AcasăNewsLegea-i lege, gazu-i gaz pentru politia americana

Legea-i lege, gazu-i gaz pentru politia americana

Oamenii legii au recurs la forta in piata Lafayette, in centrul Washingtonului

Incidente violente au avut loc duminica, in fata Casei Albe, in timpul unor confruntari intre un grup de neonazisti si sute de contramanifestanti. Politia a recurs la forta, chiar acasa la mama democratiei, si nu a mai sarit nimeni in sus.

Oamenii legii au recurs la forta in piata Lafayette in centrul Washingtonului

Nazistii au primit autorizatie pentru un grup de 400 de manifestanti dar abia 20 de persoane s-au strans in piata Lafayette, dupa un mars prin centrul Washington-ului. Printre ei, Jason Kessler, organizatorul evenimentului si cel aflat la originea manifestatiei similare de anul trecut din Charlottesville. Manifestantii au fost primiti de 300 de militanti antirasisti cu ”Rusine sa va fie” si ”Plecati din orasul nostru”. Pentru a se impiedica orice contact intre nazisti si contramanifestanti un important dispozitiv politienesc a fost desfasurat la fata locului si pe mai multe artere circulatia a fost inchisa. Politistii au recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa o parte din militantii ”Antifa”, care apartin miscarii ”Black Lives Matter” (miscare de lupta impotriva violentei indreptate impotriva negrilor). Acestia agitau pancarte pe care se putea citi ”Nu nazistilor, nu Ku Klux Klanului”, ”Nu unei Americi fasciste”. Unii contramanifestanti estimau ca ”suprematistii albi” trebuie ignorati in timp ce altii spuneau ca ar fi o ”enorma greseala” ca ”fascistii sa fie lasati sa marsaluiasca in capitala tarii fara opozitie”. Dar multi denuntau faptul ca Statele Unite au ”devenit mai rasiste odata cu alegerea lui Donald Trump”, ”la fel ca Germania nazista”.

Nazistii au venit pregatiti de bataie dar nu le a mers

Armele de foc au fost interzise la locul manifestatiei, chiar si in cazul persoanelor care aveau permis. Jason Kessler ceruse aprobare si pentru o manifestatie la Charlottesville, dar municipalitatea l-a refuzat, dupa evenimentele din 12 august 2017 din acest oras din Virginia. Atunci, dupa o manifestatie de protest contra proiectului municipalitatii de inlaturare a stastuii generalului confederat Robert E. Lee, violente au izbucnit intre ”suprematistii” albi si contramanifestanti. Un simpatizant neonazist a intrat cu masina intr-un grup de manifestanti antirasisti omorand o femeie si ranind alte 19 persoane. Fiica lui Donald Trump, Ivanka, a scris pe contul sau Twitter ca ”nu exista loc pentru suprematia alba, rasism si neonazism in tara noastra”. Dar numerosi observatori ii reproseaza presedintelui SUA ca a favorizat, in timpul campaniei dar si dupa victoria sa electorala, emergenta unui discurs extremist alb.

author avatar
Tudor Borcea
974 afisari

4 COMENTARII

  1. Da ei nu au jandarmi politia asigura ordinea. Trebuie transparentizata interventia la fel anihilate situatiile de real pericol, iata ca si acolo a murit un om iar la noi pe langa raniti a disparut un pistol ?.

  2. Se specula ca gazu nu e din cel bun ce e toxic dar domnul Alafat a spus ca e din cele europene ca toti au gaze din astea si ca nu e rau.

  3. Era bune si pregatirile alea militare. Cum am fost cu adevarat gazat intr-o iarna. Suindu-ma in autobuz ? m-am pus mai la caldura apoi s-a suit puhoi de lume blocandu-ma in miscare departe de usi.. Un tataie mai rotofel asa si rosu la fata ca pe el il banui a dat asaltul prin metoda fasaita la gaz toxic de fasole batuta prin pantalon șezut pe o buca, se bedea clar. Pentru un timp mamaile au inceput sa rada dar domnisoarele erau rosii la fata eu am simtit ca ma sufoc in vene ca geam inchis usa inchisa nu ma miscam nu coboram din masina si eramintre statii. I-an filtrat gazu lui tataie sore satisfactia cruda dni privirea lui cu propriul nostru sange si propriul nost plaman. Sa-i fie rusine gazarului flatulent si acum ma inabusi dupa atatia ani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger