AcasăNewsLazare, demisia. Urgent!

Lazare, demisia. Urgent!

Mai multe surse de presa au aratat ca, inainte de 1989, in tot judetul Alba exista un singur procuror cu numele de Augustin Lazar. Nu altul decat cel care, intre timp, a ajuns procuror-sef al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Si tot inainte de 1989, pe langa alte functii detinute,  acest Augustin Lazar a fost presedintele comisiei de liberari conditionate de la Penitenciarul Aiud. Iar inchisoarea de la Aiud se poate descrie in trei cuvinte, fara a intra in amanunte: iadul pe pamant. Aici, intre 1981-1987, si-a executat pedeapsa fostul maistru militar Iulius Filip.

Iulius Filip nu a comis vreo talharie, un viol, omor sau alta infractiune grava. Avea doar alte opinii fata de regimul comunist, pe care Augustin Lazar l-a slujit din interes, de placere sau din satisfactia ca, in sfarsit, a descoperit „viitorul luminos al omenirii”, dupa cum spunea Ceausescu. Nu cred ca a primit vreun ordin expres sa-i iubeasca pe comunisti, a fost doar optiunea lui. Putea sa faca pe prostul si sa se fofileze, ca multi altii, in asteptarea altor vremi. Dar nu, Lazar e un om razbatator care a vazut sansa de marire in viata si nu a iesit din cuvantul lor.

Comunistii, baieti buni

Pe timpul detentiei, Iulius Filip a traversat momente greu de imaginat, petrecand 42 de zile la izolare, in cinci etape. 42 de zile in care a stat legat cu lanturi de maini si de picioare, in pozitia aplecat, fara niciun sprijin. Cum se descurca cu mancatul, cu facutul nevoilor si cu durerile care il paralizau era treaba lui. Comunistii avea treaba doar cu dezumanizarea, nu si cu masajele pe spate. A beneficiat de doua ori de discutarea dosarului in comisia de liberari conditionate, dar cel care hotara daca s-a reeducat sau nu era Augustin Lazar. Iar procurorul Lazar de atunci a considerat, de fiecare data, ca detinutul n-a invatat nimic din detentie. Nici ca trebuie sa fie supus pana la indobitocire, ca gardianul este Dumnezeul lui, ca trebuie sa iubeasca partidul si ca, privind in istorie, comunistii s-au dovedit cei mai omenosi, incepand cu colectivizarea fortata si terminand cu decimarea elitelor societatii.

La ordin sau din proprie initiativa?

Cum se poate reeduca un om care zace zile intregi in propriile fecale si propria urina, care soarbe direct cu gura o zeama scarboasa din gamela, ca porcul din troc, care nu are contact cu lumina zilei si pierde notiunea timpului si caruia, in momentele cele mai grele, ii vine sa-si ia viata, Augustin Lazar nu poate explica. Dupa cum nu poate explica nici inversunarea de a fi dispus discretionar de viata si libertatea unui om. Erau ordine pe care le executa de drag sau initiative despre care gandea ca vor da bine in ochii sefilor?

Care drepturi? Care libertati?

Nu ma indoiesc ca procurorul Augustin Lazar de atunci este unul si acelasi cu cel de azi, din fruntea Parchetului General. Prea se leaga lucrurile pe o filiera comunista la vedere. Monica Macovei, procuroarea comunista despre care se spune ca umbla cu mandatele de arestare „in alb” in buzunar, l-a adus in Bucuresti prin prietena ei, Raluca Pruna, ministresa Justitiei din guvernul Ciolos. Legaturile Ralucai Pruna cu lumea comunista nu sunt de ignorat, din moment ce tatal ei, din cate se spune, si-ar fi servit patria si partidul sub steagul fostei Directii de Informatii Externe, actualul SIE. Or, la DIE, puteai sa fii mai destept decat Platon si Socrate la un loc, daca nu erai de acord cu Lenin si nu-l iubeai pe Ceausescu erai un zero absolut. Este o vorba care spune ca cei mai inflacarati anticomunisti sunt chiar fostii comunisti. De ce ar face Lazar exceptie? Cine vorbeste despre democratie, despre drepturile omului, despre libertatile cetatenesti, despre suprematia legii, cu o forta si incrancenare care te pun pe ganduri? Lazar! Apropo, care drepturi? Cele de a fi umilit de comunisti, care aveau ordin sa te distruga pentru ca in societatea socialista nu trebuia sa figureze detinutii politic?

Iote, bre, simbolul!

Foarte ciudat cum Klaus Iohannis l-a numit pe Augustin Lazar Procuror General al Romaniei. Categoric ii stia trecutul, a fost informat de SRI de trecutul lui vijelios. Nu cred ca nu si-a facut socoteala ca unul ca Lazar nu ar fi cel mai indicat. Era cel mai usor de santajat cu un dosar patat ca un dalmatian. Era cel mai usor de condus, pentru ca trecutul lui il tragea in jos. Mai ciudata, insa, este lipsa de reactie a marilor luptatori anticomunisti din Opozitie. Orban e mut, lui Barna i s-a terminat oxigenul, iar Ciolos inca n-a primit indicatii de la Bruxelles cum sa reactioneze. Andrei Caramitru, anticomunist din viata intrauterina, care vrea pedepse de zeci de ani pentru simbolurile comuniste afisate public, nu mai are replica. Daca Lazar de atunci este unul si acelasi cu cel de azi, uite simbolul comunist! Afisat public! Merge pe strada, apare la televizor si ne tine lectii despre democratie. Am vazut, de-a lungul mandatului lui Klaus Iohannis, demonstratii pentru sustinerea lui Augustin Lazar. Acum, ca trecutul lui vascos rabufneste la rigola, strada nu mai face iures. Peste toti, Augustin Lazar priveste mut spectacolul care-i strica al doilea mandat dorit cu tupeu. Cauta, probabil, o hartie din care sa rezulte ca Lazar ala nu e el, ci altul. Exact ca in dosarul cu numirea lui, ajuns la Iohannis. Lazare, nu mai pierde vremea, da-ti demisia. Urgent!

author avatar
Valentin Boeru
2.857 afisari

6 COMENTARII

  1. Pun pariu,pe nimic,ca nu isi va da demisia,iar daca Mutalakul nu semneaza revocarea lui va cadea si mai rau,inca o treapta pana la nivelul zero taiat in paispe,daca exista aceasta cifra.Lascarica avea in jur de 30 de ani si era tanar procuror,ca si momica,ca si pruna stafidita,ca si stanciu ce a zis ca nu trebuia sa aderam la cedo.Acum opozitia striga tare si strident ca sustine aceste vietuitoare si sa votam cu ei si ele,hai la cat mai mult siktir.

  2. AȘA ERAU TOȚI PROCURORII ȘI JUDECĂTORII CURMEAZĂ COMUNISTE ACESTI ZEI AI DREPTATII AU NENOROCIT INTELECTUALII ROMANI ȘI PE TOȚI CARE ERAU CONTRA PCR BINEÎNȚELES CU CELE MAI MARI JIGODII ȘI ANUME SECURITATEA.ÎN ZILELE NOASTRE CURVELE COMUNISTE DIN ZEIȚA DREPTATII SUNT PROSTITUATE DE LUX ȘI SUNT FOARTE ÎMPĂRȚITE CU ZDRENȚELE POLITICE CARE ORICUM AR FACE POPORUL ĂSTA VOR CONDUCE TARA SUB LUPA SECURITĂȚII DE AZI .CU ALTE CUVINTE LUPUL ÎȘI SCHIMBA PARUL DAR NĂRAVUL BA.ĂSTA ESTE JEGUL COMUNIST CARE ÎN 2019 CONDUCE

  3. :))))))))….domnule Boeri vorbiți serios? Chiar credeți că există demnitate, deontologie profesională , morală ? Documentarul făcut de către d-na Longin are ceva vechime ,nu era secret ,totuși Augustin Lazăr a fost numit într-o funcție la cel mai înalt nivel al STATULUI ROMAN. Colac peste pupăză mai deține și cătușele . Vă întreb pe dumneavoastră ,mai întreb și pe alții de ce a fost lăsat să ajungă .Este simplu de înțeles !Sistemul torționar nu a dispărut, doar s-a repliat și continuă cu noi adepți fanatici mai tineri,mai determinați,mai lacomi.

  4. Daca ne uitam atenți la întâmplări foarte recente ,când d-nul Tudorel Toader era contestat de un fost antrenor de fotbal din Europa,ascuns altfel în spatele unei funcții importante ,corelat cu declarațiile domnului Cornel Dinu cu Antonio Tanjani putem trage concluzii. Securiștii noștri ,cu securiștii lor ,au făcut o fratie extinsă. Nici Cornel Dinu și nici Tanjani nu sunt îngerași și nu au nici 20,30,40 de ani . Dealtfel Cornel Dinu a declarat adevărul în toată splendoarea lui.

  5. Aplicarea puntului 8 de la Timisoara ar fi limpezit orice situatie de acest gen , lustratia , dupa atatia ani , devine marul discordiei in nucleul dur al actorilor politici , o autoepurare si deschidere a cutiei Pandorei benefica pentru poporul roman . Asa ne pomenim cu dezvaluiri din trecutul unor fosile de dinozauri , poate fi scormonit, prin extindere , trecutul unora ca Toader , Nicolai etc… Rolul Comisiei de Propuneri pentru Liberare din Penitenciarul Aiud NU era de A DISPUNE PUNEREA IN LIBERTATE A CONDAMNATILOR , ci de a verifica indeplinirea unei fractii minime obligatorii din pedeapsa si inexistenta rapoartelor de sanctionare disciplinara . Firesc sa apara opinii ale cititorilor de genul :” Ce treaba are individualizarea administrativa a pedepsei cu infractiunea respectiva ?” sau ” Pe aceeasi logica , Iliescu trebuia sa primeasca vreo 20-30 de ani de puscarie pentru ca a fost comunist de rang inalt .” Iulius Filip se afla in prezent in strainatate , pana nu este contactat si isi spune punctul de vedere , pana ce speta nu este clarificata si documentata cu probe solide , nimeni nu trebuie sa se imbete cu sifon de la sifonaria ” Luju ” patronata de ” eminenta ” Savaliuc , vorbim vorbe . Curios , speta treneaza de peste 30 de ani , nu a existat nici o plangere si nimeni nu s-a constituit parte vatamata , firesc ca opinia publica sa devina circumspecta si sa se intrebe , pe buna dreptate : DE CE ACUM ? CUI FOLOSESTE ?

  6. Nu pleca Lazăr sa oftici marxistgstalinistii mai marxisti ca tine. Dacă ai surghiunit un camarad roagă-te. Dar nu fa în dorul unor marxisti mai mari ca tine ca vai ne va fi. Ei nu o fac de romanism de simt patriot din rau ceva pentru acele vremuri. Ei o fac doar politic. Mai stai un pic.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger