AcasăNewsLazarii din viata procurorului general Augustin Lazar

Lazarii din viata procurorului general Augustin Lazar

Clar lucru, cariera procurorului general e plina de semne de intrebare si de foarte multe coincidente stranii. Prea multi Lazar s-au invartit si se invart in jurul lui Augustin Lazar. Unii l-au ajutat in cariera, altii nu prea.

Avocatul Toni Neacsu, fost membru CSM,  a criticat dur reactia procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar, in scandalul generat de dezvaluirile aparute in spatiul public. Neacsu spune ca este absolut ”rusinos” modul in care  seful procurorilor  spune ca nu-si aminteste ca a dat avize nefavorabile pentru eliberarea din inchisoare a disidentului anticomunist Iulian Filip. ”Procurorul general, in loc sa-si asume deschis un accident biografic care tine de vremurile istorice triste in care si-a inceput cariera, minimalizeaza importanta comisiilor de liberari conditionate din penitenciarele comuniste si arunca pe piata jumatati de adevar ori construieste piste false”, spune avocatul, fost membru CSM. Acesta mai spune ca, ”CNSAS nu verifica decat calitatea de lucrator sau colaborator al securitatii. Calitatea de lucrator sau colaborator nu poate rezulta decat din inscrisuri, rapoarte si alte probe aflate in arhive. Adeverintele eliberate nu spala trecutul cuiva ci demonstreaza doar ca la acel moment nu s-au gasit probe concrete din care sa rezulte implicarea in activitatea de politie politica, adica de colaborare directa cu Securitatea”.

Trecut controversat

Doar cateva luni au trecut de la un alt scandat legat de trecutul lui Lazar. Recent a fost dezvaluit faptul ca la CV-ul depus la Controceni, in 2015, pentru ocuparea postului de PG, era scris ca Lazar i-ar fi inchis dosarele presedintelui Klaus si  care vizau preluarea caselor din Sibiu. Doar ca, desi era semnatura lui Augustin Lazar, dosarul fusese pus pe bututuci de Cristian Lazar, un alt procuror, tot din Alba. Greseala sau nu, poate ca Iohannis nu a citit sau nu l-a interesat, dar procurorul care clasase cauzele care il priveau era Cristian Lazar, o alta pesoana. Augustin Lazar a dat vina, atunci, pe grefiera, ca el nu s-ar putea folosi de o asa pleasca. Acum a izbucnit un nou scandal legat de activitatea de procuror, inainte de 1989, a lui Augustin Lazar. Conform documentelor aparute in presa, Augustin Lazar, care semneaza actele, ar fi fost magistratul care a dispus mentinerea in arest a disidentului anticomunist Iulian Filip. Tot ca o coincidenta stranie, CNSAS ii sare in ajutor lui Gusti Lazar. Madalin Hodor, cercetator la CNSAS, sustinea, ieri, ca afirmatia ca Augustin Lazar, procurorul general al Romaniei, a fost „un tortionar” este falsa. El precizeaza ca disidentul Iulius Filip a fost ”tortionat” de lt. col. Lazar Gheorghe.

author avatar
Ramona Feraru
376 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger