AcasăNewsLectia de prosteala a ministrului Toader

Lectia de prosteala a ministrului Toader

Domn profesor ministru tine cursuri de fraierit amatorii de minuni care nu se vor produce, oricat le-ai astepta

Thomas Alva Edison a inventat becul cu incandescenta pe la 1879, dupa ce, cu 7 ani inainte, inventa sistemul telegrafic duplex. La 1876, Graham Bell inventa telefonul si, mult inainte, romanul Petrache Poenaru inventa stiloul, in 1827. In secolul al XXI-lea – cata distanta! – anul de gratie 2017, inventatorul roman Tudorel Toader isi asterne omenirea la genunchi descoperind LISTA. Cea cu numele celor care au vizitat arhiva SIPA, evident.

Domn profesor ministru tine cursuri de fraierit amatorii de minuni care nu se vor produce oricat le ai astepta

LISTA nu se poate scrie cu litere mici, pentru ca descoperirea ei intrece in genialitate toate celelalte creatii si inovatii, aruncand roata si curentul electric in desuetudine. De aia cred si spun ca un Nobel pentru Tudorel Toader ar fi un gest binemeritat de recunostinta.

Au inghitit galusca

Nu este prima descoperire a lui Tudorel Toader, ajuns ministru de Justitie din nevoia de a satisface interesele schiopatande ale coalitiei PSD-ALDE. La sfarsitul lui martie 2017, dupa doua saptamani de tinut politica si prostimea cu inima pe jar in asteptarea raportului de evaluare a Codrutei Kovesi si a lui Augustin Lazar, a facut publica prima descoperire in materie de Drept si investigatie disciplinara. Geniala! DNA a avut derapaje serioase in activitate, a depasit limitele cadrului legal, Parchetul si-a arogat dreptul de a cerceta Guvernul si cate si mai cate. Dar, ce sa vezi? Surpriza! Dupa 40 de minute de curs de Drept Constitutional in fata presei a expediat rezultatul intr-o expunere de 30 de secunde: nu este oportuna nici schimbarea Codrutei Kovesi si nici a lui Augustin Lazar. Nu ai cum sa nu-i recunosti meritele de a suci lumea pe dos intorcand frumos cuvintele, teoriile si speculatiile. O mai mare prosteala pe fata nici ca exista. Dragnea, Tariceanu si Grindeanu au strans din dinti cu eleganta, au marait cu delicatete, cat sa nu sesizeze lumea ca turbau de furie.

O bomba fasaita

Acum, dupa ce si-a facut marketingul de unul singur cu faimoasa LISTA a celor care au avut acces in arhiva SIPA, a mai pus-o de o prosteala. A publicat pe site-ul Ministerului Justitiei numele celor care au intrat acolo. Cu una sau doua exceptii, numai necunoscuti publicului. Si? Scrie daca au luat ceva? Daca au copiat vreun document? Daca au efectuat vreo lucrare in interes de serviciu? Daca au plecat cu vreun dosar sau vreo hartie? Nu. Unde este genialitatea descoperirii? Simplu: a dat publicitatii LISTA care nu demonstreaza nimic! Un motiv serios, insa, ca baietasul Grindeanu, tot mai plin de el ca un cocos infoiat, sa se lanseze intr-o declaratie de tot rasul, ceva de genul pas cu pas si primul pas, ca la Iohannis. Si, obligatoriu, incordandu-si maseterii – grosolan obicei! – pentru importanta, ca sa vada tara cat e de patruns. Nu e de ajuns? Vor urma si alti pasi, spune Grindeanu. Pe primul l-am vazut deja, declaratia lui Augustin Zegrean, fostul pesedinte al CCR: „e o bomba fasaita”! Al doilea va fi LISTA cu cei care au sters praful si au udat florile. Mi se face lehamite de atata prosteala pe fata. Pas cu pas.

author avatar
Valentin Boeru
2.270 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger