AcasăNewsKovesi, prima reactie dupa publicarea protocolului DNA-SRI

Kovesi, prima reactie dupa publicarea protocolului DNA-SRI

Dupa ce seful DNA de la momentul semnarii protocolului de cooperare intre SRI si Parchetul General, Daniel Morar, declara ca in perioada in care s-a aflat la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie prococolul recent desecretizat si devenit cunoscut opiniei publice nu a fost respectat, actualul procuror-sef al DNA a sustinut ca „exista dovezi scrise ca acest protocol s-a aplicat” in perioada actualului judecator de la Curtea Constitutionala.

„Protocolul care a fost semnat in 2009 cu SRI a fost aplicat in DNA. El a fost comunicat im DNA imediat dupa semnare. Cu aprobarea procurorului-sef al Directiei, s-a dispus multiplicarea si s-a comunicat tuturor procurorilor din subordine (…) pentru luare la cunostinta, ulterior procurorii din subordine au aplicat acest protocol, sunt in arhiva institutiei numeroase adrese semnate chiar de catre domnul Morar, adrese trimise la SRI in temeiul documentului semnat. Deci exista dovezi scrise ca acest protocol s-a aplicat”, a sustinut Laura Codruta Kovesi, marti, la Europa FM.

Mai mult, sefa DNA a sustinut, cu referire la acest protocol, faptul ca „nu exista notiunea de echipa mixta”, ci „comuna” si nici notiunea de „colaborare”, ci de „cooperare institutionala” si ca ar fi diferente „din punct de vedere juridic”, dar si ca „ofiterii SRI nu administrau probe, nu audiau martori, (…) ci pur si simplu doar activitati tehnice, specifice, prevazute in lege”.

190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger