AcasăNewsKovesi, teapa Europei

Kovesi, teapa Europei

Dupa votul de aseara si cel de dimineata pentru alegerea Codrutei Kovesi ca Procuror General al Parchetului European, sustinatorii ei nu mai prididesc cu laudele si felicitarile. A castigat pe merit, zic ei, prin propriile puteri. Desteapta, cu o experienta enorma si cu un curaj care i-ar trimite pe eroii antichitatii sau pe semizeii olimpieni in ridicol. Un singur lucru nu spun lingusitorii si pupatorii de moaste ale DNA de rit vechi: ca mint mai rau decat Kovesi cand a afirmat ca are gradul profesional necesar participarii la aceasta mascarada europeana. In realitate, „Zeita anticoruptiei” nu a avut niciun merit personal. A castigat, ca si pana acum, pe aranjamente de culise.

Voturile de aseara, obtinute in Comisia pentru Control Bugetar, nu arata coeficientul de inteligenta profesionala in raport cu contracandidatii ei, ci rezultatul propagandei dezmatate si strategia gretoasa de promovare a ei. Iar voturile capatate dimineata, in Comisia LIBE, evidentiaza efectul negocierilor dintre grupurile parlamentare europene interesate de castig.

Candoare vecina cu prostia

Noi, ca de obicei, am fost din nou pacaliti. Teapa, teapa, teapa! Spectacolul audierii duduii Kovesi a fost mizerabil. Intrebarile care ar fi trebuit sa aiba continut erau de fapt laude sau compatimiri. Cei din sala, in majoritate, ori priveau in gol, gandindu-se la diurna, ori pur si simplu nu erau interesati de subiect si de raspunsurile date de Codruta Kovesi. Apoi, sa fim cinstiti, cine sa mai fi fost interesat de ceea ce spunea fosta sefa a DNA din moment ce vorbitorii primisera inainte foile cu intrebarile pe care le pot pune? Ce ar fi putut spune nou? Curvarii vechi ai politicii europene stiu cum se fac golaniile astea, dar noi am fost de o candoare vecina cu prostia. In naivitatea noastra, am crezut ca in Parlamentul European este o democratie cum nu s-a mai vazut in alt colt al lumii. Sper ca macar sa ne fi lecuit. Si de UE, si de democratia ei. Ai dreptul la opinii, nu zic nu, dar nu intrebi ce vrei tu, ca nu esti de capul tau. Intrebi numai ce este voie, ca sa nu dai peste cap interesele meschine ale Europei. Si, din moment ce Kovesi avea raspunsurile gata pregatite, puteai sa o incurci intreband de lucruri la care nu se astepta? Ce naiba, sa rascoleasca atunci hartiile si sa se prinda toata Europa ca minte mai rau decat Iohannis la depunerea juramantului?

Bafta canci, propteaua vincit!

Ajungerea Codrutei Kovesi la candidatura pentru sefia Parchetului European nu poate fi intamplatoare. Nu sunt dispus sa inghit motivatiile ei invocate la sosirea in tara, intr-o atmosfera ridicol-festivista, din care au lipsit painea si sarea, taranii in costume populare, tarafurile, pionierii si horele de bucurie. Candidatura a fost ideea ei, munca ei, nu a fost sustinuta nici de statul roman si nici de guvern. Bine, si atunci cum de s-a potrivit ca, dintr-o masa de alti potentiali candidati, tocmai ea, fara gradul profesional necesar, cu o administrare dezastruoasa a DNA, cu acuzatii de marturie mincinoasa, de abuz in serviciu si de luare de mita, cu abuzuri patronate in numele anticoruptiei, ei bine, cum de s-a nimerit ca tocmai ea sa aiba bafta? In tinerete, la mine pe strada se spunea in latina de cartier: „Nihil sine bafta, magna cum propteaua. Bafta canci, propteaua vincit!” E clar? Uite, de aia nu sunt dispus sa cred o vorba din cate a indrugat. Niciun canal diplomatic activat pentru recuperarea ei? Adica, ambasadele au facut coada la usa ei sa o decoreze si sa o ridice in slavi, ca acum sa o lase cu ochii in soare? Niciun serviciu secret care sa-i fi dat o mana de ajutor? Niciun scenariu gandit foarte bine, care sa duca la extragerea ei exact in momentul critic al audierii la Directia pentru investigarea infractiunilor din justitie? Dracu’ crede asa ceva!

Acum nu mai e grav?

In clipa de fata, au devenit de notorietate aranjamentele grupurilor parlamentare europene pentru sustinerea si propulsarea ei spre functia pregatita de multa vreme. Opinia romanilor nu a contat catusi de putin. Intrebarile strecurate, atat cat s-a mai putut, nu au fost de natura a incomoda actiunea pusa la cale de Partidul Popular European. Fiecare stia pe cine sa voteze, inca din timpul noptii. Scandalul regizat in timpul audierilor de Cristian Preda & Co. a facut si el parte din scenariu, pentru a-i contracara pe romanii de sorginte pesedista. Despre liberalii care au sustinut-o cred ca nu mai are rost sa vorbim. Atitudinea lor era previzibila. A fost una dintre tepele pregatite de Europa, ca sa ne intre bine in cap cine suntem si care ne este locul. Ca sa intelegem – macar de-am intelege – cat valoram in ochii ei. Degeaba am venit cu un dosar serios privind trecutul inca destul de tulbure al Codrutei Kovesi. In fata minciunilor ei nu am avut spor deloc. A primat doar interesul pentru a-i pune in mana biciul cu care sa plesneasca peste tarile din Est, care vor intra in curand in colimatorul bruxellez. Si, de ce sa mai construiasca un om pentru asta, cand il au gata format? Cum va actiona Codruta Kovesi? Ca acasa, fara nicio retinere. Cine o poate opri? Nimeni, mai ales ca acum are in spate nu cateva ambasade, ci tot nucleul dur al Uniunii Europene. Mi se pare destul de limpede teapa pe care am luat-o. Europa ne dadea lectii de morala si ne invata cat de grav este ca politicul sa se amestece in justitie si sa faca numiri pe functii. Codruta Kovei, evident, a fost numita politic. Acum nu mai e grav?

author avatar
Valentin Boeru
4.565 afisari

12 COMENTARII

  1. Noi am scapat de ea… sa multumim lui Dumnezeu… Ei se vor lamuri in curand … la primul -abuz-… A avut o prestatie jenanta, din toate punctele de vedere… vestimentar, body language, profesional… BUNA DE MANEVRAT! Pentru o Europa COMUNISTA o Kobesi SECURISTA e cea mai potrivita alegere…

    Am inteles pe deplin dece traim cum traim… E clar ca trebuie sa ne vedem de ale noastre… O strategie buna… avansare si scapare!

    • Da , Kovesi are toate sansele sa devina stindardul luptei contra mafiei politice europene , TEAPA NEMILOASA ANTICORUPTIE A EUROPEI , Vlad Tepes vegheaza ca dorinta sa-i fie indeplinita peste veacuri in pedepsirea boierilor hrapareti ! Incercarile lamentabile ale unora de a indopa cititorul cu opinii care au depasit de mult granita indoctrinarii sunt inutile , poporul s-a trezit si nu mai poate fi intoxicat de articole in scop manipulativ . Cetateanul cinstit si onest se simte razbunat cand cei din varful bucatelor dau socoteala pentru faradelegile comise , astia de balmajesc pe aici contra Kovesi sunt baroni ce se stiu vizati , slugile acestora , idioti sadea sau trolli in slujba unei puteri straine care incearca din rasputeri sa destabilizeze Romania . Ce motive are omul de rand cu frica de Dumnezeu sa se teama de Kovesi ? Pentru o mana de imbuibati si potentati ai societatii , carora le tremura itarii pentru faradelegile comise , s-a pornit o jalnica mascarada jurnalistica si se incearca sa se dea foc tarii , paralizand institutiile statului . E de noaptea mintii, NIMENI, ABSOLUT NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE , ciolanul e pe duca si haita a inceput sa se incaiere pentru supravietuire !

  2. Si uite asa se distruge aceasta contructie europeana imperiala,pana mai ieri un triumvirat,din interior.Asa zisa democratie a UE nu a fost nici un moment pe bune,doar o manareala politica la vedere si o hoteala pe timp de zi,adica tot o noapte ca hotii.Mai afirma cineva ca numai guvernantii nostri pun in functii manoase amante,rude,copii etc.total nepregatiti pentru domeniile respective,acum pot lua exemplul birocratiei bruxelleze.Acest imperiu european,in prezent condus de o dualitate-ce poate deveni din nou triumvirat,vrea sa transforme toate statele estice membre in simple colonii,noi am fost de la inceput ca rasplata a istoriei razboaielor din sec.XX.Cine mai crede ca acesta contructie fortata nu a fost facuta pentru stapanirea celorlalte popoare,mai ales cele din estul continentului si nu numai.Sa vedem cat va mai rezista aceasta sandrama inperiala,ce seamana cu un reich(cu nr.4),pentru ca a inceput cam de mult timp sa se manifeste ca atare,de unde a si aparut acest brexit.

    • N-are nici macar caciula, nici dinti! Mardeias pe bani furati! Un „da-i un leu sa scuipe”!

  3. Vasile , asta e pata de suflet si greseala politica ce-l va urmari toata viata pe David Cameron . Uita-te in ce situatie disperata se zbate si se confrunta acum Marea Britanie , nu reusesc sa incheie conturile cu U.E si populatia forteaza revenirea . Banuiesti costurile Brexitului ? Usor cu pianul pe scari , lucrurile sunt extrem de complicate , nu da verdicte din topor , habar n-ai ce se intampla in spatele cortinei .

  4. Kovesi a ajuns la aceasta performanta datorita PSD-ului si conducatorului cu mustata sub forma de hamster.
    Daca ei nu faceau circul asta desantat, europenii nu mai votau LCK.
    PSD-ul in frunte cu Dragnea si-au tras un glont in picior si porma si-au batut cuie in talpa pentru ca probabil ca sint masochisti.

  5. Este o vorba:eu te-am facut,eu te omor.Cine putea fi mai manevrabil deca LCK,nici un procuror care se respecta nu le-ar fi permis cinstitilor democrati si corecti din asa zisa Uniune Europeana sa fie dirijat.UE se vede ca este o adunatura de infecti care dau lectii altora cand de fapt ei sant o cloaca de mizerabili.De ce credeti ca Marea Britanie a iesit din mocirla in care se scalda UE?Oricum cu un asemenea concept de democratie UE nu nu are cum sa functioneze,se va destrama,a fost un simplu balon de sapun.Ar trebui ca toate statele foste comuniste sa se coalizeze impotriva acestei clici a UE,prin aceste foste state ei se folosesc numai ptr a-si atinge scopurile, sa se ridice in slavi cu democratia lor,cand de fapt democratia lor miroase de-ti ia auzul!!!

    • Interesant , doi anonimi cu opinii diferite si cu dreptatea de partea primului , ultimul tastand din taiga ! De ce se tem unii de Kovesi ? 1. Pana acum , ANCHETELE IN LEGATURA CU FRAUDELE TRANFRONTALIERE SE OPREAU LA GRANITA . OLAF transmitea suspiciunile la nivel national . Asa a fost cu TelDrum . OLAF a transmis , iar dosarul in Romania s-a impotmolit . De acum , PROCURORUL EUROPEAN VA ANCHETA DIRECT IN TARILE MEMBRE , NU VA MAI TRECE PRIN COMISII ROGATORII . 2. KOVESI STIE DOSARELE . nu e ca si cum ar veni acum un procuror neamt sau francez , nestiutor de nimic despre Romania , sa i se traduca mii de pagini , vreme de luni de zile , ca sa priceapa ce inseamna TelDrum .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger