AcasăNewsKovesi: CSM nu a existat in dosarul ICA. Antena 3 nu a...

Kovesi: CSM nu a existat in dosarul ICA. Antena 3 nu a fost confiscat de DNA!

Confiscarea unor bunuri nu are legatura cu libertatea presei, iar postul Antena 3 nu este confiscat, a declarat, luni, procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, la Adevarul Live.

Kovesi a subliniat ca postul de televiziune Antena 3 nu are nicio calitate in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, ci Grivco, firma lui Dan Voiculescu.

„As incepe prin a nega categoric ca Antena 3 a fost confiscata de Kovesi si DNA sau de alta institutie care lupta impotriva coruptiei. Aici vorbim de o hotarare judecatoreasca definitiva, care are putere de lege. Ea trebuie respectata, este definitiva si nu mai poate fi contestata, are putere executorie. Executarea nu o vor face procurorii, ci institutiile care au atributii in acest sens, in special Ministerul Finantelor Publice”, a precizat Kovesi.

„DNA are obligatia de a urmari daca au fost executate in termenele procedurale aceste confiscari. Daca nu se vor face in termenii respectivi, avem voie sa deschidem dosare penale”, a adaugat aceasta.

„Antena 3 nu are calitate in dosar, ei sunt chiriasi intr-o cladire a unei societati comerciale, Grivco, fata de care instanta de judecata a dispus confiscarea unui imobil. Antena 3 nu a fost trimisa in judecata in acest dosar si niciun alt jurnalist al postului”, a mai precizat procurorul sef al DNA, la Adevarul Live.

De asemenea, Laura Codruta Kovesi a criticat, luni, lipsa de reactie a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la atacurile facute la adresa procurorilor si a judecatorilor din dosarul ICA.

Instanta a decis, vineri, confiscarea proprietatilor puse sub sechestru si aflate pe numele lui Dan Voiculescu si a celorlalti inculpati. Astfel, vor fi confiscate terenurile si constructiile din strada Garlei in care se afla sediul Grivco, precum si imobilul din Soseaua Bucuresti-Ploiesti nr. 25-27, in care se afla redactia Antena 3.

author avatar
Alina Costache
185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger