AcasăNewsLa Complexul Energetic Oltenia se jongleaza cu sute de mii de euro:...

La Complexul Energetic Oltenia se jongleaza cu sute de mii de euro: inca un contract pe sest milionarului Sarcina!

Firmele milionarului Nicolae Sarcina au primit un contract direct de la CEO

Cainii de la guvern latra, caravana combinatiilor trece – astfel se poate rezuma actiunea sefilor Complexului Energetic Oltenia, care au oferit ieri, pe furis, un contract de 145.000 de euro milionarului Nicolae Sarcina.

Firmele milionarului Nicolae Sarcina au primit un contract direct de la CEO

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, declara zilele trecute razboi combinatiilor pe bani publici.

Conducerea CEO a fost atat de „ingrozita” de controalele de la minister, incat a mai varsat 145.000 de euro in contul lui Sarcina

„Incepem o actiune de curatire a costurilor, cei din energie sa nu se joace! Corpul de control al ministrului va lua fiecare companie, sa fie clar! Ieri am trimis corpul de control la Hidroelectrica. (…) Complexul Energetic Oltenia a avut inchiriate anul trecut 58 masini, ca Audi, Mercedes, Hyundai, cu sofer cu tot. Costurile erau 27 miliarde lei vechi pe an”, a anuntat ministrul, lasand sa se inteleaga ca in domeniul energie s-a dezlantuit iadul.

Complexul Energetic Oltenia a preferat o negociere directa cu Sarcina, care a participat cu doua firme

Dupa aceste declaratii, cei din fruntea Complexului Energetic Oltenia (CEO) s-au speriat atat de tare, incat i-au mai dat un contract unui afacerist care a mancat ani la rand, milioane de euro, din bani publici: Nicolae Sarcina, cel despre care „National” a dezvaluit ca a fost filmat in timp ce incerca sa mituiasca un agent de circulatie.

A castigat cu doua firme

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a oferit contractul ieri, intr-o viteza suspecta. Conform documentelor oficiale, sefii CEO n-au avut timp sa organizeze o licitatie deoarece s-au trezit peste noapte cu o „situatie de urgenta extrema survenita in urma unor evenimente care nu puteau fi prevazute de autoritatea contractanta”.

Nicolae Sarcina detine actiuni la Trustul Pentru Servicii cu Utilaje Diverse (TPSUD) SA si este asociat unic la firma Succes Nic Com SRL

Astfel, l-au chemat la masa negocierilor pe Nicolae Sarcina, al carui numar de telefon l-au avut probabil la indemana. Tranzactia s-a efectuat rapid, Trustul Pentru Servicii cu Utilaje Diverse (TPSUD) SA, a lui Nicolae Sarcina, fiind desemnat castigator si primind contractul in valoare de 649.296 de lei.

In schimbul acestei sume, Sarcina va oferi spre inchiriere Complexului Energetic mai multe vehicule pentru transportul marfurilor. Totusi, Sarcina nu a insfacat tot contractul, ci a oferit si altor firme prietene: TPSUT Mehedinti, Maininter Car SRL si Succes Nic Com SRL. Aceasta din urma este o firma atat de prietena, incat este tot a lui. Sarcina figureaza in acte atat ca actionar la TPSUD, cat si ca asociat unic la Succes Nic Com. Reporterii „National” au incercat ieri sa afle chiar de la milionarul Sarcina cum a reusit sa participe la negocierea cu CEO cu doua firme, insa pana la inchiderea editiei acesta nu a putut fi contactat.

author avatar
Narcis Voica
910 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger