AcasăNewsLazar acuza "atacuri nefondate": Nu am instrumentat dosare penale vizand fapte impotriva...

Lazar acuza „atacuri nefondate”: Nu am instrumentat dosare penale vizand fapte impotriva regimului comunist

Procurorul Augustin Lazar paraseste sediul Ministerului Justitiei, marti 22 Martie 2016, la finalul interviului cu ministrul Justitiei Raluca Pruna,pentru ocuparea functiei de Procuror General al Romaniei. MARIAN ILIE / MEDIAFAX FOTO

Procurorul general a ales sa faca unele clarificari dupa acuzatiile ca ar fi refuzat liberarea conditionata unui disident comunist.

foto: Facebook

Si a sustinut, intre altele, ca la momentul Revolutiei avea 33 de ani si era procuror criminalist specializat pe infractiuni comise cu violenta. „Nu am instrumentat dosare penale vizand fapte impotriva regimului comunist (…) aceste fapte, cineva care face o minima verificare, constata ca infractiunile contra securitatii statului erau instrumentate de justitia militara”, a afirmat procurorul general.

Cat despre calitatea sa de presedinte al comisiei de propuneri pentru liberari conditionate a Penitenciarului Aiud, Lazar a subliniat ca „atributia acestei comisii nu era aceea de a dispune punerea in libertate a unor condamnati. Simplu – procurorul nu e judecator (…) aceasta era, ca si acum, atributul exclusiv al instantei de judecata, Comisia avea doar rolul de a verifica indeplinirea conditiilor, criteriilor tehnice”.

Lazar are o explicatie pentru situatia de fata. „Aceste atacuri nefondate la adresa mea sunt legate, in mod evident, de depunerea candidaturii pentru un al doilea mandat”, sustine procurorul general.

103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger