AcasăNewsLadies and gentlemen: Partidul Comunist American

Ladies and gentlemen: Partidul Comunist American

In cel mai mare barlog al capitalistilor, tovarasul John Batchell conduce din 2014 comunismul american, inspirat de sovietici

John Batchell, secretarul general al  Communist Party of the  USA, estimeaza ca marxismul este o viziune ”dimanica” si ”filosofica” care poate ghida luptele de azi si de maine a formatiunii sale politice.

In cel mai mare barlog al capitalistilor tovarasul John Batchell conduce din 2014 comunismul american inspirat de sovietici

Pentru Batchell, marxismul ”este mereu deschis la noi experiente si, prin urmare, se schimba mereu si se dezvolta constant ca un corp de teorii si ginduri”. Aceasta deschidere la noutate a inclus tot ceea ce miscarile democratice au produs in SUA, a afirmat tovarasul Batchell, citand in special miscarile pentru drepturile civice din 1960. Intr-un inteviu acordat agentiei China Noua, aceste miscari au avut o influenta importanta ”in materie de strategie si tactica”. ”Rezistanta pasnica, non-violenta, este o forma importanta de lupta”. Doctrina lui John Batchell arata ca schimbarile revolutionare sa fie facute prin mijloace pacifiste. „Aceasta este ceea ce eu numesc calea noastra democratica, cea care trece prin arena electorala, dar si de alte locuri democratice unde nu incetam sa ne extindem drepturile”, spune el. In acest sens, marxismul este „o viziune si un instrument esential” pentru fiecare partid revolutionar si activist de clasa muncitoare, declara liderul CPUSA. Aceasta teorie „intentionam sa o facem proprietatea tuturor”.

 Lupte dificile, ilegaliste

Fondat in 1919, CPUSA numara astazi 6000 de membri, departe de cei 65.000 din trecut. CPUSA s-a aliniat, in perioada stalinismului si a Razboiului Rece la politica URSS. Evident, a intra in atentia FBI, a activat si in clandestinitate si a fost nevoit sa-si schimbe succesiv numele pentru a evita arestarile. Pe de alta parte, in timpul Marii Crize, multi americani si-au pierdut speranta in capitalism si unii au gasit atractiva ideologia comunista.Din 1959 in 2000, CPUSA a fost condus de Gus Hall. Dupa cel de-al 30-lea congres (la Chicago) din 13-15 iunie 2014, presedinte si secretar general este John Batchell. In ciuda dificultatilor luptei de clasa intr-o tara capitalista sadea, CPUSA ”creste intr-adevar ca forta politica”, spune Batchell. ”Multi oameni se alatura partidului, majoritatea din micile orase din America”.

Trump tine cu burghezii

Liderul comunistilor americani a estimat si ca taxele lui Donald Trump pe importurile de otel si aluminiu reprezinta o ”inselatorie” si un ”fals populism”. ”Tot ce fac ei este in interesul bogatilor. Taxele vamale sunt daunatoare, dau o speranta falsa unei mici parti a clasei muncitoare, asmutind-o contra agricultorilor si muncitorilor din alte tari”.

Legaturi fratesti cu PC Chinez

Pentru Batchell, CPUSA si Partidul Comunist Chinez (PCC) au stabilit ”legaturi fratesti”. ”Incercam sa gasim timp pentru a ne vedea unii cu altii, pentru discutii bilaterale, cooperam la nivel teoretic, dar acest lucru nu este suficient”. CPUSA, a spus Batchell, trebuie sa intretina ”relatii mai stranse si directe” cu PCC, in special prin vizite reciproce. Ceea ce-l impresioneaza pe tovarasul Batchell este ”capacitatea PCC de a se fii angajat pe calea dezvoltarii in circumstante foarte dificile”, evocand eforturile facute pentru a trece China din faza ”unei tari subdezvoltate la o tara moderna” si pasii facuti de Beijing in ultimii 15 ani ”pentru a deveni realmente o putere mondiala”.

Exemplul unchiului Xi Jinping

”China va continua sa influenteze din ce in ce mai mult, nu numai datorita faptului ca este o tara uriasa care cantareste greu in sistemul economic mondial, dar si datorita atentiei pe care o acorda ameliorarii traiului muncitorilor, eliminarii saraciei si garantarii unui nivel de trai pentru fiecare”, estimeaza Batchell, referindu-se la dezideratele trasate la ultimul congres al PCC de catre presedintele chinez Xi Jinping.”Nu avem, poate, aceeasi abordare cu privire la modelul socialist de urmat, cu realitati diferite,circumstante materiale diferite si o istorie diferita, dar China se dezvolta. Este un exemplu important si putem invata din experienta dumneavoastra”, a declarat John Batchell, adaugand: ”Sunt convins ca vor exista in viitor numeroase oportunitati de a lucra impreuna”.

Zeci de milioane de la Moscova

Rusia a finantat in secret CPUSA inca de la infiintarea sa si pana la destramarea URSS, potrivit documentelor Kominternului dar si cele declasificate ale FBI.Documentele rusesti deschise dupa 1991 confirma rolul banilor sovietici in activitatile interne si externe ale CPUSA. Daca banii pentru ”intern” erau destinati organizatiilor salariele, propagandei, influentei sindicatelor etc, cei pentru activitati externe ascundeau lucruri mai grave: spionajul nuclear in favoarea sovieticilor, via racolarile KGB pe teritoriu american prin mijlocirea CPUSA. Numai in perioada 1971-1989, CPUSA a primit de la rusi 42 de milioane de dolari.

author avatar
Tudor Borcea
503 afisari

3 COMENTARII

  1. Lol pe bune nu e fake? Loool… Pe cand canalu Dune asta Misissipi – Washington? La munca cu burghejii proletari yankei! Iar daca se uita dupa avioane românesti le dati cu cazmaua dupa ceafa ai ingropati in canal mama lor de tradatori fascisti imperialisti spurcati!

  2. Toarasu Behtel te invit in Romania sa iti arat niste exoeriente noi la Pitești ,Canal DMN, Jilava, Râmnic, Periprava, Sighet, Poarta Alba, dar stiu multe locuri mirifice si in Siberia sa stii, dar nu rezisti la frig.

  3. Sau daca vrei uite te invit iti fac cartela cu 2 paini pe saptamana fara carne toarasu pana taiem porcu da vezi sa nu ne prinda politia cu porcu ca il confisca fara lumina mananci paine la lampa toarasu inveti la lampa si iti dau un pepsi la 2ani daca te scoli la 1 dimineata stai la rand zi de zi pana la 6 si dupa 2 ani iti dau un suc si daca esti baiat baiat iti dau si niste adidasi frati Petreusi si o suroriza i cutie de creveti cadou. 2 ore radio tv doar muzica patriotica Noroc, noroc bun.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger