AcasăNews''La Gomera'' de Corneliu Porumboiu, selectionat la Cannes 2019

”La Gomera” de Corneliu Porumboiu, selectionat la Cannes 2019

In cursa pentru La Palme d’Or

Al cincilea lungmetraj de fictiune al regizorului roman, a fost selectat in competitia celei de-a 72-a editii a Festivalului de Film de la Cannes, unde va avea premiera mondiala.

In cursa pentru La Palme dOr

„La Gomera” a fost filmat in Romania, Spania si Singapore, in 2018, iar din distributie fac parte Vlad Ivanov, Catrinel Menghia (Marlon), Rodica Lazar, Sabin Tambrea, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto si Antonio Buíl. Imaginea filmului scris si regizat de Corneliu Porumboiu este semnata de Tudor Mircea, scenografia este realizata de Simona Paduretu, designer de costume Dana Paparuz, iar Arantxa Etcheverria Porumboiu este responsabila de directia artistica. „Filmul se concentreaza pe o posibila folosire a limbajului ancestral El Silbo, intr-o lume in care comunicarea a devenit din ce in ce mai controlata, cu un conflict direct intre verbal si non-verbal”, declara in timpul filmarilor Corneliu Porumboiu. „In urma cu cativa ani, am urmarit un documentar despre El Silbo. Acest limbaj fascinant, aflat pe cale de disparitie, redescoperit si folosit din nou pe insula La Gomera, m-a inspirat si motivat sa scriu aceasta poveste”, a spus Porumboiu. Pierre Lescure, presedintele Festivalului de la Cannes, si Thierry Frémaux, directorul artistic, au prezentat,  selectia oficiala a manifestarii, care va avea loc intre 14 si 25 mai. Nouasprezece filme vor concura anul acesta, 16 in sectiunea ”Un certain regard” si 10 in afara competitiei. Juriul competitiei va fi condus de cineastul mexican Alejandro González Inárritu, iar filmul „The Dead Don’t Die” al lui Jim Jarmusch va deschide evenimentul si competitia.Actorul Alain Delon va fi recompensat cu Palme d’Or onorific.

author avatar
Andrei Coman
143 afisari

3 COMENTARII

  1. Buy Uplifting Ukulele Easter by IMediaMusic on AudioJungle. This is Uplifting Ukulele Easter, good for advertising, easter commercials, films, movies, your personal movie projec…

    http://v.ht/yDoX

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger