AcasăNewsKovesi, procuror european inca din 2015

Kovesi, procuror european inca din 2015

Fosta sefa a DNA a jucat la cacealma pe mana cu Monica Macovei. Pana acum, i-a iesit

Nimic nu o deranjeaza pe „Zana Anticoruptiei” din ascensiunea ei previzibila. Dar si programata, pentru ca, in ceea ce o priveste, nimic nu a fost lasat la intamplare. Despre trimiterea ei la Bruxelles, la Parchetul European, s-a vorbit inca de anul trecut, cand Tudorel Toader declansase procedurile de revocare a ei din functia de procuror-sef al DNA. Dar aici se impune o precizare strict necesara, care inlatura zvonistica de intoxicare si ne trimite in tabloul real al faptelor. In realitate, despre avansarea ei pe noua pozitie s-a vorbit inca din 2015. Tineti bine minte data.

Fosta sefa a DNA a jucat la cacealma pe mana cu Monica Macovei Pana acum i a iesit

La 30 aprilie 2015, ziarul „National” titra sub semnatura lui Catalin Tache: „Laura Codruta Kovesi, procuror-sef european!” Nu era si nu este o fumigena, articolul poate fi gasit pe site-ul ziarului si dezvaluie intreaga poveste si aranjamentele care se faceau inca de atunci pentru salvarea Codrutei Kovesi.

Gluma lui Dumnezeu

Pentru cei care au apucat sa simta pe propria lor piele stilul de lucru al anticoruptiei din Romania, vestea mutarii Codrutei Kovesi a cazut ca un dar dumnezeiesc. Insa nimeni nu a avut in vedere faptul ca Dumnezeu are un umor desavarsit si, uneori, mai face si glume. Stie el de ce. Politicienii au respirat usurati ca se slabeste prigoana impotriva lor. Falsa speranta, pentru ca, nu peste mult timp, aveau sa vada cat de tare s-au pacalit nu numai in asteptari, ci si in sustinerea proiectului initiat de Monica Macovei in Parlamentul European.

Tudorel Toader incearca sa anuleze efectele dormitului in cizme al politicienilor din 2015 incoace

Initial s-a numit Biroul Procurorului European si urma sa se ocupe de fondurile europene fraudate. Comisarul european pentru Justitie, Vera Jourova, estima la vremea respectiva ca procurorii noii institutii sa recupereze macar doua miliarde euro in primul an de activitate.

Luati-o de pe capul nostru

Regulamentul de organizare a Biroului Procurorului European a fost votat cu o majoritate covasitoare. Abia acum ar fi interesant de vazut cati europarlamentari romani au votat ca orbetii. Flerul imi spune ca printre ei vom gasi multi reprezentanti ai actualei puteri, care s-au lasat dusi de nas si au muscat momeala aruncata. Si asta pentru ca, lucru stiut – repet, lucru stiut! – pe primul loc intre preferintele unor europarlamentari straini se afla Laura Codruta Kovesi pentru functia de procuror-sef. Nu exista niciun dubiu ca in viziunea Monicai Macovei aceasta se afla in pole position, cu sanse reale de a ajunge in fruntea Biroului Procurorului European. Nu poate spune nimeni ca nu a stiut de stratagema, din moment ce exista informatii potrivit carora europarlamentarii romani chiar erau incurajati de colegi de partid din tara, poate si la imboldul miliardarilor mai mult sau mai putin situati la vedere, primind telefoane si mesaje de sustinere a intiativei, doar-doar vor scapa de Codruta Kovesi, sa nu mai stea in Romania si sa le manance sufletul, sa-i lase pe drumuri sau sa ii trimita la puscarie.

Se caleaza motorul

Din moment ce fosta sefa a DNA se afla deja pe lista scurta a candidatilor la functia de procuror-sef al Parchetului European este limpede ca s-a bucurat si de sprijinul unor structuri speciale. Si nu numai, pentru ca si ambasadele unor state europene i-au cantat vesnic in struna, decorand-o cu orice ocazie. A se opune, acum, numirii ei in functie e ca si cum si-ar nega gesturile de adulatie si ar scuipa pe propriile medalii si diplome oferite. Or, asta n-o sa se intample niciodata. S-a dorit „scoaterea din viteza” a Laurei Codruta Kovesi, scria Catalin Tache in aprilie 2015. Acum, in februarie 2019, ne confruntam cu bagarea ei in viteza. Si inca ce viteaza, de se caleaza motorul si mai multe nu.

Oameni, nu. Infractori, da

In momentul de fata, sansele de a opri ascensiunea nemeritata a fostei sefe DNA nu se pot pronostica. Tudorel Toader a luat initiativa de a informa fiecare ministru de Justitie din UE despre decizia Curtii Constitutionale privind revocarea acesteia. Apoi, in cadrul Consiliului de Justitie si Afaceri Interne, va aborda, din nou, cazul Codrutei Kovesi. Acesteia i se pot retine in sarcina abuzuri de care, din cate se pare, europarlamentarii straini habar nu au. Dupa cum, in egala masura, pare ca nu stiu nici despre plangerile penale depuse pe numele ei de Sebastian Ghita si altii sau despre faptul ca a fost data in judecata de fostii subordonati. Nu stiu nici despre bilanturile cu care Codruta Kovesi s-a impaunat mereu, sub ochii complici-ingaduitori ai lui Klaus Iohannis si Augustin Lazar. Nu stiu nici despre numarul imens de dosare pe care Inalta Curte de Casatie si Justitie le-a restitut DNA pentru refacerea urmaririi penale sau in care a pronuntat achitarea pentru lipsa de probe sau pentru inexistenta faptelor imputate. Nu stiu nici despre mecanismul odios al protocoalelor secrete incheiate cu serviciile de informatii, care ajunsesera sa faca rechizitoriile in locul procurorilor. Totul, evident, sub patronajul ei la carma DNA. Sunt curios, ce va spune Codruta Kovesi la audieri cand va veni vorba despre respectarea drepturilor omului? Sau nu va spune, pentru ca acolo nu erau oameni, ci numai infactori?

author avatar
Valentin Boeru
3.305 afisari

12 COMENTARII

  1. Absolut exacte cele de mai sus.Un singur lucru mi se pare neclar : dubiul,din final,relativ la esecul binemeritatei promovari,de vreme tot ce a facut candidata ,e considerat la nivelul repetatelor distinctii primite.Mai mult,proiectul are taria anilor,nu mai putin de 4(patru)timp in care virtutile acesteia nu se ilustrasera cu o asemenea vigoare,contra-candidatii occidentali fiind umbre palide ale reusitelor bravei LCK.Sigur,statul careia ii apartine poate avea opinii diferite,dar daca la carma lui se afla tocmai cei socotiti „clienti”ai campaniei stralucite, promovate de cea in cauza,ce credibilitate mai pot avea ele,daca proba valorii e deja confirmata de cei chemati sa oficializeze optiunea ?Unde mai pui ca si expulzarea ei din functia avuta e sub semnul intrebarii,data fiind cauza inregistrata la CEDO !Restituiri,achitari sunt peste tot,asa e in justitie,iar treaba aia cu colaborarile inter-instititutionale,ele sunt activitati complementare pentru izbanda asupra balaurului coruptional,e drept,nu tocmai rapus in toti acesti ani.Nu m-ar mira sa vad,cu prilejul votarii,intoarcerea criticii votului impotriva al tarii caruia apartine candidata !Iata de unde dubiul(posibil)mi se pare doar un exercitiu de teorie vaga a unot probabilitati mai curand teoretice.

  2. Prima escala la Bruxelles a fost in 2012, cand, socotind-o, probabil, inca „nepregatita”, a chemat-o Coldea in tara…sau avea de „instrumentat” niste cauze urgente cu afaceristi romani care-si imaginau ca a dat capitalismul peste ei si indrazneau sa faca un pic de concurenta firmelor straine…Oricum, miza e transfrontaliera (adica intre ei, premiantii si decorantii, noi n-avem decat de dat…), s-au investit sume imense, uitati-va numai la propaganda straina, care nu se lasa incurcata de sinistrul adevar, colaborarea cu SRI e partea benigna, dar, daca e cum spunea Ghita, „ofiter acoperit al unui serviciu strain”?! Si daca da, al cui, ca au premiat-o toti, francezi, americani, suedezi, maghiari? Ori, fiind si cetatean american, apud acelasi Ghita (sursda de incredere, ca daca nu se stiu ei intre ei!), ce facem, ne pricopsim cu un procuror european revocat ca incalca drepturile omului, statutul magistratului (prin colaborarea cu serviciile si nerespectarea obligatiei de retinere, ca sa fiu eufemistic), dar e si ofiter de informatii si posibil chiar al celor americane, impotriva carora tocmai ce-si pregatesc armata binomialii aia de la UE…In legatura cu euroscepticismul care va creste, eu nu-mi fac probleme, cresterea e constanta indiferent de treapta de slugarnicie pe care e asezata kovesoaia, oamenii stiu ca s-au „bagat” bani in ea si devenirea ei intru Soros si trebuie sa se scoata cheltuiala…ca si in cazul Macovei, pe care n-o suporta nimeni, n-are pic de credit, dar, justifica prin agresivitate si venin masurile antiromanesti luate de PE, ca oricum nu verifica nimeni, iar dupa ticaloasa si mincinoasa Rezolutie impotriva tarii, nu se mai mira niciun roman de nimic…In rest, eu cred ca si Kovesi e un experiment, verificat si respins in Romania, dar, cum am vazut in Franta, chiar nu conteaza ce vrea poporul european, o sa avem un procuror care face ce sie mai bine, executa ordinele celui care-o numeste, indiferent de lege si dreptate, de Declaratia universala a drepturilor omului (A’propos, chestia aia cu sesizarea la CEDO e chiar nesimtita, e facuta numai sa se pota prevala de conditia de „victima a abuzului” ciumei rosii, un soi de Vera Yurlova…
    P.S. Am totusi o nedumerire, cum va explica ea neomarxistilor care-o sustin, pe banii lui Soros, „iesirile” la moaste si episoadele duhovnicesti?

    • Daca ar fi sa credem in teoriile conspirationiste (cam dovedite, ce sa zic…) eu m-as intoarce la momentul depunerii plangerii la CEDO, as lega si „evenimentul” Lazar la CEDO (ce barbarie!) sa demonstrez ca au gasit astia un culoar la institutie si nu cred ca e numai doamna Motoc, mai degraba e vorba de functionarii SIE „detasati in misie” la CEDO, cam de la Pruna incoace, aia care resping de ani buni plangerile romanilor si m-as gandi daca toata tarasenia n-are legatura cu partidul securist al lui Ciolos, acum infratit cu partidul securist al lui Coldea si daca-as fi Iohanis, mi-ar tremura tartanul (n-am gasit alta rima…)…Cat ai fi tu sustinut de germanoputin, cu bani si directive, tot ai observa tradarea care se asterne sub ochii tai…Apoi, Ciolos a dovedit ca e mai „darnic” cu averea tarii decat dulapaul care esti, mai incuscrit (pe bune!) cu Ioropa…

    • The Guardian , 5 Feb.2019 , 12:14 GMT : ” Romania moves to block own candidate from EU prosecutor role . Laura Codruta Kovesi CONSIDERED FAVOURITE OPPOSITION FROM JUSTICE MINISTER .” Pacalesti fraieri in interior , in afara nu tine , toata Europa recunoaste si se inclina in fata meritelor fostei sefe DNA .Cititi arrticolul din The Guardian si comparati cu inversunarea disperata a unor indivizi din interiorul Romaniei ce se stiu cu musca pe caciula si vizati direct cu dosare OLAF . Si atunci , la ce bun articole in genul asta scrise impotriva evidentei ? Decizia finala NU DEPINDE DE PUTEREA DE LA BUCURESTI , zarurile au fost aruncate !

  3. Sunt extrem de fericit ,ieri dimineata , pe Declic .ro , a fost initiata o campanie de semnaturi pe o petitie de sustinere a candidaturii Laurei Codruta Kovesi pentru functia de procuror sef european . In numai 24 de ore , au fost stranse 40 de mii de semnaturi , ma bucur nespus ca romanii o pretuiesc si o stimeaza pe aceasta luptatoare eroica impotriva coruptiei din Romania . Orice alte comentarii sunt de prisos , poporul roman stie sa faca diferenta intre adevar si minciuna . Nu mai cred in articole obscure comandate , decizia CEDO o sa fie lovitura de gratie pentru corul bocitoarelor corupte , Dumnezeu nu doarme !

    • V-o meritati! In disperarea voastra de a presta la un licurici, indiferent de punctul cardinal, ati lasat sa vi se atrofieze si singurul neuron functional…Cum, naiba sa zici ca vrei libertate si democratie si sa aplauzi abuzul securist in stare sovietica?! In legatura cu articolele comandate, macar folositi si voi o lista de nume, sau nici pana acolo nu va duce capul? Romanii ar trebui sa fie fericiti sa scape de otravita asta din batatura, indiferent cat ne enerveaza Macovei, e mai putin enervanta la Bruxelles si apoi, de ce sa nu se faca tzarina de ras si pe persoana fizica? Ca, din admiratie pentru DNA si „statul de drepti” sunt state europene, inclusiv Marea Britanie si Germania, care refuza extradarea infractorilor sau a presupusilor, indiferent de periculozitatea faptei, pe motiv de incalcarea drepturilor de catre justitia aia pe care-o aparati… de azilul politic, ce sa mai vorbim?
      P.S. Nu ma deranjeaza ca sunteti atat de ticalosi, sau de prosti, e nevoie de voi ca sa ni se ridice astorlati stima proprie, dar lipsa voastra de umanitate ma inspaimanta, cu atat mai mult cu cat va si laudati cu ea…v-a trecut prin devla ca urmatorul pas e transformarea in zombi? Uitati-va in oglinda, cred ca semnele au inceput sa apara! Si la stadiul asta nu mai e leac! Apoi, cretineii taichii, nu mai vorbiti in numele poporuului, poporul se exprima singur, la urne, nu se mai aliniaza „planetele” ca in 1946, sa va iasa voua furaciunea pe model de „vointa populara”, chiar daca bunicicii vostri securisti stalinisti au pus de-o rezerva, lumea se mai schimba, nici odraslele securiste nu mai trag la acelasi stapan…

  4. Da, a rezolvat totul in Romania, acum se duce procuror european, deci asta a fost miza, ea a actionat aici la comanda celor de acolo, ca sa se faca utila, a nenorocit clasa politica, asta a facut , nu a avut dovezi clare, dosarele stau si acum nerezolvate. De aceea imi vine mie sa pun urmatoarea intrebare, care justitie, in Romania nu exista asa ceva, totul este un similacru, imi pare rau, la noi procurorii sunt mai hoti decat aia pe care ii ancheteaza, fabrica probe, pun pe unii sa dea declaratii false, cum numiti asta ? Si dupa toate astea o ia UE, nu se poate.

    • Adina , NU ” la comanda celor de acolo ” si cu cei de acolo s-a desfasurat coruptia la varf in Romania , hahalerele autohtone au devalizat statul roman si au permanetizat flagelul coruptiei de aproape 30 de ani . NU Kovesi a nenorocit clasa politica , clasa politica a nenorocit poporul roman . Pe ce lume traiesti ? Esti vizata ?

    • Nu. Opinez ca degeaba. Daca vine cel mai tare procuror antimafia din Italia, opinati ca o sa rezolve dosare Eads si Micro la nivel CEO?

  5. Bruxellesul să organizeze concurs cu specialiști în recrutarea resurselor umane și proiect de management, pentru atribuirea funcției ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger