AcasăNewsLavrov: Rusia nu va uita complicitatea Turciei cu teroristii

Lavrov: Rusia nu va uita complicitatea Turciei cu teroristii

Seful diplomatiei ruse aduce noi acuzatii guvernului turcesc

Moscova nu va uita niciodata complicitatea Turciei cu teroristii, a declarat seful diplomatiei ruse intr-un interviu acordat revistei italiene Limes.

Seful diplomatiei ruse aduce noi acuzatii guvernului turcesc

”Rusia a subliniat in mai multe reprize preocuparea sa fata de cresterea amenintarilor teroriste in Turcia si fata de lipsa de vointa a autoritatilor turcesti de a coopera in lupta contra terorismului. In ciuda cererilor noastre consecuvite, Ankara a refuzat – cu cateva exceptii – sa coopereze in materie de arestare si extradare a cetatenilor rusi care pleaca in tari din Orientul Apropiat si din Africa de Nord pentru a se alatura gruparilor teroriste care opereaza in aceste regiuni. Nu vom uita aceasta complicitate cu terorismul”, a declarat Lavrov, informeaza Sputnik. Ministrul a subliniat ca Moscova ”nu pune semn egal intre partidul elitelor aflate la putere, care este deplin responsabil de moartea militarilor nostri in Siria si fostii nostri prieteni printre poporul turc”.

Ankara interzice un zbor de observatie rusesc deasupra Turciei

Turcia a creat un ”precedent periculos”, a declarat ministrul rus al Apararii, promitand o ”reactie adecvata”, dupa ce Ankara a interzis un zbor de observatie rusesc in cadrul tratatului Open Sky. Guvernul turc a interzis zborul de recunoastere al unui avion An-30B, prevazut pentru perioada 1-5 februarie, informeaza RT. ”Zborurile de observatie in cadrul tratatului sunt efectuate dupa ce partile ajung la un acord asupra planificarii zborului. In cazul survolului cerut de Rusia, partile nu au reusit sa coordoneze itinerariul, drept pentru care acest zbor a fost anulat”, a indicat purtatorul de cuvant al ministerului turc de Externe, Tanju  Bilgic.

author avatar
Tudor Borcea
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger