AcasăNewsLazar arunca in aer mandatul lui Iohannis

Lazar arunca in aer mandatul lui Iohannis

„Faclia demnitatii procuraturii va merge din generatie in generatie”. Care demnitate, asta cu strecuratul neinceperii urmarii penale in dosarul de promovare?

Cred ca Augustin Lazar a facut cel mai frumos gest din viata lui. Si poate singurul. A introdus in dosarul cu propunerea de numire a lui pe functia de Procuror General o rezolutie de neinceperea urmaririi penale impotriva lui Klaus Werner Iohannis, veche de pe vremea cand acesta era primar al Sibiului. Un fel de „Sefu‘, vezi cat te iubesc si te protejez?”. Iar sefu‘ a vazut, o fi zambit cu bucurie ascunsa fata de loialitatea lui Lazar si i-a semnat numirea. Nu asta este gestul frumos de care vorbesc. Ci faptul ca, in felul asta, Lazar a reusit sa-i arunce in aer lui Iohannis cel de-al doilea mandat de presedinte.

Faclia demnitatii procuraturii va merge din generatie in generatie Care demnitate asta cu strecuratul neinceperii urmarii penale in dosarul de promovare

Nici nu mai are importanta ca rezolutia o fi fost semnata de el sau de un subaltern. As zice ca este mai putin important acest lucru. Conteaza doar faptul ca a pus in lumina o alta fata a presedintelui. Una intr-atat de mazgalita incat nu va putea fi stearsa niciodata. Intr-atat de compromisa incat trebuie sa fii intr-o dunga ca sa-l mai votezi inca o data.

Tudorel Toader nu minte

Presedintele si nici nimeni altcineva nu a vorbit vreodata despre acest episod. O fi fost singurul? Or mai fi fost si altele? Despre Iohannis se stie doar ca, de-a lungul timpului, a mai avut deranjuri cu justitia, dar nimeni nu a reusit sa le descopere pe toate.

S a intamplat cu atat de multa vreme in urma incat sigur nu si mai aduce aminte

Nici nu prea avea cum, pentru ca dosarele erau plimbate de la un Parchet la altul pana li se pierdea urma. Doar cel pe care se bate moneda acum e mai usor de identificat, pentru ca Tudorel Toader stie care anume este. Iar Tudorel Toader, cand a vorbit despre el in evaluarea facuta lui Augustin Lazar, sunt sigur ca nu a mintit. Nu isi compromitea cariera si demnitatea de dragul unei minciuni, numai ca sa poata cere revocarea acestuia din functie.  Ar fi complet ilogic.

Infractiunea de „baiat bun”?

Nu stiu care ar fi cel mai nimerit termen pentru a califica gestul lui Augustin Lazar. Sunt tentat sa cred ca nu se deosebeste cu mult de cel al unui sofer prins  ca a calcat linia dubla continua si, cand este oprit si i se cer actele, strecoara discret o hartie de 100 de euro intre ele. Ca sa vada sefu’ ca stie sa fie baiat bun. Seamana cu cel al comersantilor ieftini, care, cu autocarul plin de lucruri prohibite, la vama baga si ei cate 10 euro printre documente, ca sa le fie drumul lin. Si sa vada sefu’ ca sunt baieti buni. Nu stiu cum s-ar numi chestia asta in termeni juridici. Infractiunea de „baiat bun”? Sau e doar contraventie? Cred ca nici nu poate aparea in vreo lege, e prea mizerabila, prea de rahat – pardon! – ca sa-i mai dai si o incadrare juridica. E drept, Lazar nu a fost prins cu nimic ca sa recurga la un astfel de gest. Si atunci? Sa fi vrut doar sa-si netezeasca drumul? De ce?

Ultimul bastion al anticoruptiei

Dupa ce Tudorel Toader a anuntat ca a inceput procedura de revocare a lui Augustiun Lazar, presa straina a luat foc. AFP si Reuters o elogiaza pe Codruta Kovesi, precizand ca a fost o mare greseala scoaterea ei de la DNA. Doamne, cat s-a mai luptat ea cu alde astia corupti! Si, pentru ca asta este stilul casei, aceeasi presa nu-l mai scoate acum pe Augustin Lazar din „ultimul bastion al anticoruptiei”. De ce nu mi-oi fi dat seama de asta? Nici nu te poti astepta la altceva. Europa i-a laudat in nestire, de-a lungul timpului, frizand ridicolul. Doar n-o sa-i critice acum. E ca si cum ar scuipa exact in locul in care, pana mai ieri, ii pupa ca pe sfintele moaste. Or Europa nu face din astea. Stie ea ce si cum, nu pricepem noi. Nu suntem intr-atat de evoluati ca sa patrundem semnificatia laudelor ei. Iar despre gestul lui Augustin lazar, nicio vorba.

Ia-ti mizeria asta de aici!

La fel, nicio vorba nici din partea opozitiei. Nici macar Augustin Lazar nu a incercat sa lamureasca lucrurile. Conferinta lui de presa l-a umplut si mai tare de ridicol. Imi vine sa pariez ca nici CSM nu se va atinge de acest capitol. Rolul lui e sa apere demnitatea si onoarea procurorului Lazar, nu sa-i mai dea si el una peste ochi si sa-i ofere lui Iohannis capul pe tava. Iar Iohannis va fi mut, cum numai el stie sa o faca. Nu va spune niciodata nici de ce a tacut la vremea respectiva. Si nici de ce nu l-a chemat pe Lazar sa-i spuna, barbateste, ia-ti mizeria asta de aici. Motiv suficient pentru a nu mai fi votat.

author avatar
Valentin Boeru
12.564 afisari

30 COMENTARII

    • Epigrama de Eugen Albu : Ziarele , in primul rand / Nu-s scoase doar spre-a le citi / Deci si de-s proaste , tot se vand / Iar ziaristii si mai si ! / P.S- Avea dreptate Gandhi cand spunea ca ar trebui sa vorbim doar daca imbogatim tacerea , vox clamantis in deserto !

    • Ohooo!Daca exista baza legala privind atacarea unei cereri de revocare o facea si prietena lui Johanis si avea castig de cauza in mafia din justitie.Klaus fiind fortat de hotarirea ccr va semna o decizie,care poate fi atacata in contencios administrativ,sa vedem daca o va face.

  1. Stapanii Colomiei din ue si usa au plantat acum 29 de ani un mic lastar cu radacini adanci,care a crescut pana astazi ditamai stejarul zgarie nori numit coruptie.Acesti stapani au construit si arma anticoruptiei pe care au folosit-o si o folosesc impotriva razvratitilor dim Colonie.Marea coruptie a venit si mai vine din exterior iar mafia din justitie se face ca nu o vede,insa la ordin vede numai plevusca si mai jos obletele din coruptia interna si aia la casto.Am increderea ca acest profesionit de la justitie va face lumina totala daca va fi lasat pana la capat.A aparut adevarul ca procuratura lui lazar a dat clasarea la 9(noua)dosare penale ale Mutalakului de pe vremea cand era primare si la nup la un numar fara nr. de dosare si cum era sa nu-l unga procuror generale.Mutalace poate gura t-o mai tace dar tot degeaba,chiar daca stapanii din spatele tau te instruiesc foarte bine tot degeaba ca nu est in stare nici sa citesti instructiunile,adio si un praz verde ca este bun pe vremea asta.

  2. Și cine le confirmă celor ce fac astel de afirmații faptul că rezoluția de neîncepere a urmăririi penale ar fi fost pusă de Augustin Lazăr, în propriulul dosar, când dosare se depun la Ministerul Justiției și astfel de documente nu erau printre cele solicitate candidaților la depunerea dosarelor pentru funcția de Procuror General ? Deci,pentru formarea dosarului la numirea în funcția de Procuror General, la Ministerul Justiției, se solicitau și astfel de documente ce erau verificate de funcționarii din Ministerul Justiției ?

  3. Apel initiat de Forumul Judecatorilor din Romania si Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor : „ O astfel de procedura , care ocoleste practic garantul independentei Justitiei , respectiv CSM , al carui rol este unul pur decorativ , care nesocoteste dreptul la aparare al procurorului supus revocarii a fost profund criticata de Comisia de la Venetia , GRECO si Comisia Europeana , pune in pericol parcursul Romaniei in Uniunea Europeana si in Consiliul Europei si insasi existenta democratica a statului roman , nemaivorbind de semnalul negativ si descurajant transmis unei parti importante a corpului magistratilor „ se arata in apelul citat . Cifra-SOC ! Peste 1000 ( o mie ) de procurori si judecatori au semnat deja pentru sustinerea lui Augustin Lazar ! Tudorel Toader , somat sa abandoneze revocarea !

    • Gherasime , ce sistem judiciar functioneaza cu aproape jumatate din lucratori nemultumiti ? Retine , sunt peste o mie si listele sunt deschise . Tu le zici slugi , de fapt ei sunt cei demni care nu se indoaie in fata sistemului mafiot ce vor sa aserveasca politic si sa arunce justitia in negura anilor de dupa 45 . Mai gandeste inainte sa te pronunti , pleaca de la cauza la efect , nu de la efect la cauza . De fapt , e inutile sa ne batem capul cu tine , esti indoctrinat si ai interesul sa vinzi gogosi cu statul paralipipedic scornit de cei ce sunt ei insusi paraleli , tangentiali si perpendiculari . Somn usor , viseaza-ti linistit reveriile ,noaptea mintii si starea de beatitudine o sa dispara cand te vei trezi la realitate cu democratia disparuta si cu degetele ridicate la ordin . Posibil sa nu fi roman si sa postezi avand interese oculte , fa-ti trebsoara , dar ai grija , bate la ochi si romanii nu mai sunt asa usor de manipulat . Panimaesi ?

        • Ne-am contrat , da atunci te chema Iftode , in alta zi erai Cobe , maine esti Napoleon . Gherasime , te incadrezi in patura lipsita de constiinta civica la care se refera Andrei Cornea in articolul ” Este PSD un partid social-democrat „- Revista 22 : „ PSD nu este un veritabil partid de stanga , ci un partid patrimonial – conervator , structurat in jurul vasalitatii si clientelismului , al carui bazin electoral esential e format dintr-o populatie saraca , ignorata si mai ales LIPSITA DE CONSTIINTA CIVICA . El controleaza masina birocratica a statului , dar e incapabil si nici nu doreste sa o amelioreze substantial . In vorbe sustine modernizarea Romaniei si apartenenta la Occident , in fapt SI-AR DORI UN STAT ILIBERAL, GUVERNAT DE O OLIGARHIE BOGATA SI PRIVILEGIATA , CARE SE INRUDESTE CU FELUL IN CARE ESTE GUVERNATA RUSIA , UCRAINA SAU TURCIA . Clamata modernizare a Romaniei merge mult mai incet decat ar fi posibil deoarece PSD NU O VOR PENTRU CA SE TEM CA SI-AR PIERDE BAZA DE MASA „ , adica , d-astia ca tine , Gherasime !Pricepi acum cine este bibicul anost si prost ?

          • Ai o mare problema si nu ma refer neaparat la confundarea personajelor. Daca esti destept, ti-o descoperi singur. Daca nu, ti-o descopera altii. Din pacate, problema ta se rezolva numai cu acordul familiei, in cazul in care te opui.

          • Bai armonia culorilor lgtb nu ma confunda cu altii,citeste textul si baga la prepeleaca.Cei care au semnat au semnat la ordin pe unitate sau unitati militare.Eu sunt cobe si am cobit totdeauna,fara sa jugnesc pe altii,mai putin acum.

  4. Daca Johannis, ca primar, a avut doar 2 sau 9 dosare(plangeri penale),pot spune ca e mic copil.Apoi,cine face plangerea,daca se simte nedreptatit,poate ataca solutia in instanta.Toate aceste plangeri si-au urmat cursul legal.Punct!Ca sa vii acum cu sustineri de genul asta,inseamna politica.Cine e atat de prost ,,sa puna botul,, la scrieri de genul articolului,e treaba lui.

    • Gherasime , priveste in propria ograda si propria-ti familie , referirile la persoana nu-si au locul aici , comenteaza strict la tema articolului si nu te mai ascunde dupa uluci , du-ti crucea ce ti-a harazit-o Dumnezeu si nu barfi fara sa-ti vezi propria barna .

      • E clar ca nu ai inteles la ce m-am referit, desi pana un adolescent ar pricepe. Ce-ti mai place sa bati campii, bibicule, si sa te crezi inteligent. Cam puti a plutonier la minte.

    • Eu sunt cobe si am cobit ca proasta-n targ totdeauna , recunosc ca sunt admirator LGTB si imi place sa flutur steguletul curcubeu la fereastra . Sunt gurmand , ca sa nu mai mananc cu polonicul omleta maron cloncan a prost tastele si jignesc p-aia de posteaza ce nu-mi convine , doar-doar s-o lega vreunul viril de mine . Pupici , merg sa-mi aranjez peruca si sa-mi rimelez botoxul siliconat , la orele noptii am o lucrare obscura , bai-bai !

  5. Marina , daca te duce capul , ocupa-l tu ( spatiul si timpul ). E o vorba : LIMBA BOULUI E LUNGA DAR NU POATE VORBI ! Te-ai ofuscat din senin si tastezi alandala replici scurte fumate si lipsite de noima si bun-simt ?

  6. Cine sapa groapa altuia …, ai grija de problemele tale si lasa repertoriul amenintarilor , reciproca e valabila .

    • Nu te ameninta nimeni, plutonier mic și reciclat, simpla ta prezenta reprezinta o amenintare la manierele lumii cizelate. Adio si n-am cuvinte!

      • E greu de imaginat lumea cizelata in care te invarti tu , tavarisci polcovnic , adio si mergi unde a dus mutu iapa . Vezi ca te deconspiri , vade si cine trebuie cu ce te ocupi . Dasfidanya !

        • Zegrean spune ca cererea de revocare a lui Augustin Lazar poate fi atacata in contencios-administrativ ,atacurile furibunde la adresa statului de drept si mofturile lui Tudorel Toader de inlaturare pe banda rulanta a sefilor corecti din Justitia romana trebuie sa inceteze !

  7. Lasa ca monica macovei,mercenara lui soros,intr-o noapte a propus revovarea a opt procurori generali inclisiv adjunctii acestora(pna,diicot,pg) si nu a mai plans stapanii coloniei din ue,acum plang ca isi pierd uneltele de sanctionare a slugilor de pe aici.

  8. Despre adevar. Precum grecii vorbeau. Vedeti voi fiecare privim lucrurile prin optica adevarului nostru. Dar nu exista decat un singur adevar. Si anume adevarul hristic. Daca toti am schimba optica si am privi adevarul nu prin optica noastra opaca confuza, partiala vanduta pe arginti ci prin optica hristica, am dezvolta o lume libera cu o justitie indreptata spre coercitie in spiritul legii si nu a literei iar Romania ar trai un Eldorado de justete si trai bun.
    Ca sa schimbi optica umana și sa intri in optica adevarului divin e nevoie de rugaciune.

  9. Sa spunem :
    Doamne
    , dă-mi putere să primesc cu suflet liniștit tot ce-mi va aduce ziua de mâine
    Dă-mi puterea să mă las cu totul în voia Ta cea sfânta și în fiecare clipă stai în preajma mea și mă întărește.
    Orice veste va aduce ziua de mâine, bună sau rea, învață-mă să o primesc cu inima împacată și cu credința neclintită că voința ta stă deasupra tuturor.
    Fie ca, în tot ceea ce fac și spun, voia Ta să îmi stăpâneasca cugetul și simțirea. Iar când asupra mea vor veni împrejurări neașteptate, ajută-mă să le împlinesc după voia Ta, si nu a mea.
    Dă-mi puterea să lucrez cu tărie și înțelepciune, fără să stânjenesc sau să amărăsc pe aproapele meu.
    Ajută-mă, Doamne, să pot duce povară zilei de mâine cu toate câte le va aduce ea.
    Strunește-mi voința și învață-mă să mă rog, să sper, să cred, să îndur, să iubesc și să iert.
    Iar când mă rog, fie că Tu însuți să fii cel ce se roagă în mine.
    Amin.
    DUMNEZEU E CU NOI!

  10. Tovarasu Tlie Doroftei , din 30 aprilie 2015 ( cand a luat fiinta actualul PSR ) si pana in prezent , sunteti de-un pluton ? Am auzit ca o grupa vrea sa plece , continuati ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger