AcasăNewsKovesi, castigatoare la votul din Comisia LIBE: acest vot este pentru intreg...

Kovesi, castigatoare la votul din Comisia LIBE: acest vot este pentru intreg sistemul de justitie roman

Codruta Kovesi n-a stiut, n-a vazut, n-a auzit

Laura Codruta Kovesi s-a intors deja in tara, dupa cele doua zile importante derulate la Bruxelles, in parcursul dezideratului sau de a ajunge sa conduca Parchetul European.

La aeroport, Kovesi le-a multumit celor care au sustinut-o si s-a declarat „foarte onorata pentru acest vot, sunt foarte bucuroasa”. Mai mult, fosta sefa a DNA-ului a tinut sa mai spune ca „acest vot nu este doar pentru mine, acest vot este pentru intreg sistemul de justitie roman (…) este un vot pentru toti procurorii si judecatorii din Europa care lucreaza sub presiune”. Nu in ultimul rand, Laura Kovesi a mentionat ca asteapta hotararea „decidentilor europeni”, amintind ca „va fi o decizie politica, in urma unor negocieri intre Consiliu si PE”.

Fosta sefa a DNA, care aspira la postul de procuror sef european, a aflat in cursul acestei zile ca, la fel cum se intamplase in Comisia pentru control bugetar, CONT, a obtinut cele mai multe voturi si in Comisia LIBE din Parlamentul European, devansandu-i pe ceilalti doi candidati. Kovesi a primit 26 de voturi, devenind propunerea Comisiei LIBE din PE pentru sefia Parchetului European.

186 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger