Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Lagarde, FMI: „Batranii traiesc prea mult”

Lagarde, FMI: „Batranii traiesc prea mult”

Autor:

Christine Lagarde, directorul marelui FMI, a facut o declaratie care nu este de natura sa ne linisteasca. Ea a spus ca„batranii traiesc prea mult si este un risc pentru economia globala, trebuie facut ceva”. Nu stiu de ce, dar suna a eutanasiere.

 

Christine Lagarde. Lagarde, FMI: „Batranii traiesc prea mult”

Christine Lagarde vorbeste despre pensionari de parca viitorul sau ar fi cu totul altul…

Daca despre asta este cazul, madam Lagarde n-ar trebui sa fie prea ingrijorata, ea ar trebui numai sa ia ca exemplu masurile sociale din Romania. Asta i-ar rezolva problema la orice scara ar gandi FMI acest pericol. Desigur, glumesc, partea proasta este ca oficialii FMI vorbesc mult prea serios despre aceasta chestiune.  Imbatranirea populatiei este o provocare cunoscuta. Si Fondul Monetar International ii acorda o analiza ampla in fiecare intalnire trimestriala. Ceea ce atrage atentia este agresivitatea si cruzimea cu care se pune problema. Fondul reclama, intre alte masuri, ca beneficiile sa fie reduse si varsta de pensionare sa fie prelungita din cauza „riscului de a trai mai mult decat era de asteptat”. De asemenea, propune solutii de piata pentru a reduce acest „risc”. Economistul FMI  José Viñals vorbeste  despre „riscul de longevitate”:  „Daca longevitatea creste cu trei ani peste ceea ce este prevazut, pana in 2050, costul imbatranirii – care deja este enorm pentru Guverne, intreprinderi, societati de asigurari si particulari – va creste cu 50% in economiile avansate luand ca referinta PIB-ul din 2010. Pentru tarile emergente, acest cost suplimentar ar fi de 25%. In termeni absoluti, costul prevazut va creste cu zeci de miliarde de dolari la scara globala. Acest lucru pune in pericol viabilitatea finantelor publice prin declansarea nivelurilor datoriei publice intr-o proportie similar” Altfel spus „a trai mai mult este bine, dar are un risc financiar semnificativ. Ne va costa mai mult ca indivizi, corporatii si guverne. De aceea, trebuie sa ne ingrijoram acum pentru riscurile longevitatii, astfel incat costurile sa nu ne sufoce pe viitor„, zice Viņals.  Traind mai mult populatia, va trebui sa se plateasca mai multe pensii si prestari la siguranta sociala.  Pentru a neutraliza efectele, se recomanda combinarea cresterii varstei de pensionare cu alte masuri, dar numarul de ani in care pensionarul incaseaza pensia sa nu creasca. Dar nici asta nu este de ajuns, asa ca vom asista la discutii aprige si in viitorul apropiat.


7 comentarii to Lagarde, FMI: „Batranii traiesc prea mult”

 1. Alex

  O fi sanatoasa???? Sa o anuntati ca mai sunt licuri libere la ospiciul de nebuni.

 2. nicu palade

  Ea nu vorbeste aiurea, experimentul la facut pe romania, basescu poate sa ne explice, care au fost coditiile puse pentru imprumutul anvelopa fmi de 20 miliarde dolari, prima conditie a fost majorarea virstei de pensionare, si lasarea de izbeliste a sistemului de sanatate, fara medicireducerea costurilor, si ca revers, scaderea populatiei, si implicit a costurilor cu asistenta sociala.

 3. CWQ

  Eu zic să înceapă cu tine să te eutanasieze (chiar dacă ai bani) – deja faci parte din tabăra bătrânilor – și apoi să te dai Dumnezeu care are drept de viață și de moarte asupra oamenilor , zdreanță nenorocită .
  Voi ăștia bogătașii lumii , nu vă mai săturați de putere , acum vreți să decimați și populația Planetei că așa vi s-a sculat vouă nivelul politic , jigodii ordinare și CRIMINALI ce sunteți .

 4. Dan Axente

  Batranii trebie sa se bucure de Pensie si nu s-o asculte pe D-a Legard. Are parul alb dar creierul ei este neted ca becul !!! Sionista, ce mai….. zice “olteanul nostru”
  Nu sunt comunist, nu sunt antisemit, nu sunt rasist, dar nici ateist. Cei care fac parte din alte secte isi bat joc de oamenii de pe aceste meleaguri. Nu ajunge sa le spui : „sa va fie rusine”.
  Numiti, in articolele publicate, secta din care fac parte persoanele incriminate.( tradatori, sionisti, comunisti, hoti, revizionisti, regalisti, analfabeti, fanatici, etc. etc.) Aveti dreptul libertatii cuvantului !!!
  Toti tinerii vor ajunge batrani chiar daca nu vor !!
  Cin nu are “Batrani” sa-si cumpere !! Dar nu sectari !!!

 5. O batrana

  Lagarde are 62 ai si este si penala. Deci: MARS!

 6. hanibal

  Ce trebuie facut?Simplu,individa trebuie dusa la BALAMUC!Simplu!

 7. malina

  Cine vorbeste!!! Nu se uita la ea cum arata, zici ca are 75.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!