AcasăNewsLa un pas de TRAGEDIE: TREN DERAIAT in judetul Galati!

La un pas de TRAGEDIE: TREN DERAIAT in judetul Galati!

Din cauza viiturii, un tren a deraiat, vineri, in Targu Bujor, in judetul Galati. Din fericire in momentul producerii incidentului in tren nu se afla niciun pasager. Hidrologii au anuntat prelungirea codului portocaliu pe raurile din judet.

In momentul in care a avut loc incidentul, trenul se deplasa cu viteza redusa, urmand sa se retraga la depou, si nu transporta persoane. Circulatia pe ruta Galati-Barlad a fost blocata.

Autoritatile din zona au reactionat imediat si au luat masuri, insa, potrivit rt.net trenul nu a fost deocamda repus pe sine, deoarece sunt alte probleme mai mari in localitate,  dupa cum a informat primarul localitatii. Nu la fel ar fi stat lucrurile daca in tren s-ar fi aflat pasageri, mai ales ca s-ar fi putut produce o adevarata tragedie, date fiind conditiile. Oamenii din Targu Bujor spun ca o asemenea viitura nu s-au mai vazut aici de 40 de ani.

Bilantul pagubelor produse de viitura in judetul Galati sunt in continua crestere. Sute de oameni din comuna Pechea au fost evacuati din cauza inundatilor. O noua viitura este asteptata in zona, unde nivelul apei creste de la o ora la alta.

De asemenea, un dig a fost rupt de apele raului Siret, in judetul Galati, fiind afectata comuna Ijdileni, iar un drum national este inundat, in zona comunei Vamesu, potrivit realitatea.ro. In judetele Braila si Tulcea cantitatile de apa vor depasi local 50-60 l/mp, iar in judetul Galati mai sunt posibile cantitati de apa de 30-40 l/mp.

Foto: rtv.net

author avatar
Alina Costache
339 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger