Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Kovesi, in rolul vietii ei: ”Nu sunt un om perfect ”

Kovesi, in rolul vietii ei: ”Nu sunt un om perfect ”

Autor:

Laura Codruta Kovesi are mari probleme cu legea. Audiata de judecatorii de la instanta suprema, fosta sefa a DNA a recunoscut ca nu este ”perfecta”. Aceasta a stat in sala de judecata mai bine de 4 ore. Kovesi s-a aparat, ieri, la Inalta Curte fata de acuzatiile Inspectiei Judiciare potrivit carora ar fi incalcat Regulamentul de ordine interioara al DNA cand a emis un ordin prin care a delegat un judecator, pe Dana Titian, buna sa prietena si sfatuitoare,  sa controleze activitatea procurorilor.

 

kovesi 6 Kovesi, in rolul vietii ei: ”Nu sunt un om perfect ” ”Nu sunt un om perfect, poate am facut si eu greseli, dar niciodata nu am incalcat legea” , a sustinut Kovesi in fata instantei. Pledoaria fostei sefe a DNA a tinut aproape o ora, desi aceasta a stat patru ore in sala de judecata. Kovesi a cerut magistratilor sa respinga contestatia Inspectiei Judiciare. „Va rog sa respingeti ca nefondat recursul IJ si sa mentineti hotararea Sectiei pentru procurori a CSM”, a spus Kovesi. „Motivul pentru emiterea ordinului au fost mai multe elemente pentru cunoasterea cauzelor. Nu am emis ordinul sa sfidez ordinele procurorului general. Acest ordin a plecat de la o sedinta cu procurorii din judetele in care am constatat ca exista practica neunitara. Cine poate ajuta mai mult procurorii pe acest aspect daca nu judecatorul?”, s-a intrebat retoric Kovesi din sala de judecata, de la bara.

”Lacrimi de crocodil”

Plangerile si lamentarile au continuat. „Sunt procuror de 24 de ani si nu am incalcat legea niciodata, nu am fost cercetata disciplinar niciodata in intreaga cariera. Din octombrie 2018, am fost cercetata disciplinar in 4 dosare, am peste 40 de actiuni disciplinare deschise si peste 20 de dosare penale. Este ciudat cum am reusit sa le fac pe toate in ultimul an”, a afirmat Kovesi.

Inspectia vrea ”cu  sanctiune”

Fosta sefa a DNA a explicat ca tot ce a facut la conducerea DNA a fost pentru a creste increderea in procurori si in Justitie. In fata completului de 5 judecatori, reprezentantul Inspectiei Judiciare a sustinut ca Kovesi ar trebui sanctionata.  „La momentul faptelor, Laura Codruta Kovesi era procuror sef DNA. Sectia a sustinut ca desemnarea consilierului judecator Dana Titian sa faca doua controale la procurorii de sedinta de la Iasi si Suceava nu a restrictionat activitatea procurorului sef. Sectia pentru procurori din CSM a validat apararea doamnei Kovesi, potrivit careia functia de consilier are ca atributie specifica exercitarea atributiilor procurorilor sefi. Trebuie sa decideti acum daca un judecator poate controla un procuror in afara salii de judecata”, a declarat reprezentantul IJ. „Va rog sa faceti ca adevarul asta gol-golut sa iasa demn din sala de judecata”, a insistat reprezentantul Inspectia Judiciare. Completul de 5 judecatori urmeaza sa pronunte o decizie in acest caz. La iesirea din sala de judecata, mai multi protestatari au aplaudat-o pe ”Zeita” si i-au oferit flori.  Rolul de VICTIMA i-a iesit si de aceasta data!

     

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!