AcasăNewsKovesi isi da masca jos

Kovesi isi da masca jos

Fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi, se plange din ce in ce mai des de masurile pe care le iau procurorii in dosarele deschise la Sectia speciala de investigare a magistratilor, unde este cercetata penal. Aceasta a inceput sa simta pe pielea ei cum se desfasoara, in realitate, o ancheta. Daca pana acum era aparatoarea anchetatorilor si a independentei Justitiei, dintr-o data mastile de magistrat care respecta legea au inceput sa cada de pe fata ei.  Multe persoane care au trecut prin ”campul tactic” si care povesteau  si demonstrau, cu documente,  exact ce Kovesi sustine acum, ”au murit cu dreptatea in mana”. Mai mult, aceasta a criticat de nenumarate ori OUG-urile pe legile Justitiei. Culmea, ea va deveni ”beneficiarul de lux” ale acestor modificari.

La sarsitul saptamanii trecute, Kovesi a primit mai multe interdictii. Cea mai dura masura luata a fost cea de control judiciar. LCK este anchetata pentru abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa, constituire de grup infractional. Astfel, fosta sefa a DNA a devenit un cetatean obisnuit, un functionar al statului care trebuie sa raspunda pentru ce a facut, pe banii nostrii, si care nu e mai presus de lege. Masurile luate de procurorul Adina Florea, cea care are aceste dosare in ancheta, au facut-o pe Kovesi sa nu se mai poata ascunde sub mastile pe care si le pusese, de aparator etern al procurorilor care isi ”fac treaba”. Iata ca acum simte pe pielea sa procedurile dintr-un doasar in care esti cercetat ca ai comis infractiuni, deci penal. Intrebata de ziaristi daca ce i se intampla nu este acelasi lucru cu desfasurarea unor anchete, unde au murit inculpatii cercetati de DNA si pentru care ulterior instanta a stabilit ca persoana era nevinovata, Kovesi s-a facut ca nu aude intrebarea si a plecat pufnind si trantindImediat, a dat fuguta la instanta suprema unde a contestat controlul judiciar. Dar abia acum si-a dat seama ca a intrat in malaxorul Justitiei, creat chiar de ea. Asa ca, a doua zi, vineri, s-a dus la Politie pentru a da cu subsemnatul, altfel ar fi incalcat controlul judiciar, iar masurile ar fi putut fi mult mai drastice. Acesta lucru il va face si astazi.

Beneficiara de lux a modificarilor aduse Justitiei

Avocatul Toni Neacsu, fost membru al CSM, arata intr-o postare ironica pe Facebook ca, daca vor fi modificate Codurile penale prin OUG, primul beneficiar al acestor modificari va fi chiar Kovesi, deoarece unele fapte vor fi prescrise in cazul ei. ”Senzational, exceptional! Republica borfasilor mai da o lovitura! Inca un inculpat celebru e salvat de ordonanta pe coduri! Deci, inculpata Kovesi Laura Codruta este beneficiara de lux a ordonantei de urgenta pe coduri”, scrie avocatul pe contul sau de socializare. Acesta sustine, luand o pozitie ”la misto”, ca acum vede Kovesi ce i se intampla, dar ca aceasta se contrazice singura. Neacsu spune ca daca pana acum UE era buna, acum pentru Kovesi UE a devenit ”ne/buna”. Fostul membru al CSM arata ca acum fosta sefa a DNA, sustinuta de #rezist, ambasade si etc., critica faptul ca Romania a semnat pentru aderarea la Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Ca aceasta vrea ”presiune” pe instanta suprema. ” ”Trimiteti petitii, faceti lanturi umane, dati comunicate de presa, dati interviuri cu ambasadori, iesiti in piata, pichetati instantele, faceti galagie si haos, totul impotriva justitiei. Aboliti independenta justitiei, macar o zi, cat sa scape sigur inculpata Kovesi, apoi mai vedem”, le spune Toni Neacsu celor care o apara pe Kovesi.

author avatar
Ramona Feraru
1.340 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger