AcasăNewsLazaroiu pregateste terenul pentru tehnocratul lui Basescu

Lazaroiu pregateste terenul pentru tehnocratul lui Basescu

Sebastian Lazaroiu sustine ca inlocuirea premierului Emil Boc ar fi benefica pentru Coalitia de guvernare

Schimbarea lui Emil Boc cu un premier tehnocrat ar fi gura de oxigen de care coalitia are nevoie, sustine fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu.

Sebastian Lazaroiu sustine ca inlocuirea premierului Emil Boc ar fi benefica pentru Coalitia de guvernare

Chiar daca nu mai este angajat la Cotroceni, Sebastian Lazaroiu a ramas unit in cuget si-n simtiri cu fostul sau sef, Traian Basescu.  Nu mai departe de ieri, analistul politic a repus pe tapet tema premierului tehnocrat, atat de draga presedintelui. Concret, Lazaroiu a explicat ca inlocuirea lui Emil Boc este singura solutie menita sa scoata coalitia din actualul impas. ”Evident, asta e solutia cea mai la indemana, dar nu trebuia sa se ajunga pana aici, sa nu mai functioneze majoritatea. E nevoie de un tehnocrat cu competente economice, pentru ca problema majora e in zona economica”, a afirmat Lazaroiu, mentionand ca impasul din Parlament este consecinta decredibilizarii guvernului. “Daca Guvernul are o credibilitate atat de scazuta in randul populatiei, nu vad de ce ar fi mai mare in randul parlamentarilor”, a mai precizat analistul politic.

Opozitia fuge de guvernare ca dracu’ de tamaie

Revenind la schimbarea premierului, fostul consilier prezidential a explicat ca aceasta se va produce doar daca Boc accepta sa-si dea demisia. ”Emil Boc, daca vrea sa ramana, ramane, pentru ca nu va trece nicio motiune de cenzura, decizia demisiei e la el sau la PDL. Opozitia nu are interes sa rastoarne Guvernul. Cu un guvern atat de necredibil, ar prefera sa intre in alegerile din 2012”, a mai spus Sebastian Lazaroiu.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
311 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger