AcasăNewsKovesi. De ce presedinte?

Kovesi. De ce presedinte?

Spalata si fardata, Codruta Kovesi nu a trecut de audierea cu papanasi

Este scenariul care circula de cateva zile pe piata. Laura Codruta Kovesi va candida la alegerile prezidentiale din noiembrie. Unii, mai curajosi, spun ca nu va mai exista si turul al doilea, caci va castiga din primul tur impotriva lui Iohannis. Nu poti sa le stavilesti imaginatia, dar modul asta de a simplifica lucrurile pana la vecinatatea cu neghiobia te face sa te intrebi: Dragnea nu participa? Sau Tariceanu? Nici macar Fuego sau Bendeac? De Ciolos nu sunt sigur ca putem discuta. El n-a fost niciodata ales, a preferat sa astepte  numirile si uite ca planul asta s-a dovedit de efect. Pana la un punct.

Spalata si fardata Codruta Kovesi nu a trecut de audierea cu papanasi

Pana la urma, Codruta Kovesi poate participa la orice fel de alegeri vrea. Nu-i ingradeste nimeni intentiile. Poate numai Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, daca se grabeste un pic si nu devine sovaielnica pe parcurs.  Sincer sa fiu, nu cred ca m-ar bucura sa o vad pe Kovesi la puscarie. Un procuror trimis dupa gratii nu poate fi subiect de presa decat cateva zile, pe cand un procuror precum Kovesi ajuns presedinte iti ofera prilejul de a-l toca pe toata durata mandatului. Daca mai apuca sa-l termine.

Nu se vede padurea din cauza copacilor

In momentul de fata, tot mai multi jurnalisti se lanseaza in teoria potrivit careia circul cu alegerea ei ca procuror-sef la Parchetul European este, de fapt, o perdea de fum. Circ privind interpretarea voturilor acordate, circ cu negocierile si aranjamentele din culise, acelasi circ referitor si la schimbarea regulilor in timpul jocului, circ si mai mare cu faptul ca doar Kovesi a fost pazita in Parlamentul European de nimeni nu s-a putut apropia de ea. Asa o fi fost, dar nu stiu pe cati a convins.

Din colectia Momente deplorabile interviuri regretabile sursa Europa FM

Ar fi fost cu mult mai graitor daca, la sosirea ei in Belgia, o singura televiziune, macar una, ar fi luat-o discret in primire si i-ar fi supravegheat toate miscarile. Macar am fi aflat daca se justifica graba plecarii si daca mai insinua ca Sectia de investigare a infractiunilor din justitie a sabotat-o citand-o chiar in ziua aceea. Asa se intampla cand nu vrei sa vezi padurea din cauza copacilor.

S-au incurcat in socoteli

Ipoteza candidaturii Codrutei Kovesi la presedintia Romaniei a prins si la analisti de la care, altminteri, mai aveai pretentii. Au inceput sa-si modeleze discursul si sa incline balanta in favoarea scenariului. E prematur sa te bazezi pe vreun sondaj care sa te ghideze. Inca nu s-a facut si, se stie, de regula acesta tinde sa-l scoata castigator pe cel pe care il vizeaza. Nimeni, insa, nu e dispus sa ia in calcul un lucru elementar. Forta electorala a PSD, alaturi de ALDE, nu e deloc de neglijat. Dupa cate au patimit de pe urma lui Iohannis, pesedistii, daca ar avea cum si n-ar fi ilegal, ar fi in stare sa voteze si cu doua maini impotriva acestuia. Asta nu inseamna ca vor vota orice alt candidat care i se opune, ci doar pe Dragnea, daca va fi acesta, sau pe cel pe care coalitia il va impune. Pe de alta parte, Rares Bogdan, „mustiucul in care Iohannis sufla cu fundul” – ca sa-l parafrazez in hohote pe Ion Cristoiu – sustine ca PNL, PMP, USR si PULS vor face front comun pentru Iohannis. Foarte bine, sa faca, dar daca toti opteaza pentru sasul mecanic, pentru Codruta Kovesi cine mai voteaza? O lasati cu ochii in soare, in fata urnei? Iar v-ati incurcat in socoteli, strategilor!

Domnule Director Dumnezeu…

Unde duce talmes-balmesul asta, in care Kovesi azi este procuror-sef la Parchetul European, iar maine este presedintele Romaniei? Nicaieri. Mie mi se pare ca este o alta incercare de prostire in masa. Presedintia ar putea fi o varianta de fuga in cazul in care fosta sefa a DNA ia plasa cu numirea ei pe functia europeana. Dar si varianta asta ar fi valabila numai in conditiile in care ar avea sustinere masiva din partea electoratului. In clipa de fata e doar strada si cativa ametiti din Parlament, despre care cred ca nici ei nu stiu prea bine ce cauta acolo. Tentativele de spalare, mai bine zis de modelare a imaginii Codrutei Kovesi, incercand sa i se stearga asprimea de caracter, nu pot avea legatura cu intentia unora de a o scoate presedinte. Un presedinte care in interviul luat de Andreea Esca vorbeste despre papanasi este un nimic. Acelasi presedinte care vorbeste despre cel cu care i-ar placea sa ramana blocat in lift este un zero. Continui? Cat fac nimic plus zero? Surprinzatoare ramane insa pretentia Escai, doamna bine,  ca ar face jurnalism. Interviul a fost doar o scarboasa pupatura in fund. Kovesi n-a iesit nici mai desteapta, nici mai umana si nici mai pregatita pentru presedintie sau pentru functia de procuror-sef al Parchetului European. A iesit doar mai pupata in fund cu talent. Acelasi talent cu care Esca, inainte de casatorie, declara ca pentru a se cununa a trebuit sa treaca la catolicism, facand cerere la Catedrala Sfantul Iosif. Domnule Director Dumnezeu, subsemnata Andreea, crestina obisnuita sa-mi fac cruce de la dreapta la stanga, va rog sa aprobati transferul meu la sectiunea cruce de la stanga la dreapta pe motive de sot. Asa, Andreea, sau era altfel? Juramantul de iubire l-ai citit de pe prompter? Sa nu ma intrebi, Andreea, de ce Kovesi nu va ajunge presedinte. Intreaba-l pe Dumnezeu, sigur stie.

author avatar
Valentin Boeru
2.766 afisari

22 COMENTARII

  1. Obligatiile provoaca depresii si s-a sarit linia rosie . Nu conteaza calitatea sau nulitatea efectului unui nou simulacru de articol , nu conteaza atentionarile opiniei publice , totul se reduce la indeplinirea normei stahanoviste . Obsesia Kovesi a facut uitata ( de moment ) obsesia Johannis , tulburariile obsesiv-compulsive coroborate cu stres accentuat cauzeaza un disconfort marcant , controland pacientul . Ca sa spui despre un om ca vorbeste neintrebat despre papanasi sau blocari in lift , cand el raspunde unor intrebari stricte din timpul unui interviu frizeaza ridicolul si bunul simt , posibil ca efectele bolii sa genereze excese de mitomanie pronuntata . Protestantii respecta Crucea , dar nu isi fac semnul crucii , neoprotestantii nu o venereaza si nu-si fac niciodata cruce etc, intoleranta religioasa este noul rasism , grupurile nationaliste si radicale recidiveaza in conditiile in care autoritatile guvernamentale inchid ochii, conform art.29 din Constitutia Romaniei si Legii 489/2006 poti fi dat in judecata de Andreea Esca pentru gogomaniile insirate . Articolul de fata este doar o scarboasa pupatura in fund , cititorii stiu prea bine cui ii este inchinata cu patos .Toate astea , odata si odata , se vor plati cu varf si indesat , intreaba-l pe Dumnezeu , sigur stie !

    • SUA-Autoritatile americane au aprobat utilizarea unui spray nazal cu o substanta apropiata de ketamina ( esketamina ) PENTRU TRATAREA DEPRESIEI . Noul spray se numeste SPRAVATO si poate fi utilizat doar impreuna cu un antidepresiv oral pentru cei diagnosticati cu DEPRESIE REZISTENTA LA TRATAMENT , a indicat ieri ,05-93-2019, Administratia pentru Medicamente si Alimente din SUA (Food and Drug Administration, FDA )

  2. Lansata, sustinuta si in slijba lui Darren White? Isi va bea cafeaua cu el la Cotroceni…?

  3. vreau sa ne alegem ce Presedinte vrem noi, nu cum vor alte state. Pe Kovesi s-o ia ce care o sustin, sa fie Presedinta lor., eu nu ma duc la vot daca vin cu asemenea persoane.

    • Autorul articolului sufera de spionita si e pasionat de tehnica filajului total , si-a gresit cariera :” Ar fi fost cu mult mai graitor daca , la sosirea in Belgia , o singura televiziune , macar una , AR FI LUAT-O DISCRET IN PRIMIRE SI I-AR FI SUPRAVEGHEAT TOATE MISCARILE .” Vedeti cum se dezgoleste hidosenia si caracterul josnic ce mana in lupta mercenari ce se ascund sub fusta jurnalismului ?

      • Nu puneti baza pe ce a scris fi-miu. Are ticuri, rictusuri, se stramba la oameni pe strada, se crede istet, da’ nu e agresiv.

        • Fa , acritura , abia te internasem la ospiciu , iar ai pacalit infirmierii si ai zbughit-o ?

          • Slab, slab. Ti-ai luat-o, tarane, nu te duce mintea. De cate ori deschizi gura pe aici ti-o trag, rapandula!

          • Mi-o tragi cu fruntea la buric , hoasca batrana ,sa vezi ce te cotonogesc cand te prind , iar interpretezi la flautul zbarlit cu gusa menuete de Debussy de-ti pica siliconul din botox , rapandula zburdalnica …hihihi…In care sant sa-ti caut hoitu ?

  4. Apetisantul ”Berlogea” i-a ciordit costumatia lui ”Dorina” ca sa-i sufle musterii lui”katy ”din sectorul garii Tiraspol . Asa ceva ?

  5. Cine o sustine pe apucata de kovesi:gangavitul blond,drogata,batausul cu box si Dide ametitul,cam atat.Cred ca cu astia patru sigur va ajunge presedinta Romaniei….piei d….

  6. asta DA, asta ne mai trebuie in rest aveam detoate ! pai daca va ajunge pres. sa iplementam si ideile d-nului ciolos sa incepem o noua viata sa nu se mai accepte traiul in cuplu ci in grupuri sa desfiintam familia si sa acceptam grupajul = cateleala si reorganizarea la conducere prin care tonti sa facem ce vrem azi sef, maine sluga si tot asa ! asta DA !

    • ”Ilustre” Anonymous , rade ciob de oala sparta ? Recitesti ce-ai scris ? Si cu romana cum faci , esti putin cam repetent ? Mergi sa te mediteze cobe , e cu-o clasa peste tine . Executarea !

  7. Anonymous Kostia , subiectul articolului este Kovesi , de ce intri cu botul in maracini si behai dupa grupaje-cateleala ? Am scris corect sau transcriu cu litere chirilice sa intelegi in limba materna ?

  8. Scenarii ale teroristilor internationali si ai securistilor comunisto/nazisti din mass media romaneasca. Acesta nu-i jurnalism, aceste minti criminale distrug logica si inteligenta romaneasca.
    Teroristii internationali arabi o vor ”prițidinta” pe teroriasta internationala Kovesi Lascu Codruta, cea care a musamalizat dosarul ARMAMENTUL,dosar nr.628/D/P/2005 si i-a exclus din magistartura pe procurorii romani, Adina Ciurea si ciprian Nasctasiu cei care au muncit alaturi de procurorii newyorkezi la prinderea teroristului mortii Viktor BOUT.
    Si pentru ca terorismul international arab este frate cu criminalitatea mondiala stalinist/nazista, Kovesi este numai buna sa fie ,in absurd ”prițidinta” unei tari dramatic lovita de terosmul international nazisto/comunist.

  9. Boeriu s-ar bucura ca sa nu fie inculpata kovesi prea curind si sa ajunga presedinta ca sa o toace el in ziar..! Vai mama ta! l@ba de ziarist! De ce sa nu fie inculpata vere? Legea e aceeasi pentru toti! Adica huidumei asteaia sa nu i se aplice legea la ce grozavii a fcut?? Ce natie esti bah boieriule??

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger