AcasăNewsKremlinul va pastra Crimeea chiar cu pretul loviturilor nucleare

Kremlinul va pastra Crimeea chiar cu pretul loviturilor nucleare

Rusia a amenintat ca va recurge la ”forta nucleara” pentru a apara anexarea peninsulei si a avertizat ca ”aceleasi conditii” care au condus la o actiune militara in Ucraina exista in tarile baltice, toate membre NATO

Rusii iubesc atat de mult peninsula incat nu vor s-o mai lase din brate

Aceste noi amenintari au aparut in contextul unei intalniri intre generali rusi si responsabili americani, potrivit unor note luate de un membru al delegatiei americane si vazute de The Times. Potrivit acestora, Moscova a amenintat cu ”un spectru de raspunsuri de la nuclear la non-militar”, daca fortele NATO trimit mai multe trupe in Lituania, Letonia si Estonia. In cadrul intalnirii, care, potrivit ziarului, a avut loc in Germania, luna trecuta, reprezentantii Rusiei au spus ca ” tentativa de a readuce Crimeea Ucrainei va fi intampinata prin forta, inclusiv cea nucleara”. In egala masura, acestia au adaugat ca, daca NATO va livra arme Ucrainei (cerute cu insistenta de presedintele Petro Porosenko), acest lucru va fi vazut ca ”un nou avans al Aliantei Nord Atlantice catre granitele Rusiei”, legat de care ”poporul rus va cere un raspuns ferm”.

In apararea ”etnicilor rusi”

In continuare, militarii rusi au considerat ca ”aceleasi conditii care au existat in Ucraina si au determinat Rusia sa ia masuri”, exista si in Letonia, Estonia si Lituania, unde, ”ca si in Ucraina, exista un numar semnificativ de cetateni care se considera etnici rusi”. Potrivit aceleiasi note invocate de The Times, Rusia ar avea in calcul luarea mai multor masuri in tarile baltice insa, cel mai probabil acestea vor fi ”actiuni de destabilizare care vor face si mai dificila identificarea Rusiei decat in cele din estul Ucrainei”. Notele sugereaza ca Moscova ar evita ” trimiterea de trupe si armament greu in favoarea altor instrumente”.
”Mai degraba, Rusia spera sa atraga populatia rusa de partea tarii, fara a oferi un pretext NATO sa trimita trupe”, se mai arata in documentul citat. Iar in caz ca NATO ar raspunde, aceasta l-ar face ”un potential co-agresor al minoritatilor rusofone din tarile baltice”, un scenariu descris ca potential mai periculos pentru SUA decat cel din Ucraina.

Rusia creaza baze pentru drone pe tot teritoriul tarii

Baze pentru drone vor fi construite in toata Rusia, in special in Crimeea, pentru a supraveghea situatia in materie de catastrofe naturale, a indicat ministrul rus al Situatiilor de urgenta, Vladimir Pucikov, potrivit Sputnik. ”Avem in vedere crearea de centre aviatice fara piloti in toate regiunile tarii, in special in Crimeea si Sevastopol”, a declarat Pucikov. Potrivit oficialului rus, acest demers va permite ”o reactie in fata amenintarilor cu un echipament modern, realizarea unei monitorizari complete a teritoriului dar si punerea la punct si implementarea inovatiilor rusesti in domeniul tehnologiei informatiilor si alte domenii”.

author avatar
Tudor Borcea
700 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger