AcasăNewsLazar cere Avocatului Poporului sesizarea CCR pe OUG 7

Lazar cere Avocatului Poporului sesizarea CCR pe OUG 7

Solicitarilor adresate institutiei conduse de catre Victor Ciorbea din sfera politicului, in speta din partea partidelor de opozitie – PNL si USR,  li se adauga, mai nou, si cea semnata de catre procurorul general Lazar. Cu totii considera ca se impune ca Avocatul Poporului – unica entitate care poate face acest demers – sa sesizeze Curtea Constitutionala in privinta OUG 7.

Concret, din directia Ministerului Public s-a aflat, luni la pranz, ca, in decursul acestei prime zile a saptamanii, procurorul general, Augustin Lazar, „a solicitat Avocatului Poporului sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la exceptia de neconstitutionalitate a O.U.G. nr. 7/2019, prin care au fost modificate legile justitiei” si ca solicitarea in cauza „a fost transmisa, pentru informare, Presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii si Prim-ministrului Romaniei.”

Documentul adresat institutiei conduse de Ciorbea are 18 pagini, pe parcursul carora procurorul general argumenteaza cererea ce vizeaza OUG 7. Adresa poate fi citita AICI.

Peste doar cateva ore, la sediul Guvernului ar urma sa incepa o intrevedere intre premier si reprezentantii asociatiilor magistratilor si ai CSM, in cadrul careia sa ii fie aduse la cunostinta Vioricai Dancila nemultumirile generate de OUG 7.

author avatar
Cristina Stefan
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger