AcasăNewsLazar, la prezentarea bilantului pe 2018: A fost anul in care s-au...

Lazar, la prezentarea bilantului pe 2018: A fost anul in care s-au exercitat presiuni mari in special asupra parchetelor

Procurorul general a prezentat raportul anual de activitate al Ministerului Public, pe 2018, incepand prin a spune ca „publicul a fost tinut captiv intr-o avalansa de teme, subiecte de presa, dezvaluiri, initiative parlamentare si ministeriale, decizii judiciare si extrajudiciare si abordari publice care, in final, nu au facut decat sa arunce o anatema asupra sistemului judiciar”.

In prezenta presedintelui Klaus Iohannis, a sefei inaltei Curti, Cristina Tarcea, a vicepresedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Nicolae-Andrei Solomon, Augustin Lazar a invocat si faptul ca anul 2018 „a fost anul in care s-au exercitat presiuni mari asupra institutiilor judiciare, in special asupra parchetelor”.

Totodata, procurorul general – caruia ministrul Toader, absent de la acest bilant, i-a cerut revocarea din functie- a adus in discutie schimbarile din justitie facute legislatiei in domeniu, dar si – fara a mentiona numele Laurei Codruta Kovesi – a amintit revocarea fostei sefe a DNA, Laura Kovesi. „A fost anul in care au continuat in avalansa demersurile de modificare si remodificare a legilor justitiei, a codului penal, a codului de procedura penala si altor acte normative cu impact asupra sistemului judiciar. A fost anul in care factorul politic a insistat si a reusit revocarea procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Apoi, contrar avizului negativ al CSM, a initiat revocarea procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”, a sustinut Lazar.

sursa foto: Ministerul Public/Facebook

62 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger