AcasăNewsLegea evaziunii fiscale: platesti tot, nu faci puscarie

Legea evaziunii fiscale: platesti tot, nu faci puscarie

Teodorovici s-a dezlănțuit, după tragedia de la Neamț: ”DEMISIA, gu-WERNER IOHANNIS!!” (foto: Facebook)

Prevenirea si combaterea evaziunii fiscale trebuie schimbata, dar intr-un mod care sa atraga investitorii, a declarat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici. 

”Adica asa cum face Germania, cum face Olanda, cum fac tarile care, de multe ori, ne critica pe noi pentru diferite alte subiecte. Vom lua exact din fiecare tara bunele practici pe care ei le aplica de zi cu zi catre mediul de afaceri si le vom pune frumos in legisla

Ministrul<br >Finanţelor<br >vrea ca<br >legea<br >evaziunii<br >să fie mai<br >atractivă

tia noastra. In Germania, de exemplu, un anumit procent din suma respectiva pe care Fiscul o identifica ca fiind evaziune nu se declara fapta penala sau se poate discuta. Ai suma, discuti cu respectivul: platesti la stat toata suma, nu te duci la puscarie, pentru ca nu asta este interesul”, a spus Teodorovici. „Acest subiect al prevenirii si combaterii evaziunii fiscale trebuie sa devina dintr-o sperietoare, astazi, pentru investitori, un punct de atractie. Stiu ca suna poate ciudat. Dar un investitor roman sau strain care vrea sa faca o investitie in Romania spune asa: “Bun, la fiscalitate sunteti oarecum ca cei din jur (…), dar cum stam la partea asta de prevenire si combatere a evaziunii fiscale? Daca ceva mi se intampla din motive neimputabile sau o greseala din piata, tu ca stat vii si-mi distrugi compania? Imi scoti oamenii afara, mi-i lasi someri, imi distrugi business-ul?! Atunci ma duc in alta parte”. Nu, acest lucru trebuie schimbat!”, a spus mai ministrul. Teodorovici a mai precizat ca exista un grup de lucru constituit la nivelul administratiei centrale care lucreaza la un proiect menit sa schimbe legislatia in acest domeniu. „Pana la final de iunie o sa avem un grup de lucru la nivelul administratiei centrale din toate structurile implicate in acest proces si va trebui sa punem pe masa un cadru legislativ, adica OUG 241 cu evaziunea fiscala trebuie schimbata, si nu numai… si prevederi din Codul penal si alte prevederi legale, a explicat Teodorovici.

author avatar
Catalin Dumitrescu
644 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger