullit” vopsita in aceeasi culoare ca masina din film. Ford va prezenta la Michigan si primul model Mustang vandut care apartine inca primului proprietar. ”Obiectivul nostru este sa avem reprezentati cei 54 de ani de productie”, a declarat un purtator de cuvant de la Ford. Aceasta sarbatoare face parte dintr-o decizie strategica a producatorului american care vrea sa-si reactiveze modelul sau far. Daca Ford nu a vandut decat 81.000 de modele Mustang in 2017 pe sol american, 0,5% din piata, potrivit cabinetului Autodata, Mustang este dorit peste granita. Dupa ce Ford a inceput sa exporte modelul in 2015, Mustang este cea mai vanduta masina sport americana in lume.

author avatar
Andrei Coman
207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger