AcasăNewsLazar a hotarat ca dosarul "Tel Drum" sa ramana la DNA

Lazar a hotarat ca dosarul „Tel Drum” sa ramana la DNA

La cateva saptamani dupa ce opinia publica aflase ca nou-infiintata Sectie speciala – cea de anchetare a magistratilor, cum e cunoscuta mai degraba in presa- ceruse preluarea, de la DNA, a dosarului „Tel Drum”, Augustin Lazar a transat conflictul de competenta aparut, in cursul instrumentarii spetei, intre Directia Nationala Anticoruptie si Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie.

Raspunzand interesului unei parti a presei pentru acest subiect, Parchetul de pe langa Inalta Curte a facut, miercuri, precizari in privinta deciziei luate de catre procurorul general Lazar, care considera ca ancheta trebuie sa fie facuta in continuare la DNA, si nu la Sectia speciala.

Iata decizia, dar si argumentatia comunicata public de Parchetul General:

„Vazand interesul manifestat de mai multi jurnalisti privind conflictul de competenta ivit intre Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie si Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, in cursul instrumentarii dosarului intitulat in mass media ,,dosarul Tel Drum”, Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este abilitat sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Prin ordonanta nr. 412/C/2019 din data de 12.03.2019, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus, in temeiul art. 63 alin.1 si alin. 4 din Codul de procedura penala, art 881 alin 5 din Legea nr. 304/2004 si art. 1 alin. 31 din O.U.G. nr. 43/2002, stabilirea competentei de solutionare a dosarului nr. 986/P/2014 in favoarea Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie.

Solutia a fost pronuntata ca urmare a constatarii ca faptele care fac obiectul urmaririi penale in dosarul nr 986/P/2014 al  D.N.A. nu au nicio legatura cu faptele denuntate anonim in dosarul nr. 1164/P/2018 al S.I.I.J.”

279 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger