AcasăNewsLa nunta regala, poporul si-a comandat pizza

La nunta regala, poporul si-a comandat pizza

Divizati de Brexit dar uniti in jurul familiei regale, britanicii si telespectatori din intreaga lume au urmarit nunta regala, un profitabil circ mediatic .

S-a dovedit ca meniul organic planuit de printul Charles pentru receptia fiului sau cel mic nu a fost deloc pe placul poporului care a fost invitat pe peluza castelului Windsor. Infometati si nemultumiti de viziunile culinare ale printului Charles, oamenii au incins liniile de livrare ale Pizza Expres, mii de cutii cu pizza si de caserole cu mancare fiind comandate la castelul Windsor. Inainte de ora locala 19.30, ora inceperii receptiei din fata castelului, livrarile de pizza sosisera si, dupa negocieri cu politia si cu paznicii, livratorii au putut intra pe portile palatului Windsor.

Regalistii au rupt berea

Inainte ca Harry si Meghan sa-si spuna ”da” in capela St. George din castelul Windsor, insurateii au primit titlul de duce si ducesa de Sussex, acordat de regina Elisabeta. Nu numai starurile invitate la nunta regala au sarbatori.

Harry si a plimbat nevasta intr un Jaguar de epoca Masina are volan pe stanga si i s a pus un motor electric

Britanicii au iesit pe strazi si au stropit cu alcool din abundenta evenimentul. Simpatizantii familiei regale britanice, luati de febra de sambata seara, si-au unit ”eforturile” cu cei care sarbatoreau finala Cupei Angliei la fotbal. Petrecaretii au profitat de cele doua ocazii dar si de vremea calda pentru a petrece in orasele si satele britanice.In Birminghan, o mare de admiratori regali se clatina pe strazi, unii costumati in rochii similare cu cea purtata de Meghan.

Spectaculosul tort al insurateilor realizat din blat de lamaie crema de lamaie unt si bezea cu soc a costat nu mai putin de 57000 de euro S au folosit 20 kg de faina 500 de oua bio si 200 de lamai

Mai multe baruri si-au prelungit programul organizand, sambata, seri speciale dedicate nuntii regale.

Multi au preferat finala Cupei Angliei

18 milioane de telespectatori britanici au urmarit nunta lui Harry si Meghan. Cifra mai scazuta fata de cea inregistrata in 2011, la nunta printului William cu Kate Middleton. Cu tot spectacolul, evenimentul nu a electrizat, ca alte dati, Regatul Unit. Comparat cu alte casatorii regale, entuziasmul britanicilor, sambata, nu a avut aceeasi efervescenta. Un recent sondaj arata ca 66% din britanici nu sunt interesati de nunta. In timpul ceremoniei de la castelul Windsor, putine ecrane-gigant care transmiteau live se puteau vedea pe strazile din Londra. Lipsa de interes a unora s-a explicat prin aceea ca mariajul a avut loc la o ora distanta de Londra. La aceasta se adauga faptul ca Harry este abia pe pozitia a sasea in ordinea de succecsiune la coroana britanica. Nu in ultimul rand, evenimentul a avut loc in aceeasi zi cu finala Cupei Angliei.

Nota de plata

Chiar daca casa regala nu a facut nici o referire cu privire la sumele pentru acoperirea evenimentului, se estimeaza ca, per total, ceremonia a costat aproximativ 34 de milioane de euro, in special din cauza dispozitivului de securitate. 7000 de euro au costat fiecare, verighetele. 300.000 de euro hrana pentru invitati. 57.000 de euro tortul de nunta iar 200.000 de euro bauturile.

Ceremonia de la castelul Windsor a incins retelele sociale unde s au inregistrat 6604498 de tweets postate in intreaga lume intre vineri seara si simbata seara Hashtagul RoyalWedding a fost folosit de 52 milioane de ori
author avatar
Mihai Koblenko
316 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger