AcasăNewsKraft nu mai vrea Unilever!

Kraft nu mai vrea Unilever!

Dupa ce, acum doua zile, se prefigura cea mai mare tranzactie din toate timpurile,  compania americana Kraft Heinz a anuntat ca isi retrage oferta de preluare a Unilever, de 143 miliarde de dolari, pentru ca a fost primita cu “ostilitate”. Mai precis, pretul a fost considerat prea mic: „Unilever a respins propunerea pentru ca nu vede niciun avantaj, fie el financiar sau strategic, pentru actionarii Unilever. Unilever nu vede motive pentru discutii viitoare pe acest subiect”

Raspunsul grupului anglo-olandez a dus la decizia de retragere a Fondului 3 G capital si companiei Berkshire Hathaway –detinuta de miliardarul Warren Buffet, care detin aproape jumatate din Kraft Heinz, stopand, momentan, cea mai mare preluare din istoria industriei alimentelor si bauturilor, depasind-o pe cea de anul trecut, cand producatorul de bere Anheuser-Busch InBebev a preluat compania rivala SABMiller cu suma de aproximativ 123 de miliarde de dolari.

Kraft, una dintre cele mai mari companii alimentare din SUA, a achizitionat, in 2010, producatorul britanic de ciocolata Cadbury cu suma de 11,5 miliarde de lire sterline, iar peste doi ani a separat divizia de alimente, redenumita Mondelez International, care include si brandurile Toblerone, Kenco si Oreo.

 

Unilever detine mai mult de 400 de branduri, inclusiv Dove, Knorr, Domestos, Hellmann, Lipton, Ben & Jerry, Magnum si prin reprezentanta South Central Europe, coordoneaza din Romania, operatiunile in sapte tari: Romania, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia si Moldova.

author avatar
Bogdan Borcea
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger