AcasăDezvaluiriAncheteLaura Codruta Kovesi vine la DNA!

Laura Codruta Kovesi vine la DNA!

„Rebeliunea” magistratilor pare sa se stinga la fel de rapid pe cat a si inceput. Dupa ce i-a promis protectorului Crin Antonescu „zornait de catuse” la varful taberei rivale, ministrul Mona Pivniceru nu a reusit sa castige nici macar o batalie, ce sa mai vorbim de razboiul Justitiei!

Laura Codruta Kovesi este singurul nume luat in calcul de liderii Comisiei Europene pentru sefia DNA

Mai mult decat atat, pentru ca umilinta cuplului Antonescu – Pivniceru sa fie deplina, cei doi au descoperit de-abia acum ca, in toata aceasta perioada, nu au facut de fapt decat jocurile adversarilor.

PSD va accepta predarea DNA, numai sa scape de Daniel Morar din fruntea Parchetului General

Pentru ca haosul creat atat in CSM, cat si la nivelul Parchetelor si instantelor de judecata nu a facut decat sa demonstreze ca Mona Pivniceru nu are nici forta, dar nici oamenii prin care sa asigure o functionare normala a Justitiei.

Cariera lui Marius Iacob poate fi relansata spectaculos

Asa ca liderii cancelariilor europene au cerut din nou, intempestiv, revenirea luptei anticoruptie pe linia Laura Codruta Kovesi – Daniel  Morar. Iar premierul Victor Ponta a bifat un nou punct de pe lista coabitarii…

Retragere strategica

Cuplul Crin Antonescu – Mona Pivniceru a pierdut lupta pentru controlul Justitiei

Dupa ce  in ultima vreme au fost vehiculate mai multe variante pentru ocuparea functiilor de conducere ale DNA si Parchetului General, lucrurile par sa fie in acest moment lamurite. Si, spre surprinderea multora, toata tevatura a fost doar de fatada, pentru a masca revenirea la schema initiala planuita la Palatul Cotroceni si puternic sustinuta de catre cancelariile occidentale: rocada Daniel Morar – Laura Codruta Kovesi. Chiar daca ramanerea lui Morar drept procuror general va fi doar una temporara, pana ce i se va infiinta special postul de pe langa presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Dar, pana atunci, la insistentele presedintelui Traian Basescu si la presiunile tot mai crescande ale inaltilor comisari europeni, la sefia Directiei Nationale Anticoruptie va veni fostul procuror general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi. Posibilitatea numirii acesteia nu numai ca ii da veritabile frisoane Monei Pivniceru, dar poate conduce chiar la demisia ministrului Justitiei. Socul va fi cu atat mai puternic resimtit cu cat, in toata aceasta perioada tulbure, Kovesi a fost ferita de inerentele atacuri sub centura, ea fiind retrasa strategic la Bruxelles.

Cuiul lui Pepelea

Iar pentru ca liderii USL sa digere mai usor aceasta numire, presedintele Basescu a pregatit deja terenul, optand pentru pastrarea lui Daniel Morar ca procuror general. Mai mult, anuntul a fost facut public chiar de catre Victor Ponta, acesta fiind imediat contactat de catre „baronii” din vechea garda, care i-au cerut sa nu accepte sub nicio forma asa ceva. Iar scenariul coabitarii prevede ca premierul sa joace acum rolul negociatorului care se lupta sa-l scoata pe Morar, acest adevarat cui al lui Pepelea, din calcaiul actualei coalitii guvernamentale. Lucru pe care il va obtine doar la schimb cu acceptarea de catre PSD-isti a venirii Laurei Codruta Kovesi la DNA. Moment in care Daniel Morar va anunta ca nu se mai cramponeaza de sefia Pasrchetului General, plecand in selectul corp al procurorilor anticoruptie europeni.

Cristian Cioaca numeste procurorul general!

Iar planul medierii pentru stingerea conflictului din Justitie mai prevede ca procuror general sa fie un tehnocrat, un procuror neutru din punct de vedere politic. Iar cum Marius Iacob tocmai ce a incheiat cu bine, in cele din urma, controversata ancheta a disperitiei avocatei Elodia Ghinescu, cel mai probabil el este alesul pentru a fi promovat din functia de adjunct in cea de procuror general. Astfel incat toata lumea se va declara in cele din urma multumita, in frunte cu Comisia Europeana, bineinteles. Singurii care pierd insa pe toate fronturile sunt Crin Antonescu si Mona Pivniceru, care vor fi practic zburati de la butoanele Justitiei.

author avatar
Catalin Tache
4.746 afisari

6 COMENTARII

  1. Ponta o DEZAMAGIRE. Isi doreste atit de mult PUTEREA incit a devenit GHIOCELUL ds servici.Iar base face ce vrea basul lui.NU MA MAI DUC NICIODATA LA VOT!!!SUNTEM O NATIE DE SLUGI LASE.NE MERITAM SOARTA CHIAR DACA PERSONAL NU SUNT DE ACORD CU CE SE INTIMPLA CU NOI CEI MULTI!hai base la nastase!

    • ” De ce tace presa locala de atata vreme la, BRASOV? Iata de ce!
      Principalele trei ziare locale – Transilvania Epres, Monitorul Expres si BZB – sunt alimentate in fiecare luna cu bani de la Primarie. Bani publici, din taxele si impozitele brasovenilor, sunt directionati politic de peste opt ani, luna de luna, inspre cele trei ziare.
      Cu aceste doua hotarari in fata poate se intelege mai bine de ce toate cele trei ziare s-au facut pres in fata primarului Scripcaru sau au ignorat cu obstinatie subiecte de mare interes local, cum ar fi afacerile consilierilor si liderilor de partid pe seama brasovenilor: Vanzarea cinematografului Modern la un pret de nimic sefului consilierilor PSD, Mihai Ghirda; zeci de contracte cu Primaria atribuite presedintelui CL, Liviu Lupu (PSD); alte zeci de contracte pentru consilierul PDL Vasile Kraila, declarat incompatibil de ANI; intelegeri pe sub masa intre seful PSD, Constantin Nita, actual ministru, si seful PDL, George Scripcaru, actual primar. Nici macar mult mediatizatul jaf practicat cu Patinoarul Olimpic, construit la un pret de trei ori mai mare, nu a razbatut in cele trei ziare.

      Aceste doua hotarari de CL, alaturi de inca una similara valabila pentru Brassoi Lapok, ca sa nu existe discriminari.

      Cainele de paza al democratiei da frumos din coada la ciolanele azvarlite de primarul George Scripcaru si de consilierii locali.

      Aceste hotarari nu au nicio utilitate publica, fiind doar in interesul primarului, consilierilor si al sefilor locali de partid de a mentine omerta la Brasov. Zeci de mii de euro din banii brasovenilor sunt alocati lunar pentru a li se ascunde tot brasovenilor adevaratele practici ale alesilor. Mai pe scurt, brasovenii sunt prostiti si mintiti pe banii lor.

      Este posibil ca aceste sume sa fi crescut. Prin urmare, in cei opt ani de zile, din banii brasovenilor s-au alocat cel putin 2 milioane de euro pentru a li se spune cat de corecti, cinstiti, frumosi si mai ales priceputi le sunt alesii. Si povestea continua.”

  2. Numai lupte si mandrii personale. Tara e dusa de rapa si ei se lupta pentru orice altceva, decat pentru a ne reveni. Si sa il punem pe Baroso Mintoso „safu” si conducatorul nostru suprem, ca oricum conducatorii de la noi ling peste tot dupa astia……..

  3. E jale mare! A facut base ce a vrut cu ei, cred ca Deja s-a plictisit marinaru cit face pipilica cu jet pe ei. Deja cei care faceau pe vitejii se ascund pe sub birouri. Sa te tii acum dosare!uite ca e buna si coabitarea asta la ceva

  4. mi se pare de bun simt, bravo Base, bravo Kovesi si Morar, singura formula care le da fiori de groaza celor corupti!

  5. Draga Felix, eu am incercat sa te ascund de justitie, dar iti dài seama ce te asteapta acum? Mai ca as lua-o si eu pe urmele lui ponta…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger