AcasăNewsKovesi, Lazar si Tarcea - interzis la CCR

Kovesi, Lazar si Tarcea – interzis la CCR

Probleme mari pentru magistratii cu ”staif” care ar fi vrut sa acceada la un post in cadrul institutiei care supreavegheaza ca legile Constitutiei sa functioneze corect. Un proiect al deputatului PSD Liviu Plesoianu, care va modifica legea de functionare a CCR, ar putea sa ii scoata din joc pe procurorii si judecatorii care vroiau sa intre ”pe usa din fata” a acestei institutii, cu o simpla numire.

Este vorba despre Laura Codruta Kovesi, Augustin Lazar si Cristina Tarcea.  Conform unor surse, Kovesi si Tarcea sunt deja pe lista ”scurta” a presedintelui Klaus Iohannis pentru CCR, iar in carti ar intra si proaspatul pensionar, Augustin Lazar, fostul procuror general al Romaniei, pe care Werner nu a vrut sub nicio forma sa-l revoce.  Potrivit unui proiect de lege al deputatului PSD, Liviu Plesoianu, de modificare a legii de functionare a CCR, se inchide cercul pentru acestia. Astfel, se va interzice numirea ca judecator al CCR a unei persoane care a generat unul sau mai multe conflicte juridice de natura constitutionala constatate prin decizii ale CCR. De asemenea, proiectul interzice si numirea ca judecator al Curtii a unei persoane care a desfasurat o activitate de cooperare cu lucratori sau colaboratori ai unui serviciu de informatii in baza unor protocoale. Astfel, Kovesi nu ar putea fi nominalizata pentru un astfel de post pentru ca in calitatea de sef al DNA a incheiat protocoale secrete cu SRI prin care s-au format echipe mixte procurori-ofiteri. In aceeasi situatie sunt, pe de alta parte, si Cristina Tarcea si Augustin Lazar, care au incheiat, semnat iar institutiile au functionat pe baza acestor norme asa zise ”secrete” dar, pe care le-au negat in spatiul public. Totul, insa, s-a dovedit a fi real si  mai mult, protocoalele au avut consecinte dramatice in Justitie.

author avatar
Andrei Coman
3.389 afisari

4 COMENTARII

  1. PENTRU “A SCAPA” DE DEMOCRATIA ORIGINALA DE CUMETRIE DIMBOVITEANA SI PENTRU CA ROMAIA SA DEVINA STAT DE DREPT, DESEMNAREA AVOCATULUI POPORULUI , A MEMBRILOR; Curtii Constitutionale a Romaniei, a C.S.M. , a Curtii de Conturi a Romaniei si A.E.P. TREBUIE SA SE FACA DE CATRE SOCIETATEA CIVILA ORGANIZATA si nu de catre POLITRUCII care in 30 de ani au ingropat tara…….

    • PRIETENE, tu auzi ce zici. Citeste ceva istorie, drept contitutional, si apoi debiteaza aberatii. Cand cei pusi sa respecte si sa aplice legea , numai de asta nu se ocupa, ce vorbestu tu de STAT de DREPT-. Romania nu a avut asa ceva vreo data si nici nu o sa aiba. . Tot ce a avus sa numit SIguranta Statului, Securitate si acum SRI.

  2. Care societate civila???? Cea ASERVITA cui da mai mult? Nu, membrii CCR si avocatul poporului trebuie ALESI democratic, la fel ca presedintele. Un buletin de vot cu 10,15,20 de nume. Alegatorul vine si pune stampila pe candidatul ageeat. La sfarsit se numara voturile si cei alesi sunt cei ce au obtinut cel mai mare scor. Simplu si fara includerea altor institutii parazitare, cu propriile convingeri si interese. instiutii care trebuie platite regeste (pt a rezista coruptiei!!!) si ai caror membri vor fi beneficiarii de maine a pensiilor speciale…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger