AcasăNewsKovesi a venit la CSM. Sustine interviul pentru reinvestirea in functia de...

Kovesi a venit la CSM. Sustine interviul pentru reinvestirea in functia de procuror-sef al DNA

Actuala sefa a Directiei Nationale Anticoruptie, pe care Raluca Pruna, in calitate de ministru al Justitiei, a propus-o, saptamanile trecute, pentru un nou mandat de trei ani in fruntea institutiei, a venit azi sa sustina interviul in fata Sectiei de procurori a CSM-ului.

UPDATE: Sefa DNA a fost prezenta in fata procurorilor CSM aproximativ o ora. La plecarea de la Consiliul SUperior al Magistraturii, Kovesi a admis ca nu i-a fost simplu sa sintetizeze ceea ce a facut in trei ani de mandat ca procuror-sef al DNA. „destul de dificil sa prezinti o actvitate de trei ani in cateva minute. (…) Mi-am prezentat planul. (…) Asteptam mai departe sa vedem”, a marturisit procurorul-sef al DNA.

UPDATE 3: La sedinta de luni a CSM-ului a participat si ministrul Justitiei. Care, la plecarea de la sediul Consiliului, a precizat ca e incantata de rezultatul votului in cazul Kovesi. „Era de asteptat rezultatul votului. Si, cu titlu personal, sunt foarte fericita ca Sectia de procurori a avizat in unanimitate aceasta propunere de reinvestire. (…) Cred ca avem toate premisele sa credem ca DNA va continua munca foarte buna pe care a inceput-o de cativa ani”, a punctat Raluca Pruna.

UPDATE 2: Numirea Laurei Kovesi pentru un nou mandat in fruntea DNA a fost votata in unanimitate de catre procurorii CSM.

UPDATE: Audierea Laurei Kovesi s-a incheiat in jurul orei 11.15, urmand ca reprezentantii Sectiei de procurori sa supuna la vot propunerea, in vederea acordarii unui aviz consultativ.

Kovesi a prezentat, pe langa bilantul activitatii sale ca procuror-sef al DNA, dupa primii trei ani de mandat, si obiectivele pe care si le propune pentru urmatorul interval, in cazul in care va fi reinvestita in prima functie in cadrul institutiei care lupta cu coruptia.

––––

Sedinta a inceput la ora 10, iar audierea Laurei Kovesi este in plina desfasurare la acest moment.

In conditiile in care joia trecuta, cand ar fi trebuit sa aiba loc acest interviu de dinaintea reinvestirii sale in functie a procurorului-sef al DNA, ministrul Justitiei a cerut CSM-ului o amanare, avand in vedere ca, desi si-a dorit sa fie prezenta la audiere, a trebuit sa plece din tara, pentru a fi prezenta la Consiliul Extraordinar JAI, convocat dupa atentatele de la Bruxelles, Laura Kovesi este asteptata in aceasta dimineata la Consiliul Superior al Magistraturii.

Va precizam si ca avizul CSM-ului este unul consultativ, ulterior primirii sale, ministrul justitiei urmand sa trimita Cotrocenilor propunerea sa.

author avatar
Cristina Stefan
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger