AcasăNewsKovesi, despre o eventuala dezincriminare a abuzului in serviciu: Prejudicii enorme nu...

Kovesi, despre o eventuala dezincriminare a abuzului in serviciu: Prejudicii enorme nu vor putea fi recuperate

Vorbind din nou despre ipoteza dezincriminarii abuzului in serviciu, de aceasta data cu doar cateva zile inainte ca din directia CCR-ului sa se dea o decizie in aceasta chestiune, sefa DNA a adus in discutie faptul ca statul risca sa nu mai recupereze prejudiciul stabilit ca ar fi fost savarsit prin asemenea nereguli.

Mita data in domeniul Sanatatii este „un pic mai mare” decat in alte domenii, iar uneori ajunge si pana la 20% din valoarea unui contract, a punctat Kovesi, seara trecuta, la Digi 24. „Vorbim de acele contracte prin care, daca vreti, se mascheaza mita si acestea sunt cel mai des intalnite in sectorul Sanatatii. De aceea este foarte important ceea ce se va intampla marti, la CCR”, a anuntat procurorul-sef.

In cifre, 42% din actuala activitate a DNA-ului include investigarea unor astfel de infractiuni, a adaugat Kovesi, in timp ce in cazul dosarelor instrumentate anul trecut prejudiciul adus statului prin abuz in serviciu s-a ridicat 620 de milioane de euro, din cate a mai precizat sefa DNA. „Sunt bani care, de fapt, trebuie restituiti statului roman, dar daca aceasta infractiune va fi dezincriminata, statul isi ia adio de la cei 620 de milioane euro, pentru ca nu ii va putea recupera”, a mentionat Laura Codruta Kovesi, procurorul-sef al DNA adaugand ca, in cazul in care s-ar dezincrimina aceasta infractiune, „prejudicii cauzate statului (…), enorme, nu vor putea fi recuperate”.

131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger