Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Kraft nu mai vrea Unilever!

Kraft nu mai vrea Unilever!

Autor:

Dupa ce, acum doua zile, se prefigura cea mai mare tranzactie din toate timpurile,  compania americana Kraft Heinz a anuntat ca isi retrage oferta de preluare a Unilever, de 143 miliarde de dolari, pentru ca a fost primita cu “ostilitate”. Mai precis, pretul a fost considerat prea mic: “Unilever a respins propunerea pentru ca nu vede niciun avantaj, fie el financiar sau strategic, pentru actionarii Unilever. Unilever nu vede motive pentru discutii viitoare pe acest subiect”

 

kraft Kraft nu mai vrea Unilever!Raspunsul grupului anglo-olandez a dus la decizia de retragere a Fondului 3 G capital si companiei Berkshire Hathaway –detinuta de miliardarul Warren Buffet, care detin aproape jumatate din Kraft Heinz, stopand, momentan, cea mai mare preluare din istoria industriei alimentelor si bauturilor, depasind-o pe cea de anul trecut, cand producatorul de bere Anheuser-Busch InBebev a preluat compania rivala SABMiller cu suma de aproximativ 123 de miliarde de dolari.

Kraft, una dintre cele mai mari companii alimentare din SUA, a achizitionat, in 2010, producatorul britanic de ciocolata Cadbury cu suma de 11,5 miliarde de lire sterline, iar peste doi ani a separat divizia de alimente, redenumita Mondelez International, care include si brandurile Toblerone, Kenco si Oreo.

 

Unilever detine mai mult de 400 de branduri, inclusiv Dove, Knorr, Domestos, Hellmann, Lipton, Ben & Jerry, Magnum si prin reprezentanta South Central Europe, coordoneaza din Romania, operatiunile in sapte tari: Romania, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia si Moldova.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!