AcasăNewsKovesi, la un pas de a ramane fara doctorat

Kovesi, la un pas de a ramane fara doctorat

Fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi este foarte aproape de a ramane fara titlul de doctor in stiinte juridice. Dupa o cercetare efectuata timp de un an de zile pe lucrarea de doctorat, Asociaţia Grupul pentru Reforma şi Alternativa Universitara din  Cluj cere Ministerului Educaţiei retragerea titlului confirmand ca aceasta şi-ar fi plagiat teza.

Membrii Asociatiei sustin ca vor face toate demersurile  prin sesizarea oganelor abilitate cu privire la faptul ca vor atentiona organele abilitate cu privire la modul de obţinere a unui titlu ştiinţific garantat de stat prin declaraţii considerate a fi mincinoase ale Laurei Codruţa Kovesi cu privire la calitatea sa de autor al tezei plagiate. Mai mult, Asociatia va solicita ca fosta sefa a DNA sa dea inapoi banii incasati pentru acest merit. „Suntem in masura sa confirmam ca exista toate argumentele factuale care permit concluzia ca teza lui Kovesi este plagiata, sa confirmam ca decizia elaborata de un organ consultativ al Ministerului Educaţiei a fost realizata cu rea-credinţa şi fara minima competenţa profesionala. Anunţam ca Asociaţia GRAUR va solicita Ministerului Educaţiei anularea deciziei de ne-plagiat emise in cauza şi retragerea de indata a titlului de doctor acordat in condiţii nelegale”, se arata in documentul citat. Conform deciziei CNATDCU, lucrarea de doctorat a fostei sefe a DNA a starnit rumoare, in 2016, atat in cadrul academic cat si in spatiul public. Concret, CNATDCU a decis atunci ca desi a plagiat, Laura Codruta Kovesi ramane cu titlul de doctor intrucat numarul de cuvinte copiate a fost in proportie de doar 4%.

 

author avatar
Ramona Feraru
524 afisari

5 COMENTARII

  1. Ăștia de la GRAUR încearcă să „ciugulească” și ei ceva, de la Codruța ?
    https://www.stiripesurse.ro/incredibil-academicianul-eugen-simion-a-primit-un-premiu-nobel-care-nu-exista-academia-romana-a-des_1318666.html
    ?
    Sunt și asociații care au și astfel de activități, autorizate să funcționeze, și care verifică activitatea Ministerului Învățământului , a universităților, pe cea a CNATDCU ? Deci, GRAUR este „o formă superioară” de verificare a activităților unor indivizi din sistemul universitar și academic, care nu are o definire a atribuțiilor în sistemul instituțional al învățămânului ?

  2. Deci „GRAUR-ii”, „zburând ceva mai sus” de nivelul Codruței, probabil apreciază că de la ei se observă mai bine plagiatele „Codruței” ? Și copacii se asemănă între ei ?

  3. Opinați că ăștia ar putea fi dintre cei „înșeuați”, „cu nume de graur și șaua de aur”, de Traian Băsescu, „Halterofilul”, probabil zis și „Popeye Marinarul” ?

  4. Povestea tezei kovesiste a fost lamurita: „4% nu inseamna furt, dar lucrarea e atat de proasta incat comisia o interzice la publicare”. Mie sentinta asta mi se pare teribila, mai grava decat retragerea titlului, ca o arunca pe tzarina in ridicolul care a emanat-o…GRAUR se pronuntase si cu ocazia scandalului, puteau sa insiste cu retragerea titlului, puteau sa actioneze in instanta comisia care a ‘oficializat” furtul de pana la 4%, d-astea…Numai ca ei, alti emanati, probabil ai Grupului de la Cluj, au simtit nevoia sa incalzeasca ciorba doctoratului numai ca sa-l bage pe Ponta in ecuatie, pentru ca ei cer, paradoxal, „sau pe Kovesi s-o beliti, sau pe Ponta sa-l redecorati cu titlul de doctor, pentru ca sunt in aceeasi situatie”…Gretosenia vine dupa ce ne explica cat de furacioasa e zeita, cat a plagiat ea legea, cat de nenorociti sunt aia care analizeaza tezele, deci, vin si propun o negociere dupa ce anunta public toate incalcarile de lege…chestie de care numai securistii nesimtiti sunt in stare (ca, or fi si din ailalti, nu stiu, doar sper…)
    P.S. Si ca sa fie clar, Kovesi n-a furat nimic, doar a prezentat o lucrare furata de altii, ca sa-i asigure „15% la salar”, ca fiind a ei…Stie toata lumea ca functionaeaza de ani buni, pe langa conducatorii de doctorate si de licente un grup de „negri” livratori de lucrari „gata”, avizate de acesti conducatori…Numai ca nici comisia aia oficiala, nici ONG-urile vietii, nici GRAUR-ul regional nu vor sa se analizeze aceasta mafie, asta, mai ales, ca si ei sunt implicati, ca beneficiari directi, daca le-ar analiza cineva lucrarile lor si ale „emulilor”, ar trebui anulate mai toate licentele si titlurile de doctor si „aiasta nu se poate”, doar suntem bantuiti de sindromul Elena Ceausescu, cu cat mai prosti, cu atat mai flamanzi de titluri!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger