AcasăNewsLegea salarizarii ii ridica tensiunea lui Iohannis

Legea salarizarii ii ridica tensiunea lui Iohannis

Presedintele si PSD-ul au in mod clar viziuni diferite in ceea ce priveste lefurile romanilor

Senatorii au adoptat, ieri, legea salarizarii, in calitate de prima Camera sesizata. Legea va ajunge acum pe masa deputatilor, care ii vor da forma definitiva si o vor trimite presedintelui pentru promulgare, operatiune care nu intra insa in vederile lui Klaus Iohannis.

Presedintele si <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a> ul au in mod clar viziuni diferite in ceea ce priveste lefurile romanilor

Dupa cum se stie, legea este promovata de PSD-ALDE dar contestata de opozitie, patronate si mare parte dintre sindicate, chiar daca prevede salarii marite pentru multe categorii de bugetari. Mai mult, Klaus Iohannis a aratat si el cartonasul rosu actualei majoritati parlamentare, careia i-a cerut sa ”corecteze” proiectul deoarece ingrijorarea manifestata de sindicalistii din administratia publica locala, de exemplu, este indreptatita. ”Legea salarizarii e elaborata de Parlament si guvern si dumnealor poarta si raspunderea, dar au oportunitatea sa faca un lucru bun. Nu poti sa lasi salarizarea functionarilor din administratia publica locala asa, in aer, trebuie ca functia publica sa fie tratata serios”, a subliniat Iohannis, dand astfel clar de inteles ca nu este dispus sa promulge legea in forma adoptata de Senat. Pe langa avertismentul livrat de Klaus Iohannis, dezbaterea legii salarizarii in Camera Deputatilor va fi acompaniata si de proteste de strada, conform anunturilor deja facute de unele sindicate. Cu asa un context complicat, nu se poate spune ca legea proaspat adoptata de Senat a intrat pe ultima suta de metri si nici nu se poate estima cand va ajunge sa intre in vigoare sau cum va arata in final.

author avatar
Simona Badulescu
384 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger