AcasăNewsKovesi, fata in fata cu propria aroganta

Kovesi, fata in fata cu propria aroganta

Fosta sefa a DNA e convinsa ca e nevinovata. Si daca nu e asa?

Comisia Europeana a facut explozie dupa anuntul privind acuzatiile aduse Codrutei Kovesi. A lovit-o din nou damblaua aia veche cu statul de drept, cu justitia independenta si cu drepturile omului. Cand judecatorul Stan Mustata a fost arestat din instanta sau cand a murit in penitenciar, Comisia nu a avut reactii. Era ocupata, punea castraveti la murat. Elmar Brok, europarlamentarul german acuzat el insusi de coruptie, cere autoritatilor romane „sa abandoneze mentalitatea stalinista si sa reanalizeze situatia din perspectiva statului de drept”. Cand Marianca Rarinca a fost arestata pe nedrept si i-a fost inscenat un simulacru de proces, mentalitatea tovarasului Stalin nu l-a deranjat, era bine.

Fosta sefa a DNA e convinsa ca e nevinovata Si daca nu e asa

Cristian Preda, europarlamentarul ratacit pe culoarele bruxelleze ale antiromanismului, a criticat cat a putut actiunea deschisa de Directia de investigare a infractiunilor din justitie impotriva Codrutei Kovesi. N-a putut foarte mult, logica ii tot punea piedica. Monica Macovei, cea mai feroce aparatoare a fostei sefe DNA, considera ca citarea acesteia  chiar in ziua in care trebuia sa plece la Bruxelles pentru interviu este o manevra prin care se incearca blocarea traseului Codrutei Kovesi spre postul de procuror-sef european. Nu pot sa cred asta, „Luluta” ar putea incerca din nou peste patru sau cinci ani, cat i-ar da instanta daca lucrurile nu ies bine.

Infractiunile nu exista

Nu vad de ce Laura Codruta Kovesi se sperie atat de tare. In fond, acuzatiile formulate fac parte din topul preferintelor ei, fiind faptele favorite pe care si DNA le retinea in sarcina altora. Luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa. Un candidat la sefia Parchetului European sa fi luat mita? Nu stiu ce sa zic si nu eu ma pronunt. Eu pot doar sa ma gandesc ca mita de aia e facuta, sa fie luata, indiferent de la cine. Acum, fie vorba intre noi, si legiuitorul a fost un ticalos fara viziune. Putea sa treaca mita la Codul bunelor maniere si pedepsea doar refuzul, ca nu e frumos sa lasi omul cu mana intinsa. Nici de abuzul in serviciu nu ar trebui sa se teama. Chiar titlul infractiunii ii ofera cele mai serioase circumstante atenuante. Adica, omul are un serviciu la care se duce, treaba lui ce face acolo, dar se duce, nu sta ca altii, pe carca statului, sa primeasca ajutor social. A vazut-o cineva pe Codruta Kovesi stand degeaba? Pai numai sutele si miile de dosare cu achitari sau care au fost returnate de instante arata ca fosta sefa a DNA nu a stat cu ochii pe pereti. Si, ca sa terminam cu mizeria asta de acuzatii, ce-i aia marturie mincinoasa? Am prieteni care la fiecare casatorie au marturisit ca doar pe fata aia o iubesc. Dupa un timp, lucrurile s-au mai schimbat, dar nu i-a luat nimeni la intrebari si nici nu le-a pus piedica in drumul spre Parchetul European. Bine, e drept ca nici nu-i interesa prostia asta.

Frica de audieri

Laura Codruta Kovesi si-a aratat, de fapt,  slabiciunea. Numai simplul fapt ca a iesit in public sa faca lucrurile cunoscute demonstreaza cata frica ii este. Un om puternic tace, nu se victimizeaza. Un om sigur pe el nu apeleaza la trucuri ieftine, urmarind sensibilizarea auditoriului. Eu cred ca spaima a facut-o sa calce in strachini. Sa invoci ca faptele pentru care este acuzata au o vechime de 10 ani nu e cea mai buna strategie. Spun asta pentru ca dosarele pe care DNA, sub conducerea ei, le-a livrat instanteor de judecata aveau cam aceeasi vechime. Ba chiar si 16 ani. Sa reprosezi Directiei de investigare a infractiunilor din justitie ca din 2017 nu s-a mai lucrat nimic in dosarul in care este reclamata de Sebastian Ghita mi se pare o prostie. A uitat ca dosarele aflate in lucru la DNA zaceau in sertare pana le lovea prescriptia? Sau ca erau tinute la dospit pana le venea sorocul de a intra in jocul dictat de partenerul de Binom? Sunt doar doua exemple, dar suficient de serioase pentru a proba frica Laurei Codruta Kovesi de a merge la audierile din 15 februarie.

Ajutor! Ajutor!

Spre deosebire de victimele DNA, Kovesi a putut sa iasa la declaratii si sa se apere cum a vrut. Inculpatilor care au trecut pe acolo li s-a interzis acest drept, pe motiv ca ar divulga date din ancheta. O tampenie! Codruta Kovesi a fost citata legal, in comparatie cu cei care au fost pur si simplu saltati de pe strada, ca Alina Bica, doar pentru imagine artistica si spectacol de putere. Fosta sefa a DNA va iesi elegant din sediul Directiei de investigare a infractiunilor din justitie, fara catuse in vazul lumii, fara reporteri care sa o intrebe daca a luat mita, de ce a luat, de ce s-a folosit de puterea ei sau de ce a mintit. Sau clasica intrebare „ati furat?”, careia, acum, multi sunt sigur ca-i vor simti lipsa. Pe Kovesi nu o va astepta procurorul Adina Florea in capul scarilor, zambind arogant si aratandu-i cine e stapanul, cum au patit-o Udrea si aceeasi Bica. Circul pe care l-a oferit presei, care a dat de-a rostogolul declaratiile ei, nu e cu nimic mai prejos decat cel in care, pentru compromitere definitiva, Olguta Vasilescu, Dan Radu Rusanu, Toni Grebla, Stan Mustata si alti nevinovati au fost varati cu forta. Cu specificatia ca acestia, spre deosebire de ea, nu si-au compromis imaginea strigand dupa ajutor pe la vreun post de radio sau de televiziune.

Fugi, Codruta, fugi!

Opozitia, Klaus Iohannis si vesnicele ONG-uri pe care nimeni nu le cauta la finantare s-au mobilizat imediat in apararea Codrutei Kovesi. Declaratii de sustinere, petitii, proteste in strada. Sunt sigur ca sunt legale, fiecare e liber sa spuna ce vrea. Nu sunt insa sigur ca acestea o vor ajuta pe Kovesi sa scape, in cazul in care va fi gasita vinovata. Nu cred ca va ignora citatia de la Directia de investigare a infractiunilor din justitie, plecand la Bruxelles. Abia atunci presa se va dezlantui serios, punand-o in fata propriei arogante si va matura cu ea pe jos.

author avatar
Valentin Boeru
3.732 afisari

23 COMENTARII

  1. Nu,nu,este foarte gresit sa fuga la stapanii ei bruxellezi,care vor sa o recompenseze pentru serviciile politice si economice,mai ales,pe care le-a executat cu multa ardoare.Cel mai bine ar trebui sa fuga-la Belgrad,unde o asteapta prietenul ei cel mai bun,-in Madagascar,unde o asteapta alt prieten si mai bun,-in Costa-Rica(Venturiano),unde o asteapta doua prietene si mai (ne)bune.Deci,da,are trei variante plus inca una-sa sune un alt prieten,de ex.pe George S.,nu puteam sa dau tot numele pentru ca este un om prea onorabil,care ofera onorarii grase in schimbul unor servicii complexe.Va imaginati cat de suparati sunt acum stapanii Coloniei pentru ca sluga lor prea cuviincioasa este in galeata pe care ea a infiintat-o,mai putin probele falsificate,pentru ca frica ce se citeste pe figura lui L. Lascu denota realitatea probelor din dosare,parca cineva a palmuit-o in public fara temei legal.

  2. De aducerea lui Nicolaie Popa in tara s-a ocupat IGP si Ministerul Justitiei care au dat si un COMUNICAT OFICIAL ca ei au platit costurile aducerii in tara a fugarului . Un infractor fugar cu implicatii in nenumarate afaceri dubioase cu statul roman e firesc sa calomnieze anchetatorii pentru a-si scapa pielea . De ce a fugit in decembrie 2016 si a ales Serbia paravan ? Ce infractor recunoaste ca e vinovat si nu are un ghimpe pentru cei ce i-au documentat activitatea profesionala ? Cine spargea sampanii de sute de mii de dolari in Dubai impreuna cu Ponta in vacante ? De unde credeti ca proveneau banii astia , din munca cinstita ? Ghita este fecioara neprihanita si Kovesi infractoarea natiunii romane ca a instrumentat si coordonat dosarele coruptilor la nivel inalt ? In practica judiciara nu sunt infractori care sa multumeasca procurorului ca i-a instrumentat dosarul si l-a trimis in judecata in baza unor probe solide , sunt disperati ca au fost prinsi si vor sa se razbune . Intr-o societate cu adevarat democratica , precedentele sunt extrem de periculoase si se intorc ca un bumerang impotriva celor ce nu realizeaza absurdul unei actiuni concertate in impiedicarea obtinerii , PE MERIT , a postului de procuror-sef EPPO , taman , ( ce coincidenta nostima ) in ziua cand Kovesi trebuie sa se prezinte la Bruxelles . Autorul articolului este consecvent si s-a asezat de partea baricadei ce-l reprezinta , altii au alte opinii si se mobilizeaza in strada , dau declaratii de sustinere , semneaza petitii pro Kovesi , la urma-urmei ” FIECARE E LIBER SA SPUNA CE VREA”( vorba sarbatoritului Valentin de astazi ). Implicatiile acestui scenariu cusut cu ata alba , marca LUJU si Antena 3 , o sa zguduie scena politica si se vor repercuta nemilos asupra initiatorilor , inca o bila neagra de talia interventiei brutale la protestele din 10 august 2018 . Cineva , in final , trebuie sa-si asume daca a fost aroganta , maturat cu el pe jos si obligat sa suporte consecintele !

  3. Sa se duca unde i-a trimis pe altii cu dosare masluite. Nu exista rusine la această ființă. Poate maine iese si ea cu cătușe cum organiza ea spectacolele de joasă speță. Sa se duca unde a dus mitul iapă. Imi este scârba!

    • Pararea ta , altii ( majoritatea covarsitoare ) , nu sunt de acord cu pararea ta . Chestiune de principii , de perceptie si cum se pozitioneaza fiecare la evenimentele ce apar in societatea romaneasca . Partizanatul pe vorbe e la indemana oricui , probele sunt esentiale .

        • Marinele , vrei sa spui ca , in tara asta ,hotii sunt mai numerosi ca oamenii cinstiti ? In 3 zile , pe Declic .ro , au fost stranse o suta de mii de semnaturi de sustinere a lui Kovesi . Despre ce vorbim ?

      • Cine v-a mpus sa raspundeti ? Nu aveam nevoie de raspunsul dvs. Fiecare are parerea lui asa ca va rog sa va abtineti.

  4. Cititi articolul lui Ovidiu Albu in Aktual 24 de azi , 14 .02.2019- Cine este denuntatorul lui Kovesi : ” Ghita e la Belgrad cu O.K -ul Moscovei ,care il stoarce de informatii secrete si destabilizeaza Romania”.

  5. Nimeni de la Bruxelles nu a avut reactie cant tele-justitia lucra la greu dar acum, jale mare ca ,,zeita dreptati” este in pericol. Tuturor lingailor le-as dori macar o zi sa aiba parte de ,,dreptatea” impartita de D.N.A.

  6. Justitiarule , omul de rand isi cauta ” dreptatea ” la DNA , sau grangurii de la cel mai inalt nivel din politica romaneasca ? De ce le plangi de mila ”ingerasilor” care si-au rotunjit conturile prin afaceri oneroase cu statul roman , esti unul dintre ei ? Asa ” justitiar ”… mai bine lipsa !

  7. Gelu Diaconu , fostul sef al Fiscului : „ Ca cetatean a carui viata si cariera au fost distruse de DNA condusa de Kovesi , VA SPUN CU MANA PE INIMA CA CE FACE PSD ACUM CU LAURA CODRUTA KOVESI ESTE O MIZERIE , UN ABUZ DE PUTERE .”-G4 Media , 15 Februarie 2019 , articol scris de Mihai Roman .

  8. O SLUGA mai mare LKC nu exista,cei care au sau vor sa o aleaga comisar european,stiu cat este de manevrsbila si poate fi folosita la orice josnicie de catre CE ptr a indepata din Europa pe cei ce cartesc importiva lor,de asemeni oameni ca Laura noastra au ei nevoie,cum a avut si Base de ea, care a instaurat un regim odios,asemenea indivizi trebui indepartati definitiv din viata publica

  9. O SLUGA mai mare LKC nu exista,cei care au sau vor sa o aleaga comisar european,stiu cat este de manevrabila si poate fi folosita la orice josnicie de catre CE ptr a indepata din Europa pe cei ce cartesc importiva lor,de asemeni oameni ca Laura noastra au ei nevoie,cum a avut si Base de ea, care a instaurat un regim odios,asemenea indivizi trebui indepartati definitiv din viata publica

  10. E bine d-nul Goe?Ai grija sa nu-ti ia vantul palaria, ca ramai vara bilet si te dau astia jos la prima….,toate cele bune dragul meu domn!Oricum pana la urma va scapa biata Romanie si de voi cum am scapat si de Ceasca

  11. Romane get-beget,daca esti asa amabil unde te-a fatat mata??
    Eu cred ca in o groapa de gunoi sau o ghena,ca tare bati campii golane!!

  12. Kostia , nu-ti convine si vrei sa se stearga iar comentariile in urma jignirilor si atacului la persoana ? Asta e , lipsa culturii zamisleste monstrii . Tot tu esti si Chilaf din Port ? Care Port , national ? Transnistria face parte din categoria celor 43 fara iesire la mare , iar fabulezi ?

  13. Vine Todirasi cu ordonanta sa vedeti ca statul roman are tremis. Iar vine Luluta cu buza sparta.. Mai bine strangea ban pe ban era mare acum cu Nuta si cu Bica colosa in Costa Rica. Luluta facem un selfi?

  14. Corect Mizantrop-ule! Ce ma mira pe mine de ce DIICOT nu da sursele de finantare ale #rezist!! Adica nu lucreaza ,nu face nimic din fisa postului! Ia salariile degeaba! Si PSD -ul tace si inghite! Toata zoaia si propaganda #rezist! Nu are oameni pregatiti sa combata propaganda #rezist antiromaneasca!

  15. Ce rusine… ! De ce liderii PSD nu se afla deloc pe lista marilor invitati la Congresul de la Madrid al Socialistilor Europeni nici macar la ” si altii ” ? Liviu Dragnea si Viorica Dancila sunt ignorati ca personaje politice , guvernul socialist al Romaniei nu are marcata prezenta si lipseste de pe lista respectiva .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger