AcasăNews"Kovesi este calaul Romaniei"

„Kovesi este calaul Romaniei”

Caracterizarea fostei sefa a DNA, acum aspiranta la functia de procuror european, ii apartine unui fost deputat PSD, trecut prin malaxorul DNA. Oana Mizil, partenera de viata a lui Marian Vanghelie, spune ca nu crede in lacrimile lui Kovesi vanturate pe la televiziuni si povesteste  cu lux de amanunte calvarul prin care a trecut.

„Ce am simtit cand am vazut cum plange calaul. Un episod din viata mea”, isi intituleaza Oana Mizil postarea-foileton de pe facebok.  „Nu scriu aceste randuri bucuroasa. Nu cred ca vreun om cu frica de Dumnezeu se poate bucura de raul altuia, cu atat mai putin cand acest rau implica DNA. Nu stiam exact care sunt sentimentele mele fata de momentul de acum cativa ani, atunci cand doamna Kovesi in cardasie cu o mana de oameni din politica si servicii secrete mi-au dat viata peste cap, pana cand nu am auzit-o pe doamna de fier a Romaniei plangand. Sa-ti auzi calaul cum plange!, asta este un moment care te face sa te gandesti bine de tot la evenimentele din viata ta. Eu nu cred ca lacrimile doamnei Kovesi au fost false. Cred insa ca ele au fost nepotrivite, pentru ca alte milioane de lacrimi au cazut in fata dansei si a acolitilor ei, iar efectul a fost invers: pe masura ce lacrimile curgeau, crestea si indarjirea calailor, de parca si-ar fi propus dinadins sa faca oamenii sa planga. Sau poate, cine stie?!… „, isi incepe Mizil povestea.

Luata pe sus desi era gravida

„Ceasul arata 6.30 si afara era inca intuneric. Dormeam. Aud forfota in casa. Mama mea, care locuia cu noi, bate la usa dormitorului. Vorbeste repede si agitata despre faptul ca strada este plina de masini de politie si dube. Deodata, aud un zgomot ca de drujba, care ma agita. Erau telefoanele lui Marian care incepusera sa sune pe noptiera, vibrand agitat. Angajatii Primariei sunasera sa ii spuna ca si la Primarie era desant al Politiei. Se aude soneria casei, impreuna cu niste batai puternice in usa. Toata casa este in picioare, Marian intelege imediat ce se petrece. Se imbraca repede cu ce prinde la indemana si coboara sa deschida usa. Imi spune sa ma linistesc, ca este mai bine sa deschida el, decat sa sparga ei usa. Cu ce inima merge un om sa deschida celor care vor sa-l ia de acasa si sa-l arunce in cea mai intunecata celula, asta doar cei care au avut de-a face cu echidistanta politica a luptei anti-coruptie pot sti.  (…) Eram gravida cand doamna Kovesi si-a trimis oamenii dupa mine. Marian isi revine primul cu firea si cheama un avocat si pentru mine”, de destainuie sotia lui Marian Vanghelie.

Circul care te duce la DNA

„Cobor pentru a-mi vedea procurorul cum ma intampina nervos si ma intreaba daca este adevarat ceea ce ii spusese Marian in legatura cu mine, adica faptul ca sunt insarcinata. Pune mana pe telefon sa sune pe cineva si, ca sa nu fie auzit, se retrage intr-un colt. Insa, ghinion. S-a auzit tot. Cu un ton care trada mai mult armata decat civilia, personajul incepe convorbirea astfel: Da, confirm starea doamnei Mizil…. Si cum procedez? Bine! Am inteles! Sa traiti! Stau in usa si astept sa se termine convorbirea care in mod clar imi va decide soarta. Imi comunica, iar, faptul ca trebuie sa il insotesc. (…) Stiti cum am plecat de-acasa, doamna Kovesi? Cu o masina de politie in fata masinii mele si una in spate. Si cu duba dupa noi. Cu alarmele pornite, toate. Ma uit pe geam si o vad pe mama, care era speriata de moarte. Pentru ce doamna Kovesi, acest circ? Aceasta denigrare? Pentru ce aceasta suferinta? Avocatul meu face apel la faptul ca sunt insarcinata, prin niste presiuni care nu erau necesare intr-o tara civilizata si, intr-un final, reusteste sa ne faca primiti la procurorul de caz. Un tanar arogant, agresiv in discutie. Cu greu imi spune sa iau loc. Cer un pahar cu apa. In trei cuvinte imi aduce la cunostinta de ce ma aflu acolo: dosar, etc., Imi cere datele personale si imi adreseaza o intrebare: Am sa declar ceva despre domnul Daniel Marian Vanghelie si despre faptele din dosar? Ii raspund, cu buna-credinta, ca nu stiu dosarul si ca nu am nimic de declarat. (…)”.

Teroare pe „repeat”

„Nascusem de 4 luni. Marian este arestat la domiciliu. Intr-o zi, tot dimineata foarte devreme, cineva suna insistent la poarta. Il aud pe Marian, care a mers sa vada cine era, ca a venit iar procurorul DNA, insotit de mai multa lume. Eram convinsa ca se va intampla din nou. Ma trec fiori si o transpiratie rece. Cobor in fuga si intreb ce se intampla. Mi se spune ca il vor lua pe Marian, dar ca il aduc inapoi. Fiind vorba despre DNA, nu cred o iota. Marian se imbraca cat apuca si imi face semn sa sun avocatii. Pe la pranz, dupa ore de chin, ma suna unul dintre avocati si imi spune ca nu il vor retine. Ore de stres ingrozitor, cu gandul ca o iau de la capat iau sfarsit. Nu mai pot sa alaptez. Marian a fost luat pentru a fi presat ca sa “toarne”. Nu au scos nimic de la el, asa cum nu au scos in timpul intregii perioade de detentie. Seara tarziu sunt dusa la spital cu salvarea. In urma socului, am facut urticarie cornica. Doua saptamani am stat cu banule si cortizon. Cu ajutorul lui Dumnezeu m-am refacut. Dar nu am mai putut sa-mi alaptez fetita. Cine poate indrepta asta? Cine plateste pentru asta? Cine ne da, Mariei si mie, aceste luni importante pentru o mama si copilul sau? Si, mai ales, de ce a fost nevoie de toate astea? „. Acestea sunt doar o parte din marturisirile Oanei Mizil, o particica din Infernul trait. Un Infern dictat, controlat si inventat pentru sfanta lupta anticoruptie.

author avatar
Andrei Coman
544 afisari

2 COMENTARII

  1. De ce nu o vor romanii pe doamna Kovesi procuror european, eu nu sunt PSD, dar nu o vreau pentru ca in Romania a simulat fraude cu fonduri europene ca sa ajunga acolo. Sa plecam de la un exemplu, acela a anchetarii lui V.Ponta in care era implicat si Consiliul Judetean Prahova in calitate de beneficiar. Eu, care platesc pe fondurile europene de 14 ani, am analizat acel proiect si mi-am dat seama ca este gresita ancheta, ati vazut ca V.Ponta a fost achitat. Deci acel proiect nu ajunsese in plati, deci nu era un prejudiciu real , pentru ca nu se platise nimic din fodurile europene. Asa cum zice d-na Kovesi , proiectele se pot ancheta si pentru iregularitati. Bine Iregularitatile pot fi de natura conformitatii, eligibilitatii, achizitii. De analiza conformitatii se ocupa Agentiile de plati, si daca un proiect este neconform adica Crerea de Finatare nu este insotita de toate documentele, proiectul este declarat neconform si se respinge, nu trebuie sa se implice DNA. Daca intr-un proiect o cheltuiala eligibila nu este insotita de documente legale, cheltuiala aceea devine neeligibila . Acizitiile sunt controlate pe SEAP de ANRMAP, documentele depuse de participantii la licitatii sunt verificate compartimentele de achizitii din Agentiile de plati au dclaratii de conflict de interese, expertii verifica la Registrul comertului pe Ofertant, daca oferta nu este insotita de documente in conformitate cu legea achizitiilor in vogoare sunt respinse, nu este nevoie de DNA. In plati, beneficiarul isi plateste investitia cu banii lui, fie credit fie avans , isi plateste atat cat a realizat din lucrari , bunuri sau servicii, cu documentele de plata OP, extras de cont si facturi, precum si alte documente care tin de legalitatea platii, intomeste un dosar de plata, si il aduce la Agentia de plati . Aici dupa o analiza pe dosar, se mai solicita informatii suplimentare daca lipsesc documente, daca nu se face plata fondului nerambursabil. Deci nu prea are ce sa fure beneficiarul , pentru ca plata este initiata char din banii lui, de aceea la depunerea unui proiect se cere beneficiarului sa dovedesca daca are posibilitatea sa cofinanteze proiectul. Doamna Kovesi a spus ca se fraudeaza fondurile europene ca acetea sunt deturnate , pai nu se poate, ca dupa cum vedeti , beneficiarul de fonduri europene mai intai isi plateste el si pe urma vine la decontat.

  2. Les candidats français et allemand n’ont pas hésité à prendre la défense de leur rivale roumaine. „La force du ministère public européen sera de respecter l’indépendance et de la rendre contagieuse vers d’autres pays”, a ajouté Jean-François Bohnert, répondant à une question sur les pressions exercées par la Roumanie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger