AcasăNewsLazar transmite ca "dezavueaza campania desfasurata impotriva institutiilor justitiei"

Lazar transmite ca „dezavueaza campania desfasurata impotriva institutiilor justitiei”

foto: Facebook

Reactionand pe marginea aparitiei in spatiul public a inregistrarilor si a dezvaluirilor difuzate de mai multe televiziuni de stiri, vizand procurori ai DNA, Augustin Lazar cere o pozitie publica din partea Consiliului Superior al Magistraturii.

Si transmite ca „dezavueaza campania desfasurata impotriva institutiilor justitiei, in mod deosebit a Ministerului Public,  de persoane aflate in proceduri judiciare in curs, unele condamnate definitiv”, amintind de rapoartele MCV si de faptul ca „problema Romaniei nu este functionarea defectuoasa a sistemului judiciar, ci tentativa de stopare a luptei impotriva coruptiei”.

Redam in ceea ce urmeaza, integral, comunicatul portat pe site-ul Ministerului Public, in cursul zilei de miercuri:

„Avand in vedere informatiile vehiculate in ultimele zile in mass-media, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar:

– dezavueaza campania desfasurata impotriva institutiilor justitiei, in mod deosebit a Ministerului Public,  de persoane aflate in proceduri judiciare in curs, unele condamnate definitiv;

– respinge ferm generalizarea la nivelul intregii activitati a procurorilor a incidentelor procesuale si a cazurilor particulare de magistrati procurori cercetati disciplinar. Sistemul  judiciar are proceduri legale riguroase de verificare a suspiciunilor de abateri disciplinare, inclusiv de genul celor lansate in media;

– dezavueaza actiunile de instigare publica la interventia politicienilor in activitatea judiciara pentru demiterea unor procurori cu functii de conducere, prin ignorarea procedurilor judiciare clar prevazute de art. 51 al. 2 si 7 din Legea nr. 303/2004, precum si prin infrangerea principiului constitutional al separatiei puterilor in stat;

– cere conducerii Consiliului Superior al Magistraturii garantul independentei justitiei sa adopte o pozitie publica in apararea sistemului judiciar in fata acestor atacuri;

– procurorul general isi manifesta increderea in capacitatea sistemului judiciar din Romania de a-si indeplini misiunea de infaptuire a justitiei la nivelul standardelor europene. De asemenea, isi manifesta increderea in capacitatea de autoreglare a sistemului judiciar prin identificarea si rezolvarea conform procedurilor legale a tuturor incidentelor procesuale si a cazurilor particulare de abateri disciplinare.

Asa cum de altfel retin si rapoartele MCV, problema Romaniei nu este functionarea defectuoasa a sistemului judiciar, ci tentativa de stopare a luptei impotriva coruptiei.”

foto: Facebook

author avatar
Andrei Coman
129 afisari

6 COMENTARII

  1. Domnule esti bolnav la cap pai daca unitatea belita gazara se autoflageleaza cum sa mai crezi in procurori si cu ce îi atacam noi? Voi profitati de asta de a va face Vaticanu vostru. DA nu e vina voastra, e a mea a ta a serviciilor inexistente a chiorului tepar a politicului special Psd, ei fac legi ei au executiv cat si o poarte a plavanului mutalau. Tie iti place astfel de structura Kafka, ce arde sobolanii ce cred ca ei fac justitie micii dumnezei a Lulutii? E mie nu si indrept votul!

  2. Noi suntem o democrație bebelusi 5-10 ani restu furati de chioru tranzita ceausista si ilici, ca într-o democratie matura dormeai cu Luluța pe rogojina langa mascați azi alaturi de Zdreanta si tot complexul servicii interne PH. Zi Bogdaprosti. 2

  3. Acu traducere libera si pe limba lu Zdreanța sa înțeleagă și Zdreanța. La Chilia’n port colo sa se face bai… Așa e traditia de la jidana Ana. Sau daca vrei mai aproape la chibrit? Deci unde vrei la bai? Poarta Nalba? Sau vrei la chibrit la Gherla?

    • Lol… In sans ca la bai se poate face un dus rece odata pe luna iar la chibrit se doarme toti in acelasi pat de frig.. Buna hazliu.

  4. Justitia toata,dar mai ales procurorii,a devenit o casta mafiota,ce detine o putere nemarginita,ilegala si abuziva.Constitutia nu trebuia sa prevata ca procurorii sunt si magistrati,o porcarie din care vom iesi cand se va modifica acel text constitutional.Verificati ce averi reale au acesti membri ai asa zisei justitii,va veti cruci cat de interlopi au devenit acestia.Cat primea fratele basescului ca sa-i scape pe interlopi de dosare,dupa ce isi tragea partea,sutele de mii de euro/dolari ajungeau la asa zisa justitie,ca si acum cand scaparea de un dosar face 250.000 euro,in prezent.Libertatea este scoasa pe taraba,chiar se fac si licitatii in acest sens.

  5. Sleampatu asta (la minte,evident) nu are creier nici sa traca strada fara sprijin din campu tactic…Un martafoi cu comportament de taranoi si logica de militian

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger