Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » La insistentele Melaniei Trump, Macron vine la Casa Alba

La insistentele Melaniei Trump, Macron vine la Casa Alba

Autor:

Presedintele american Donald Trump il va primi pe omologul sau francez in 24 aprilie, a anuntat Casa Alba. Emmanuel Macron va sosi in cadrul unei vizite de stat, cu ceremonie oficiala si dineu, prima de acest fel organizata de Trump dupa venirea sa la putere, in ianuarie 2017.

 

macron 691x500 La insistentele Melaniei Trump, Macron vine la Casa Alba

In timp ce Trump se plictisea cu Brigitte Macron, Prima Doamna a Americii nu a uitat, la Paris, de imbratisarea lui Emmanuel

”Aceasta vizita va contribui la intarirea cooperarii intre Statele Unite si Franta in privinta chestiunilor economice si diplomatice, dar si la prietenia intre cei doi presedinti”, a declarat Sarah Sanders, purtator de cuvant al Casei Albe. Dupa o perioada tensionata, in special dupa ce Trump a scos SUA din acordul climatic de la Paris, presedintii american si francez au intretinut relatii din ce in ce mai cordiale. La sfarsitul lunii ianuarie, Donald Trump a decis sa-l invite pe Emmanuel Macron la Casa Alba dupa ce a fost primit cu mare pompa in 13 si 14 iulie, la Paris, unde a luat cina impreuna cu cuplul prezidential francez in turnul Eiffes si a asistat impresionat la defilarea militara de pe Champs Elysees, organizata de Ziua Nationala a Frantei. Trump a decis sa-I faca lui ”Emmanuel” onoarea primei vizite de stat de cand a venit la Casa Alba in special datorita insistentelor Primei Doamne a Statelor Unite, Melania. O vizita de stat, cea mai inalta forma de primire a unui sef de stat strain, implica numeroase onoruri, intre care si o ceremonie speciala la Casa Alba. Palatul Elysee a informat ca ”programul vizitei de stat este in curs de elaborare. Va cuprinde printre altele o reuniune de lucru la Casa Alba, o conferinta de presa comuna, mai multe ceremonii protocolare si un dineu de stat”. Cu ocazia deplasarii in SUA, Macron ar putea, potrivit unor surse diplomatice, sa treaca si prin New Orleans, oras care sarbatoreste 300 de ani.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!