AcasăNewsKovesi: Nu este niciun motiv sa-mi dau demisia. Sunt situatii in care...

Kovesi: Nu este niciun motiv sa-mi dau demisia. Sunt situatii in care dai clasari

Laura Codruta Kovesi a impulsionat activitatea DNA

Sefa DNA anunta cat se poate de clar ca nu va demisiona, pe fondul deciziei de clasare a acuzatilor in cazul fostilor ministri, in dosarul Microsoft si subliaza ca a sesizat Inspectia Judiciara si ca asteapta hotararea acestui for.

Intrebata, intr-o interventie telefonica la Digi24, daca ia in calcul sa plece de la sefia Directiei, Laura Kovesi a dat urmatorul raspuns: „Nu, nu este niciun motiv sa-mi dau demisia. Atunci cand un dosar se inregistreaza la DNA printr-o sesizare, nu este in 100% din cazuri posibilitatea sa faci rechizitorii. (…) Sunt situatii in care dai clasari. Rolul procurorului este acela de a administra probe”.

Sefa DNA sustine, totodata, ca tot ce putea face intr-o astfel de situatie a si facut, si anume a sesizat IJ-ul. „In momentul in care am sesizat ca un procuror a gresit, am sesizat Inspectia Judiciara. Asteptam o solutie de la Inspectia Judiciara cu privire la acest aspect. Eu alte parghii legale in astfel de situatii nu am la indemana”, a sustinut Kovesi, la postul TV amintit.

299 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger