Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Kovesi a invocat decizia CCR: au fost inchise dosare cu prejudicii din bani publici de 148 milioane euro

Kovesi a invocat decizia CCR: au fost inchise dosare cu prejudicii din bani publici de 148 milioane euro

Autor:

Un aspect asupra caruia s-a oprit Laura Kovesi in cadrul bilantului activitatii pe 2017 a fost cel al hotararii date de CCR, in privinta abuzului in serviciu.

 

Kovesi 350x219 Kovesi a invocat decizia CCR: au fost inchise dosare cu prejudicii din bani publici de 148 milioane euroRedam in cele ce urmeaza referirile in cauza:

“Curtea Constitutionala a pronuntat in 2016 o decizie privind infractiunea de abuz in serviciu. Astfel, procurorii mai pot investiga doar acele fapte de abuz in serviciu care genereaza fraudarea banului public datorita incalcarii legislatiei primare. (…) Sigur, ca procurori, respectam decizia Curtii Constitutionale si nu mai putem retine raspunderea penala. Ca efect al acestei decizii a Curtii Constitutionale au fost inchise 275 de dosare in care procurorii au stabilit prejudicii din bani publici de 148 milioane euro.

Intreb: in cate dintre aceste dosare clasate de procurori, in temeiul deciziei Curtii Constitutionale, celelalte institutii au demarat proceduri pentru a stabili raspunderea disciplinara, administrativa sau civila? Repet: 275 de cazuri clasate, 148 de milioane de euro. In cate cazuri celelalte institutii au facut demersuri pentru recuperarea acestor prejudicii? Exista un interes pentru recuperarea acestor bani, pierduti de cetateni, de comunitati?”    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!