AcasăNewsLa plecarea de la PG, Kovesi a anuntat ca a cerut doua...

La plecarea de la PG, Kovesi a anuntat ca a cerut doua recuzari, una dintre ele a procurorului de caz

CSM a avizat favorabil reinvestirea Laurei Codruta Kovesi la sefia DNA

Fosta sefa a DNA-ului a stat circa o ora la Parchetul General, unde s-a prezentat vineri, in jurul orei 12.30, dupa ce a fost citata la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie.

La iesirea de la PG, Laura Codruta Kovesi a facut – dupa cum a promis la sosire- mai multe declaratii in fata presei, intr-o galagie de nedescris, dat fiind faptul ca mai multe persoane venite la Parchet sa o sustina au scandat constant diferite mesaje. Fosta sefa a DNA nu vrea sa fie anchetata de Adina Florea, drept urmare a formulat o solicitare de recuzare. „Am cerut recuzarea procurorului de caz si a procurorului sef sectie. (…) motivele sunt cele prevazute in Codul de procedura penala – afectarea impartialitatii”, a sustinut fosta sefa a DNA, inainte de a anunta ca are de gand sa faca in continuare pasii necesari pentru candidatura de procuror-sef european. „Ma voi prezenta in Parlamentul European, pana atunci mai sunt niste etape de parcurs de catre candidati, le voi parcurge si pe acelea”, a detaliat Kovesi.

Fosta sefa a DNA a sustinut ca nu a avut atributii in privinta extradarii afaceristului Popa. „Niciodata, dar niciodata nu am comis fapte penale (…) acuzatiile pe care le-am vazut in spatiul public facute de un inculpat dintr-un dosar al DNA sunt pure fabulatii. Am luat la cunostinta de aceasta invinuire. (…) nu am avut niciun fel de atributii legate de extradarea condamnatului Popa Nicolae (…) de extradare s-au ocupat Politia Romana si Ministerul Justitiei”, a mai sustinut Laura Codruta Kovesi.

Chemarea la Parchet a fostei sefe DNA a venit in urma plangerii depuse in decembrie anul trecut de catre fostul parlamentar Sebastian Ghita, in privinta aducerii in tara a afaceristului Nicolae Popa, in urma cu cativa ani.

329 afisari

1 COMENTARIU

  1. De la celebra – sa ma judece colegii mei, academicienii, sau – nu raspund decat in fata Marii Adunari Nationale- n-a mai fost in Romania asa caz de grandomanie…Sau, mai e Iohanis, care se stie imun si-i transfera si nevestei calitatea de a nu se prezenta la audieri… ar mai fi si Mugur Isarescu, beneficiar de serviciu secret paralegal, cea mai importanta sluga a slugilor Bildelberg si da, mai e si Kovesi (!), care nu se coboara a se deplasa la o comisie parlamentara…Mai, astia-s sanatosi la cap?! Chiar cred ca se repeta cazul Pacepa si-i scoate tatucul eroi din tradatori, doar ca au tradat la cel aflat pe val?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger