AcasăNewsLaszlo Borbely, cercetat din nou pentru trafic de influenta

Laszlo Borbely, cercetat din nou pentru trafic de influenta

Procurorii DNA au revocat solutia de neincepere a urmaririi penale in cazul deputatului Laszlo Borbely, in dosarul de trafic de influenta al acestuia. Astfel, anchetatorii au reluat cercetarile privind suspiciunea ca fostul ministru a luat mita pentru interventii in vederea atribuirii unor contracte.

Laszlo Borbely s-ar fi ales cu renovarea si utilarea unui apartament pentru interventiile sale

Instanta suprema a fost informata,  in 5 ianuarie, ca a revocat solutia de neincepere a urmaririi penale in cazul lui Borbely, data prin rechizitoriul prin care consilierul personal al acestuia a fost trimis in judecata, pentru fapte de coruptie.

NUP si de la capat

Potrivit prevederilor noului Cod de procedura penala, cand se dispune revocarea unei solutii de neincepere a urmaririi penale, procurorul de caz trebuie sa solicite unei instante competente confirmarea redeschiderii urmaririi penale. Dat fiind faptul ca Borbely este deputat, instanta competenta in acest caz este Inalta Curte de Casatie si Justitie. DNA a dispus, in 14 ianuarie 2014, neinceperea urmaririi penale (NUP) in cazul lui Laszlo Borbely, intrucat Camera Deputatilor nu a incuviintat urmarirea penala a fostului ministru al Mediului, in acelasi dosar fiind trimisi in judecata fostul lui consilier si doi administratori de firme, pentru cumparare de influenta. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Oradea i-au trimis in judecata la acea vreme pe Ioan Ciocan, administrator al societatii Lescaci Com SRL Negresti Oas, si pe Anton Petru Molnar, administrator de fapt al societatii Azimut Com Acatari, ambii fiind acuzati de cumparare de influenta. In acelasi dosar este judecat, pentru complicitate la trafic de influenta si complicitate la cumparare de influenta, Szabolcs Szepessy, consilier personal al lui Borbely in perioada in care acesta era ministrul Mediului.

author avatar
National
454 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger