AcasăNewsLazar ii cere lui Ciorbea sa sesizeze CCR cu privire la articolul...

Lazar ii cere lui Ciorbea sa sesizeze CCR cu privire la articolul 7 din OUG 92 (DOCUMENT)

Procurorul general prefera ca protocoalele cu SRI sa ramana ascunse sub pres

Cand se va intoarce din concediu, Victor Ciorbea va avea de analizat cel putin doua solicitari venite dupa adoptarea Ordonantei de Urgenta 92, cea privind legile Justitiei, in vederea sesizarii Curtii Constitutionale.

Una dintre ele a fost depusa de PNL la sediul Avocatului Poporului, iar cealalta vine din partea procurorului general Lazar. Ministerul Public a transmis ca procurorul general i-a transmis lui Ciorbea, „spre analiza, solicitarea de a sesiza Curtea Constitutionala, in temeiul dispozitiilor art. 146 lit. d) teza finala din Constitutia Romaniei si art. 13 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 35/1997, republicata, cu exceptia de neconstitutionalitate a articolului VII din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.92/2018 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul justitiei”. Solicitarea in cauza are 15 pagini si poate fi citita integral AICI.

Tot in cursul acestei zile, si USR-ul anunta ca va merge la Avocatul Poporului pe tema OUG-ului privind legile Justitiei.

Mai mult, tot miercuri, Sectia pentru procurori a CSM a analizat sesizarile Parchetului general, DNA si DIICOT pe marginea articolului 7 din OUG 92. Ulterior, s-a aflat ca „a recomandat interpretarea dispozitiilor art.VII din Ordonanta de Urgenta nr.92/2018 in sensul aplicarii pentru viitor a conditiilor de exercitare a functiei in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si al Directiei Nationale Anticoruptie, precum si in cadrul celorlalte parchete”.

84 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cromagnonul asta vopsit este mare politician,le stie pe toate,o ocroteste pe sefa sa bufnita de crama,ce mai incolo si in coace,ar trebui nominalizat pe o lista in vederea urmatoarelor alegeri,cel mai nimarit este pnl pentru ca si presul lor se vopseste la greu ca abanosul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger